2017-08-07 09:42

2017-08-07 09:44

Bra test för Rehnbergs i Mallbacken

FOTBOLL: Stod emot det allsvenska trycket från Hammarby

Det blev en bra premiär för Mallbackens tränare, Åmålsbon Jonas Rehnberg, när hans nya lag spelade 0–0 mot allsvenska Hammarby på Örnäsvallen. Det var också en lyckad insats av hans dotter Ebba Rehnberg, som gör första säsongen i laget från Sunne.

Ebba Rehnberg inledde på högerkanten på mittfältet. Hon bytte några gånger med motsvarande spelare på vänsterkanten, men höll sig mest på högerkanten. Vid ett byte i andra halvlek fick hon ta steget ner på högerbacken och klarade det bra också.

Nöjd med nollan

Efteråt var Ebba Rehnberg nöjd med sitt lags insats, även om det var stockholmarna som var närmast segern i form av ett visst spelövertag, särskilt i slutet av matchen.

– Det var jätteroligt, sa Ebba Rehnberg. Jag har ju aldrig spelat på Örnäsvallen tidigare.

Hur var det att möta allsvenskt motstånd?

– Vi var förberedda på att det skulle bli en tuff match men jag tycker att det gick bra, och vi kom också till några farliga lägen även om de hade bollen mycket. Och vi höll faktiskt nollan.

Speciellt i början av matchen kom Ebba Rehnberg fram bra på sin högerkant, och i andra halvlek slog hon några fina inlägg som kunde ha resulterat.

Mallbacken gav ett gediget intryck, spelarna höll positioner och hade bra tempo i passningsspelet. Hammarbytjejerna var i de flesta fall kanske något bättre individuellt, men i det stora hela märktes det knappt att det ena laget spelar i allsvenskan och det andra i elitettan.

Mot slutet låg Stockholmstjejerna på ordentligt och matchens kanske bästa spelare, MIF-målvakten Emelie Almesjö fick göra några fina räddningar. Bland annat täckte hon målet bra vid ett par frilägen.

Förutom spelaren Ebba Rehnberg, som gjort en halv säsong med det tidigare allsvenska Sunnelaget, och hennes pappa Jonas Rehnberg som under höstsäsongen alltså är huvudtränare, är även assisterande tränaren från Åmål.

Kom överens

Philip Palmaer tycker att det var lockande att vara med och träna ett klassiskt damlag som Mallbacken, och när parterna kom överens om att han är med på alla matcher och två av veckans träningar, fungerade det för småbarnspappan.

– Det är klart att man tackar jag till en sådan förfrågan, säger Philip Palmaer. Och så får jag chansen att jobba med Jonas igen.

Ebba Rehnberg inledde på högerkanten på mittfältet. Hon bytte några gånger med motsvarande spelare på vänsterkanten, men höll sig mest på högerkanten. Vid ett byte i andra halvlek fick hon ta steget ner på högerbacken och klarade det bra också.

Nöjd med nollan

Efteråt var Ebba Rehnberg nöjd med sitt lags insats, även om det var stockholmarna som var närmast segern i form av ett visst spelövertag, särskilt i slutet av matchen.

– Det var jätteroligt, sa Ebba Rehnberg. Jag har ju aldrig spelat på Örnäsvallen tidigare.

Hur var det att möta allsvenskt motstånd?

– Vi var förberedda på att det skulle bli en tuff match men jag tycker att det gick bra, och vi kom också till några farliga lägen även om de hade bollen mycket. Och vi höll faktiskt nollan.

Speciellt i början av matchen kom Ebba Rehnberg fram bra på sin högerkant, och i andra halvlek slog hon några fina inlägg som kunde ha resulterat.

Mallbacken gav ett gediget intryck, spelarna höll positioner och hade bra tempo i passningsspelet. Hammarbytjejerna var i de flesta fall kanske något bättre individuellt, men i det stora hela märktes det knappt att det ena laget spelar i allsvenskan och det andra i elitettan.

Mot slutet låg Stockholmstjejerna på ordentligt och matchens kanske bästa spelare, MIF-målvakten Emelie Almesjö fick göra några fina räddningar. Bland annat täckte hon målet bra vid ett par frilägen.

Förutom spelaren Ebba Rehnberg, som gjort en halv säsong med det tidigare allsvenska Sunnelaget, och hennes pappa Jonas Rehnberg som under höstsäsongen alltså är huvudtränare, är även assisterande tränaren från Åmål.

Kom överens

Philip Palmaer tycker att det var lockande att vara med och träna ett klassiskt damlag som Mallbacken, och när parterna kom överens om att han är med på alla matcher och två av veckans träningar, fungerade det för småbarnspappan.

– Det är klart att man tackar jag till en sådan förfrågan, säger Philip Palmaer. Och så får jag chansen att jobba med Jonas igen.