2017-08-10 09:47

2017-08-10 09:47

Vikentjejer gjorde bra ifrån sig i Oddebollen

FOTBOLL: Åmålslag deltog i stor ungdomsturnering

IF Vikens träningsgrupp med flickor födda 2004 och 2005 har under helgen deltagit i Oddebollen som anordnas i Uddevalla varje sommar. Det är en av Västsveriges största fotbollsturneringar med över 270 deltagande lag i åldrarna 10 till 17 år.
Det blev en andraplats och en femteplats för Åmålstjejerna.

Turneringen genomfördes i år för 32:e året i rad i nuvarande tappning och är en av Sveriges största ungdomscuper på gräs.

IF Vikens flickor 05, som är 12 år, tog silvermedalj. De spelade en sjumannaturnering där 22 lag var anmälda, uppdelade på fyra grupper. Viken blev tvåa i sin grupp och tog sig vidare till A-slutspel där laget gick hela vägen till final. Finalen slutade 2–2 och gick till en mållös förlängning. Därefter följde avgörande på straffar, som Vikentjejerna förlorade.

Vikens flickor 04, som är 13 år, slutade på en femteplats. De spelade en niomannaturnering med 14 lag fördelade på tre grupper. Laget blev tvåa i en svår grupp och tog sig vidare till A-slutspel. Det blev dock förlust i kvartsfinalen mot fjolårsvinnaren Dronningsborg från Danmark som senare föll i finalen på straffar mot Kållered SK. Viken repade mod igen efter förlusten och vann över Lidköping och blev därmed femma av 14 lag.

Flickor 04 och 05 i Viken bildar en träningsflitig grupp som har tränat ihop sedan åttaårsåldern. I år spelar såväl F-04 och F-05 niomannaseriespel i Värmland och där har det gått bra.

Tränarna

Ledare för lagen är Marie Persson, Annika Kjellman, Henrik Andrén och Patric Mossberg.

Turneringen genomfördes i år för 32:e året i rad i nuvarande tappning och är en av Sveriges största ungdomscuper på gräs.

IF Vikens flickor 05, som är 12 år, tog silvermedalj. De spelade en sjumannaturnering där 22 lag var anmälda, uppdelade på fyra grupper. Viken blev tvåa i sin grupp och tog sig vidare till A-slutspel där laget gick hela vägen till final. Finalen slutade 2–2 och gick till en mållös förlängning. Därefter följde avgörande på straffar, som Vikentjejerna förlorade.

Vikens flickor 04, som är 13 år, slutade på en femteplats. De spelade en niomannaturnering med 14 lag fördelade på tre grupper. Laget blev tvåa i en svår grupp och tog sig vidare till A-slutspel. Det blev dock förlust i kvartsfinalen mot fjolårsvinnaren Dronningsborg från Danmark som senare föll i finalen på straffar mot Kållered SK. Viken repade mod igen efter förlusten och vann över Lidköping och blev därmed femma av 14 lag.

Flickor 04 och 05 i Viken bildar en träningsflitig grupp som har tränat ihop sedan åttaårsåldern. I år spelar såväl F-04 och F-05 niomannaseriespel i Värmland och där har det gått bra.

Tränarna

Ledare för lagen är Marie Persson, Annika Kjellman, Henrik Andrén och Patric Mossberg.

  • Ina Sollander