2017-08-09 17:25

2017-08-09 17:25

Direkt från SM vidare till VM i Tyskland

SKYTTE: Femte mästerskapet för Robert Strömqvist från Åmåls Pistolklubb

I helgen, torsdag till söndag, avgörs SM i precisionspistolskytte, PPC, på St Olofs skjutbana på skånska Österlen. Åmåls Pistolklubb är där representerad av Robert Strömqvist och Stefan Bååt.
Strömqvist fortsätter sedan direkt till VM, som nästa vecka avgörs i Alsfeld i Tyskland.

På PPC-SM kommer Åmålsskyttarna att tävla dels individuellt, dels i lag. Robert Strömqvist fortsätter sedan direkt till sitt femte internationella mästerskap: VM i Alsfeld utanför Frankfurt den 16–20 augusti.

I höstas kom han hem med ett EM-guld. Den här gången missade han en landslagsplats med några få poäng.

– Jag hoppas det går bra, men när det är VM och sånt så kommer nerverna fram. Om jag kommer bland topp-tio är jag glad, säger Robert Strömqvist.

Alla vapengrupper

EM och VM går vartannat år och Robert Strömqvist har tidigare tävlat i två EM utomlands och i de två VM som gick i Sverige, 2011 och 2015. Han har lånat ett extra vapen och kommer därmed att kunna tävla i alla åtta vapengrupper på både SM och VM.

På de internationella rankinglistorna återfinns Robert Strömqvist just nu på plats 32 för klassen Revolver 1500 och på plats 44 för Pistol 1500.

PPC står för Precision Pistol Competition och har sin grund i ett träningsprogram för amerikanska polisen. PPC skjuts med grovkalibriga pistoler och revolvrar, både av standardmodell och specialbyggda. Grenen ställer höga krav på precision i olika skjutställningar och i vissa moment även på snabbhet.

På PPC-SM kommer Åmålsskyttarna att tävla dels individuellt, dels i lag. Robert Strömqvist fortsätter sedan direkt till sitt femte internationella mästerskap: VM i Alsfeld utanför Frankfurt den 16–20 augusti.

I höstas kom han hem med ett EM-guld. Den här gången missade han en landslagsplats med några få poäng.

– Jag hoppas det går bra, men när det är VM och sånt så kommer nerverna fram. Om jag kommer bland topp-tio är jag glad, säger Robert Strömqvist.

Alla vapengrupper

EM och VM går vartannat år och Robert Strömqvist har tidigare tävlat i två EM utomlands och i de två VM som gick i Sverige, 2011 och 2015. Han har lånat ett extra vapen och kommer därmed att kunna tävla i alla åtta vapengrupper på både SM och VM.

På de internationella rankinglistorna återfinns Robert Strömqvist just nu på plats 32 för klassen Revolver 1500 och på plats 44 för Pistol 1500.

PPC står för Precision Pistol Competition och har sin grund i ett träningsprogram för amerikanska polisen. PPC skjuts med grovkalibriga pistoler och revolvrar, både av standardmodell och specialbyggda. Grenen ställer höga krav på precision i olika skjutställningar och i vissa moment även på snabbhet.