2015-06-25 08:57

2015-06-25 08:57

Game over för spelbutikskedjan

KARLSTAD: Ingen köpare till konkursboet

Det gick inte att hitta någon köpare till spelbutikskedjan Game. Kedjan, som varit i konkurs sedan 8 juni, kommer att stänga för gott i slutet av juni.

Game, som ägs av Karlstadsbaserade Nordic Games med Lars Wingefors som huvudägare, har 31 butiker öppna i Sverige, bland annat en i Karlstad. Med start i dag kommer resterande 200 000 produkter säljas ut med 70 procents rabatt, uppger företaget. Söndagen den 28 juni kommer att vara sista dagen som butikerna håller öppet.

Det restlager som sedan kan finnas kvar kommer att säljas i sin helhet efter anbudsförfarande. Flera intressenter har anmält sig.

Med start nästa vecka kommer spelhyllor, datorer, skyltar, glasmontrar och annat som tillhör butikerna att auktioneras ut på en särskild konkursutförsäljningssajt.

Ledningen tackar kunderna

”Ledningen vill passa på att tacka alla miljoner kunder som har besökt oss genom åren.” skriver företaget i ett pressmeddelande.

Som mest hade Game 68 i butiker i Norden varav 46 i Sverige. 2008 hade kedjan som mest omsättning vilket innebar att de sålde spel för 620 miljoner kronor. Sedan start 1998 har game sålt spel för 5,3 miljarder kronor. Företaget uppskattar att de har sålt drygt 25 miljoner spel sedan starten.

Game, som ägs av Karlstadsbaserade Nordic Games med Lars Wingefors som huvudägare, har 31 butiker öppna i Sverige, bland annat en i Karlstad. Med start i dag kommer resterande 200 000 produkter säljas ut med 70 procents rabatt, uppger företaget. Söndagen den 28 juni kommer att vara sista dagen som butikerna håller öppet.

Det restlager som sedan kan finnas kvar kommer att säljas i sin helhet efter anbudsförfarande. Flera intressenter har anmält sig.

Med start nästa vecka kommer spelhyllor, datorer, skyltar, glasmontrar och annat som tillhör butikerna att auktioneras ut på en särskild konkursutförsäljningssajt.

Ledningen tackar kunderna

”Ledningen vill passa på att tacka alla miljoner kunder som har besökt oss genom åren.” skriver företaget i ett pressmeddelande.

Som mest hade Game 68 i butiker i Norden varav 46 i Sverige. 2008 hade kedjan som mest omsättning vilket innebar att de sålde spel för 620 miljoner kronor. Sedan start 1998 har game sålt spel för 5,3 miljarder kronor. Företaget uppskattar att de har sålt drygt 25 miljoner spel sedan starten.