2017-08-09 13:38

2017-08-09 13:38

Fina Åmålsinsatser i nordisk tävling

ORIENTERING: Ungdomens tiomila i Ambjörnarp

I fredags deltog tolv ungdomar från Åmål OK i en av Nordens största ungdomstävlingar med 265 anmälda lag. Åmåls OK hade två lag i klassen HD12, men även en deltagare i BDOF:s distriktslag i HD18-klassen.

Ungdomens tiomila är en av Nordens största orienteringstävlingar för ungdomar och arrangerades i helgen för 37:e gången. Tävlingen flyttas runt mellan olika klubbar i Västergötland och i år stod Ulricehamns OK och OK Tranan som arrangörer. Efter en rad rejäla regnskurar över Ambjörnarp, söder om Tranemo, på fredagseftermiddagen höll regnet upp lagom till starten för HD12-klassen.

I klassen får killar och tjejer upp till tolv år springa och det finns fyra sträckor. Den tredje sträckan får en, två eller tre löpare springa, allt för att så många som möjligt ska kunna vara med i laget. De tre löparna springer ut samtidigt vid växling och den som är först tillbaka växlar till löparen på fjärde sträckan.

Åmåls OK hade med två lag i HD12-stafetten. Lagen bestod av Klara Pettersson, Alva Olsson, Ivar Kahra, Pontus Nilsson och Albin Skott samt av Eric Åhl, Arvid Eriksson, Emilie Hellström, Vilma Thorpman, Lina Ahlstedt och Saga Källstrand. De båda lagen var mycket jämna och slutade på 55:e respektive 62:a plats av totalt 115 lag. Klassen vanns av Huskvarnaklubben IK Hakarpspojkarna.

HD18-stafetten som startade klockan tre på lördagsnatten, har tio sträckor och avgjordes under morgonen. Emelie Backman från Åmåls OK sprang femte sträckan i Bohuslän-Dals distriktslag. Laget slutade på en fin 45.e plats av totalt 76 lag. Vann gjorde det finska laget Tampereen Pyrintö före Helsingin Sunnistajat och IK Hakarpspojkarna.

Ungdomens tiomila är en av Nordens största orienteringstävlingar för ungdomar och arrangerades i helgen för 37:e gången. Tävlingen flyttas runt mellan olika klubbar i Västergötland och i år stod Ulricehamns OK och OK Tranan som arrangörer. Efter en rad rejäla regnskurar över Ambjörnarp, söder om Tranemo, på fredagseftermiddagen höll regnet upp lagom till starten för HD12-klassen.

I klassen får killar och tjejer upp till tolv år springa och det finns fyra sträckor. Den tredje sträckan får en, två eller tre löpare springa, allt för att så många som möjligt ska kunna vara med i laget. De tre löparna springer ut samtidigt vid växling och den som är först tillbaka växlar till löparen på fjärde sträckan.

Åmåls OK hade med två lag i HD12-stafetten. Lagen bestod av Klara Pettersson, Alva Olsson, Ivar Kahra, Pontus Nilsson och Albin Skott samt av Eric Åhl, Arvid Eriksson, Emilie Hellström, Vilma Thorpman, Lina Ahlstedt och Saga Källstrand. De båda lagen var mycket jämna och slutade på 55:e respektive 62:a plats av totalt 115 lag. Klassen vanns av Huskvarnaklubben IK Hakarpspojkarna.

HD18-stafetten som startade klockan tre på lördagsnatten, har tio sträckor och avgjordes under morgonen. Emelie Backman från Åmåls OK sprang femte sträckan i Bohuslän-Dals distriktslag. Laget slutade på en fin 45.e plats av totalt 76 lag. Vann gjorde det finska laget Tampereen Pyrintö före Helsingin Sunnistajat och IK Hakarpspojkarna.

  • Ina Sollander