2015-02-06 13:31

2015-02-06 17:05

Uppåt men Eniro rasar

Stockholmsbörsen tog fart under eftermiddagen sedan den amerikanska arbetsmarknaden visat sig vara mycket starkare än väntat. Men Eniro rasar omkring 15 procent efter beskedet om nyemission.

Strax efter klockan 15 ligger OMXS-index på plus 0,7 procent. De ledande Europabörserna går sämre, men återhämtade sig något efter den positiva USA-statistiken.

Bland vinnarna på mest omsatta-listan stiger Kinnevik med cirka åtta procent sedan bolaget redovisat sin kvartalsrapport. Vd uttalande om att han vill minska substansrabatten på aktien tolkades positivt. Securitas fortsätter att gå starkt efter gårdagens delårsrapport, aktien stiger med tre procent ytterligare. SSAB klättrar 3,7 procent. Bolaget fick klartecken för EU om att sälja Norsk stål. Hexagon stiger i sin tur med åtta procent efter sin kvartalsrapport.

Då gick det betydligt sämre för söktjänsteföretaget Eniro som beslutat dra in närmare en miljard kronor från ägarna för att lösa den finansiella krisen. Det gillar inte nuvarande ägare, aktien faller 15 procent.

Husqvarna föll först efter sin delårsrapport men steg sedan och ligger på eftermiddagen på plus tre procent.

  • TT
  •  

Strax efter klockan 15 ligger OMXS-index på plus 0,7 procent. De ledande Europabörserna går sämre, men återhämtade sig något efter den positiva USA-statistiken.

Bland vinnarna på mest omsatta-listan stiger Kinnevik med cirka åtta procent sedan bolaget redovisat sin kvartalsrapport. Vd uttalande om att han vill minska substansrabatten på aktien tolkades positivt. Securitas fortsätter att gå starkt efter gårdagens delårsrapport, aktien stiger med tre procent ytterligare. SSAB klättrar 3,7 procent. Bolaget fick klartecken för EU om att sälja Norsk stål. Hexagon stiger i sin tur med åtta procent efter sin kvartalsrapport.

Då gick det betydligt sämre för söktjänsteföretaget Eniro som beslutat dra in närmare en miljard kronor från ägarna för att lösa den finansiella krisen. Det gillar inte nuvarande ägare, aktien faller 15 procent.

Husqvarna föll först efter sin delårsrapport men steg sedan och ligger på eftermiddagen på plus tre procent.

  • TT
  •