2018-01-11 12:40

2018-01-12 11:00

Åmål till kvarten i Gothia Cup

INNEBANDY: Föll mot slutsegraren

Förra helgen spelade Åmåls IBK flickor födda 05 Gothia innebandycup i Göteborg. Laget gick till kvartsfinal.

Åmåls Innebandyklubb gjorde väldigt bra ifrån sig, då laget i tur och ordning besegrade FBC Lerum, Pixbo Wallenstam, Växjö IBK och Tatran Stresovice från Tjeckien i gruppspelet och därmed gick obesegrat ur en tuff grupp. I kvartsfinalen blev dock slutsegraren FBC Engelholm för svår och Åmåls IBK fick se sig besegrat med 4–1.

I finalen vann FBC Engelholm över Lindås Waves IBK och blev därmed mästare i flickornas tolvårsklass.

– Det här var första turneringen som vi spelade och man vet ju inte hur laget uppträder när det blir riktigt matchspel. Om man tittar bort från resultaten, som också är fantastiska, så är prestationerna det som vi är mest stolta över, säger ledarna Markus Kjellman och Patrik Blixt.

Resultaten: Tatran Stresovice – Åmåls IBK 0–4, Pixbo Wallenstam – Åmåls IBK 2–3, Åmåls IBK – FBC Lerum 1–0, Åmåls IBK – Växjö IBK 2–1.

Åmåls Innebandyklubb gjorde väldigt bra ifrån sig, då laget i tur och ordning besegrade FBC Lerum, Pixbo Wallenstam, Växjö IBK och Tatran Stresovice från Tjeckien i gruppspelet och därmed gick obesegrat ur en tuff grupp. I kvartsfinalen blev dock slutsegraren FBC Engelholm för svår och Åmåls IBK fick se sig besegrat med 4–1.

I finalen vann FBC Engelholm över Lindås Waves IBK och blev därmed mästare i flickornas tolvårsklass.

– Det här var första turneringen som vi spelade och man vet ju inte hur laget uppträder när det blir riktigt matchspel. Om man tittar bort från resultaten, som också är fantastiska, så är prestationerna det som vi är mest stolta över, säger ledarna Markus Kjellman och Patrik Blixt.

Resultaten: Tatran Stresovice – Åmåls IBK 0–4, Pixbo Wallenstam – Åmåls IBK 2–3, Åmåls IBK – FBC Lerum 1–0, Åmåls IBK – Växjö IBK 2–1.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.