2015-06-02 13:33

2015-06-02 13:33

Den klassiska frågan – hur känns det?

HALLÅ DÄR...

...Joacim Lundin från Karlstad, som är en av årets fotostipendiater via Scandinavian Photo. Hans blogg Instaview blev årets bloggprojekt.

– Det känns fantastiskt att bli uppmärksammad. Det var över 600 sökande, så det är stort.

Vad fick du för pris mer än äran?

– Jag fick ett snyggt inramat diplom och 10 000 kronor.

Vad ska du göra med pengarna?

– Jag ska investera dem i bloggen. Jag vill utveckla tjänsten ännu mer, bland annat göra den mer mobilanpassad.

Kan du berätta vad din blogg handlar om?

– Bloggen är en plattform för att porträttera fotografer. Jag bygger upp en historia genom att kombinera foto och storytelling. Jag tycker även att det är viktigt med jämställdhet. Men jag vill också visa att man inte behöver ha en svindyr kamera för att ta fina bilder, man kommer långt med en smartphone.

Vad är syftet med bloggen?

– Målet är att läsarna ska bli inspirerade. Och jag vill visa vilka duktiga fotografer det finns. Jag älskar att fota, men det är de som jag intervjuar som ska ha allt fokus, inte jag. Jag är bara en mellanhand, deras portal ut i världen.

Vem är din favoritfotograf?

– Cim Ek, hon är en av de fotografer jag uppmärksammat på min blogg.

Vad är ditt bästa fototips?

– Mitt enda tips är egentligen bara fota så mycket du kan. Man måste fota väldigt mycket för att hitta sin egen stil. Men även ljus är viktigt, med rätt ljus kan vilken bild som helst bli bra. Foto är lättare än vad man tror, man ska inte lyssna på sina egna begränsningar inne i huvudet.

– Det känns fantastiskt att bli uppmärksammad. Det var över 600 sökande, så det är stort.

Vad fick du för pris mer än äran?

– Jag fick ett snyggt inramat diplom och 10 000 kronor.

Vad ska du göra med pengarna?

– Jag ska investera dem i bloggen. Jag vill utveckla tjänsten ännu mer, bland annat göra den mer mobilanpassad.

Kan du berätta vad din blogg handlar om?

– Bloggen är en plattform för att porträttera fotografer. Jag bygger upp en historia genom att kombinera foto och storytelling. Jag tycker även att det är viktigt med jämställdhet. Men jag vill också visa att man inte behöver ha en svindyr kamera för att ta fina bilder, man kommer långt med en smartphone.

Vad är syftet med bloggen?

– Målet är att läsarna ska bli inspirerade. Och jag vill visa vilka duktiga fotografer det finns. Jag älskar att fota, men det är de som jag intervjuar som ska ha allt fokus, inte jag. Jag är bara en mellanhand, deras portal ut i världen.

Vem är din favoritfotograf?

– Cim Ek, hon är en av de fotografer jag uppmärksammat på min blogg.

Vad är ditt bästa fototips?

– Mitt enda tips är egentligen bara fota så mycket du kan. Man måste fota väldigt mycket för att hitta sin egen stil. Men även ljus är viktigt, med rätt ljus kan vilken bild som helst bli bra. Foto är lättare än vad man tror, man ska inte lyssna på sina egna begränsningar inne i huvudet.