2015-02-09 09:47

2015-02-09 17:13

Sjunkande aktiekurser

Stockholmsbörsen inleder veckan med sjunkande kurser. Klockan 15.30 hade OMXS-index gått ned med 0,7 procent till 514,6.

De ledande Europabörserna backar något mer. Greklands nyvalde premiärminister uttryckte sig på måndagen självsäkert om att man ska nå en uppgörelse med långivarna, men representanter för EU uttryckte sig inte lika positivt.

Under helgen kom dessutom nedslående statistik från Kina, som visade att exporten föll över tre procent i januari samtidigt som importen rasade med 20 procent. Det var betydligt sämre än ekonomer hade väntat sig, enligt Reuters.

En majoritet av storbolagen på Stockholmsbörsen backar, med Nordea i botten. Aktien sjunker 3,0 procent. Även övriga banker backar, men betydligt mindre.

Nokia sjunker 2,6 procent.

Bäst av storbolagen klarar sig Boliden, som stiger 1,8 procent.

Lundin Petroleum stiger 1,0 procent.

Det har varit en lugn dag på delårsfronten. Holmen redovisade en förlust på 18 miljoner kronor före skatt för fjärde kvartalet 2014. Under perioden har bolaget gjort en nedskrivning av Bravikens sågverk på 450 miljoner kronor, vilket tynger resultatet. Aktien faller 2,3 procent.

På tisdag kommer bland andra SSAB och Saab med rapporter.

  • TT

De ledande Europabörserna backar något mer. Greklands nyvalde premiärminister uttryckte sig på måndagen självsäkert om att man ska nå en uppgörelse med långivarna, men representanter för EU uttryckte sig inte lika positivt.

Under helgen kom dessutom nedslående statistik från Kina, som visade att exporten föll över tre procent i januari samtidigt som importen rasade med 20 procent. Det var betydligt sämre än ekonomer hade väntat sig, enligt Reuters.

En majoritet av storbolagen på Stockholmsbörsen backar, med Nordea i botten. Aktien sjunker 3,0 procent. Även övriga banker backar, men betydligt mindre.

Nokia sjunker 2,6 procent.

Bäst av storbolagen klarar sig Boliden, som stiger 1,8 procent.

Lundin Petroleum stiger 1,0 procent.

Det har varit en lugn dag på delårsfronten. Holmen redovisade en förlust på 18 miljoner kronor före skatt för fjärde kvartalet 2014. Under perioden har bolaget gjort en nedskrivning av Bravikens sågverk på 450 miljoner kronor, vilket tynger resultatet. Aktien faller 2,3 procent.

På tisdag kommer bland andra SSAB och Saab med rapporter.

  • TT