2015-03-11 13:23

2015-03-12 17:12

Swedbank släpper Svensk fastighetsförmedling

FASTIGHETER: Franchisetagarna tar över

Swedbank ger upp försöket att ta över Svensk Fastighetsförmedling. Franchisetagarna på mäklarkedjan tar över ägandet i stället.

Swedbank förvärvade 2013 Svensk Fastighetsförmedling från DNB Bank. Affären förbjöds av Stockholms tingsrätt av konkurrensskäl eftersom Swedbank redan äger Fastighetsbyrån. Swedbank överklagade domen till Marknadsdomstolen som nu avskriver målet efter att Swedbank bestämt sig för att dra sig ur affären.

Uppgörelsen innebär att franchisetagarna tar över ägandet helt.

– Det är en stor sten som har släppt för oss. Vi har sett värdet i våra bolag försvinna om vi skulle ha gått upp i en helt annan organisation, som tanken var, säger franchisetagaren Peter Wingqvist i Karlstad.

Kunderna kommer inte att märka någonting av vad som hänt.

– Vi jobbar på som vanligt, säger Peter Wingqvist.

Swedbank förvärvade 2013 Svensk Fastighetsförmedling från DNB Bank. Affären förbjöds av Stockholms tingsrätt av konkurrensskäl eftersom Swedbank redan äger Fastighetsbyrån. Swedbank överklagade domen till Marknadsdomstolen som nu avskriver målet efter att Swedbank bestämt sig för att dra sig ur affären.

Uppgörelsen innebär att franchisetagarna tar över ägandet helt.

– Det är en stor sten som har släppt för oss. Vi har sett värdet i våra bolag försvinna om vi skulle ha gått upp i en helt annan organisation, som tanken var, säger franchisetagaren Peter Wingqvist i Karlstad.

Kunderna kommer inte att märka någonting av vad som hänt.

– Vi jobbar på som vanligt, säger Peter Wingqvist.