2015-01-28 06:00

2015-01-28 06:00

KRÖNIKA: Sunt förnuft

KRÖNIKA

Vad har hänt i det svenska samhället? Är människan på väg att tappa sitt sunda förnuft?

Några som kan behöva påminnas är följande tre:

1. SVENSKA POLITIKER! Jag har aldrig skämts över att vara svensk men när jag tar del av den politiska debatten skäms jag över att vara svensk. Alla med sunt förnuft vet att den som vi kastar skit på, får sympatiröster. Istället för att frysa ut SD är det väl en självklarhet att man bör kommunicera med varandra och med sunt förnuft hitta en integrationspolitik som blir bättre för alla.

Jag är övertygad om att de som röstat på SD inte vill stoppa invandringen utan snarare hitta ett bättre sätt att ta hand om de som kommer från andra länder. Att känna meningsfullhet är en grundläggande faktor för alla människor oavsett vilket land man kommer ifrån.

Politiker -  ta hjälp av människor som är kreativa, hitta nya lösningar på hur vi snabbare kan integrera invandrarna i svenska samhället och ut i jobb. Alla vill känna sig behövda och ha något meningsfullt att göra. Skärpning svenska politiker, nu får ni en ny chans och visa att ni besitter sunt förnuft.

2. FB-SURFARE! Är du en av de som överkonsumerar Facebook? Då skall du fortsätta att läsa. I början av 90-talet svarade övervägande andel svenskar att deras högsta önskan var att få mer tid, detta var innan internet kom. I dag lägger genomsnitts-svensken 75 min/dag på sociala medier, är det sunt förnuft?

Vad skulle det innebära om vi la delar av denna tid på att umgås med våra barn, ta en promenad eller reflektera över vilka mål och drömmar vi har. Använd sociala medier med sunt förnuft så du slipper de negativa konsekvenserna som denna möjlighet innebär så som stress, försämrad sömn, ytligare förhållanden och sämre prestation.

3 BARNFAMILJER! Föräldrar som pushar barnen till överdrivet många fritidsaktiviteter förstår nog inte dess effekter på lång sikt. Barn är kloka, låt dem få vara med och tycka om sina egna liv. Fråga barnen vad de får energi och glädje av. Livet består både av lek, motion, att umgås med nära och kära, att ha tråkigt, att hjälpa till hemma etc. Hjälp era barn att tidigt få ett sunt förnuft kring alla möjligheter som finns i detta fantastiska land Sverige. Beter vi oss stundtals som robotar utan både hjärna och hjärta? Vi kan nog alla behöva ta några djupa andetag, hoppa ur karusellen-livet, stanna upp och plocka fram vårt sunda förnuft.

Vem är jag? En person som brinner för att skapa tillväxt, driver Helena Wiktelius AB där jag hjälper företag att utveckla och strukturera upp försäljning/marknadsföring. Jag har också uppdrag inom event/arrangemang som projektledare eller moderator.

Mina kunder har tydliga mål att öka arbetsglädjen, resultat och lönsamhet. Därför är min vision att tillsammans med mina kunder bygga morgondagens vinnande företag.

Några som kan behöva påminnas är följande tre:

1. SVENSKA POLITIKER! Jag har aldrig skämts över att vara svensk men när jag tar del av den politiska debatten skäms jag över att vara svensk. Alla med sunt förnuft vet att den som vi kastar skit på, får sympatiröster. Istället för att frysa ut SD är det väl en självklarhet att man bör kommunicera med varandra och med sunt förnuft hitta en integrationspolitik som blir bättre för alla.

Jag är övertygad om att de som röstat på SD inte vill stoppa invandringen utan snarare hitta ett bättre sätt att ta hand om de som kommer från andra länder. Att känna meningsfullhet är en grundläggande faktor för alla människor oavsett vilket land man kommer ifrån.

Politiker -  ta hjälp av människor som är kreativa, hitta nya lösningar på hur vi snabbare kan integrera invandrarna i svenska samhället och ut i jobb. Alla vill känna sig behövda och ha något meningsfullt att göra. Skärpning svenska politiker, nu får ni en ny chans och visa att ni besitter sunt förnuft.

2. FB-SURFARE! Är du en av de som överkonsumerar Facebook? Då skall du fortsätta att läsa. I början av 90-talet svarade övervägande andel svenskar att deras högsta önskan var att få mer tid, detta var innan internet kom. I dag lägger genomsnitts-svensken 75 min/dag på sociala medier, är det sunt förnuft?

Vad skulle det innebära om vi la delar av denna tid på att umgås med våra barn, ta en promenad eller reflektera över vilka mål och drömmar vi har. Använd sociala medier med sunt förnuft så du slipper de negativa konsekvenserna som denna möjlighet innebär så som stress, försämrad sömn, ytligare förhållanden och sämre prestation.

3 BARNFAMILJER! Föräldrar som pushar barnen till överdrivet många fritidsaktiviteter förstår nog inte dess effekter på lång sikt. Barn är kloka, låt dem få vara med och tycka om sina egna liv. Fråga barnen vad de får energi och glädje av. Livet består både av lek, motion, att umgås med nära och kära, att ha tråkigt, att hjälpa till hemma etc. Hjälp era barn att tidigt få ett sunt förnuft kring alla möjligheter som finns i detta fantastiska land Sverige. Beter vi oss stundtals som robotar utan både hjärna och hjärta? Vi kan nog alla behöva ta några djupa andetag, hoppa ur karusellen-livet, stanna upp och plocka fram vårt sunda förnuft.

Vem är jag? En person som brinner för att skapa tillväxt, driver Helena Wiktelius AB där jag hjälper företag att utveckla och strukturera upp försäljning/marknadsföring. Jag har också uppdrag inom event/arrangemang som projektledare eller moderator.

Mina kunder har tydliga mål att öka arbetsglädjen, resultat och lönsamhet. Därför är min vision att tillsammans med mina kunder bygga morgondagens vinnande företag.

  • HELENA WIKTELIUS