2015-02-18 17:13

2015-02-18 17:19

Klart med ny personalchef på Konsum Värmland

KARLSTAD: Ny ledning på plats efter skandalen kring förre vd:n

Konsum Värmland har gjort klart med ny personalchef. Charlotte Larsson tar över uppdraget efter Janeric Agnemyr som fick lämna företaget i samband med skandalen kring förre vd:n Steve Fredriksson och hans ersättningar.

Ny styrelse och ny vd är på plats efter skandalen som NWT avslöjade i höstas. Posten som personalchef har varit svårare att lösa, men nu är det klart att Charlotte Larsson får jobbet. Hon är i dag produktionschef på Moelven, men har tidigare arbetat som HR-chef för hela Moelven-koncernen.

Det är en påtagligt nöjd vd som berättar om rekryteringen:

– Charlotte har helt rätt kompetens och erfarenhet. Hon har bra värderingar och står för ett modernt ledarskap. Hon är precis vad vi behöver i den utmaning vi står inför nu, säger Tomas Sjölander.

Nystart

Han säger att Konsum Värmland står inför en nystart där man tänker ta fram en ny HR-strategi som omfattar all personal, inklusive ledningsgruppen. Värdegrundsarbetet står i fokus, och syftet är att få alla medarbetare att känna sig stolta över att jobba i företaget. De fem orden som ska vägleda arbetet är affärsmannaskap, ansvar, mod, glöd och gemenskap.

– Charlotte har tidigare gjort mycket av den resan vi står inför, och implementerat en ny värdegrund för att få medarbetarna att känna sig stolta. Ska vi få kraft i organisationen börjar det med medarbetaren i butiken, säger Tomas Sjölander.

När det gäller personalfrågor har Konsum tvingats prioritera den dagliga driften efter den turbulenta tiden i höstas. Utvecklingsfrågorna har legat på is, men nu ser Tomas Sjölander ljust på framtiden.

– Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare, vi vill att många vill jobba hos oss, och då är det långsiktiga värdegrundsarbetet viktigt. Den resan har vi börjat nu och Charlotte kommer att vara helt rätt person för det här jobbet, säger han.

När det gäller datum för Charlotte Larssons tillträde säger Sjölander att man eftersträvar en bra lösning för både Moelven och Konsum Värmland, och att ”allt före sommaren är en bonus”.

Ny styrelse och ny vd är på plats efter skandalen som NWT avslöjade i höstas. Posten som personalchef har varit svårare att lösa, men nu är det klart att Charlotte Larsson får jobbet. Hon är i dag produktionschef på Moelven, men har tidigare arbetat som HR-chef för hela Moelven-koncernen.

Det är en påtagligt nöjd vd som berättar om rekryteringen:

– Charlotte har helt rätt kompetens och erfarenhet. Hon har bra värderingar och står för ett modernt ledarskap. Hon är precis vad vi behöver i den utmaning vi står inför nu, säger Tomas Sjölander.

Nystart

Han säger att Konsum Värmland står inför en nystart där man tänker ta fram en ny HR-strategi som omfattar all personal, inklusive ledningsgruppen. Värdegrundsarbetet står i fokus, och syftet är att få alla medarbetare att känna sig stolta över att jobba i företaget. De fem orden som ska vägleda arbetet är affärsmannaskap, ansvar, mod, glöd och gemenskap.

– Charlotte har tidigare gjort mycket av den resan vi står inför, och implementerat en ny värdegrund för att få medarbetarna att känna sig stolta. Ska vi få kraft i organisationen börjar det med medarbetaren i butiken, säger Tomas Sjölander.

När det gäller personalfrågor har Konsum tvingats prioritera den dagliga driften efter den turbulenta tiden i höstas. Utvecklingsfrågorna har legat på is, men nu ser Tomas Sjölander ljust på framtiden.

– Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare, vi vill att många vill jobba hos oss, och då är det långsiktiga värdegrundsarbetet viktigt. Den resan har vi börjat nu och Charlotte kommer att vara helt rätt person för det här jobbet, säger han.

När det gäller datum för Charlotte Larssons tillträde säger Sjölander att man eftersträvar en bra lösning för både Moelven och Konsum Värmland, och att ”allt före sommaren är en bonus”.