2017-09-13 15:37

2017-09-13 15:37

Guldkast för Wulcan

FRIIDROTT: Avslutade utomhussäsongen med tre medaljer

I helgen avslutade Säffles friidrottare utomhussäsongen med Svealandsmästerskapen i Gävle.

Två tjejer från Åmål var med och tävlade för Säffle FIK, Ebba Wulcan i klassen F14 och Emma Wall i klassen F13. Ebba tog tre medaljer. Bäst gick det i slägga. Med ett kast som mätte hela 42,13 meter vann hon klassen överlägset. På 80 meter var Ebba var snabbast i sitt heat och i finalen sprang hon sedan in som trea på tiden 10.49. Den tredje medaljen kom på stafett, 4 gånger 80 meter där Ebba sprang i ett Värmlandslag. Emma Wall svarade för fina resultat i både slägga, kula och diskus.

Två tjejer från Åmål var med och tävlade för Säffle FIK, Ebba Wulcan i klassen F14 och Emma Wall i klassen F13. Ebba tog tre medaljer. Bäst gick det i slägga. Med ett kast som mätte hela 42,13 meter vann hon klassen överlägset. På 80 meter var Ebba var snabbast i sitt heat och i finalen sprang hon sedan in som trea på tiden 10.49. Den tredje medaljen kom på stafett, 4 gånger 80 meter där Ebba sprang i ett Värmlandslag. Emma Wall svarade för fina resultat i både slägga, kula och diskus.