2014-12-15 14:06

2015-01-20 22:44

Stor order till Valmet

ARBETE

Valmet levererar ny maskin för falskartongproduktion till Metsä Board i Husum.

Metsä Board har valt Valmet som leverantör till sin nya falskartonglinje i Husum. Den nya maskinen kommer att tillverka falskartong med en årlig kapacitet på 400 000 ton. Den nya maskinen beräknas vara driftklar i början av 2016.

Ordern är inkluderad i Valmets orderingång för fjärde kvartalet 2014. Värdet på en order av den här omfattningen är i regel 60-70 miljoner euro, och ordern ingår i de 170 miljoner euro som Metsä Board investerar i bruket i Husum.

– Vi har valt Valmet som teknisk leverantör för det här strategiska projektet på grund av deras avancerade och konkurrensstarka lösningar inom högkvalitativ falskartongproduktion samt vårt långa samarbete med Valmet, säger Mika Joukio, vd för Metsä Board, i ett pressmeddelande.

– Den här ordern från Metsä Board är en viktig fortsättning på Valmets orderingång det här året. Jag är glad att Metsä Board har förtroende för oss i det här viktiga och strategiska projektet. Det visar tydligt konkurrenskraften hos vårt nya maskinkoncept för papper och kartong - OptiConcept M. Ordern är betydelsefull för Valmets sysselsättning, i synnerhet i finska Jyväskylä, säger Pasi Laine, vd för Valmet.

Metsä Board har valt Valmet som leverantör till sin nya falskartonglinje i Husum. Den nya maskinen kommer att tillverka falskartong med en årlig kapacitet på 400 000 ton. Den nya maskinen beräknas vara driftklar i början av 2016.

Ordern är inkluderad i Valmets orderingång för fjärde kvartalet 2014. Värdet på en order av den här omfattningen är i regel 60-70 miljoner euro, och ordern ingår i de 170 miljoner euro som Metsä Board investerar i bruket i Husum.

– Vi har valt Valmet som teknisk leverantör för det här strategiska projektet på grund av deras avancerade och konkurrensstarka lösningar inom högkvalitativ falskartongproduktion samt vårt långa samarbete med Valmet, säger Mika Joukio, vd för Metsä Board, i ett pressmeddelande.

– Den här ordern från Metsä Board är en viktig fortsättning på Valmets orderingång det här året. Jag är glad att Metsä Board har förtroende för oss i det här viktiga och strategiska projektet. Det visar tydligt konkurrenskraften hos vårt nya maskinkoncept för papper och kartong - OptiConcept M. Ordern är betydelsefull för Valmets sysselsättning, i synnerhet i finska Jyväskylä, säger Pasi Laine, vd för Valmet.