2018-07-11 11:04

2018-07-11 11:04

Ny förening för islandshästar

HÄSTSPORT: Första föreningen i Dalsland

Åmålstravet planerar tävlingsbana för Islandshästar – och Drifandi blir föreningen som använder den.

Nu har förberedelserna tagit stora steg, både i Dalslands Travsällskap, som ska bygga banan, och i bildandet av en förening som i nära samverkan med travsällskapet skall se till att banan blir väl använd.

Interimsstyrelsen i föreningen har beslutat namnet Drifandi Islandsdshästförening, vilket på isländska betyder ”driftig, energisk”.

– Under hösten 2018 skall all planering och förberedelser vara klara, så att både anläggning och förening fungerar fullt ut innan 2019 är till ända”, säger Emma Thulin, kassör/administratör från Tösse.

Det blir den första föreningen och tävlingsbanan för islandshästar med säte i Dalsland .

Föreningen kommer vara ansluten till Svenska Islandshästförbundet, SIF, och vänder sig till dem som är intresserade av islandshästar i området mellan Arvika, Kil, Säve och Axevalla.

För att få ansluta föreningen till SIF behövs tillräckligt många medlemma, inskrivning av dem ska ske under augusti och september. För föreningen är det därför just nu prioriterat att skaffa stödmedlemmar och under 2019 fullvärdiga medlemmar, barn, ungdomar och vuxna.

Nu har förberedelserna tagit stora steg, både i Dalslands Travsällskap, som ska bygga banan, och i bildandet av en förening som i nära samverkan med travsällskapet skall se till att banan blir väl använd.

Interimsstyrelsen i föreningen har beslutat namnet Drifandi Islandsdshästförening, vilket på isländska betyder ”driftig, energisk”.

– Under hösten 2018 skall all planering och förberedelser vara klara, så att både anläggning och förening fungerar fullt ut innan 2019 är till ända”, säger Emma Thulin, kassör/administratör från Tösse.

Det blir den första föreningen och tävlingsbanan för islandshästar med säte i Dalsland .

Föreningen kommer vara ansluten till Svenska Islandshästförbundet, SIF, och vänder sig till dem som är intresserade av islandshästar i området mellan Arvika, Kil, Säve och Axevalla.

För att få ansluta föreningen till SIF behövs tillräckligt många medlemma, inskrivning av dem ska ske under augusti och september. För föreningen är det därför just nu prioriterat att skaffa stödmedlemmar och under 2019 fullvärdiga medlemmar, barn, ungdomar och vuxna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.