2017-07-17 15:51

2017-07-17 15:51

Många hemmasegrar i Forsbackaveckan

GOLF: Bra start för Åmålsgolfare

Det var många hemmaspelare i topp när Forsbackaveckan rullade i gång i helgen med en singeltävling och en partävling.
– Härligt att veckan nu är igång, säger Forsbackas klubbchef Christer Stolpen.

Forsbackaveckan har inletts med två helgtävlingar, en singeltävling på lördagen och en irish greensome på söndagen.

De flesta spelarna var förstås hemmaspelare, som representerade Forsbacka Golfklubb, men det fanns också en hel del gästspelare och en del av dem placerade sig ganska högt i resultatlistan.

Strålande vackert

Premiärdagen avgjordes singelspel. Det var ett strålande vackert väder och Forsbackabanan visade sig från sin allra bästa sida.

Singelspelet avgjordes i tre klasser. A-klassen vanns av Kent Gustavsson på 39 poäng. före Jörgen Odén på 38. Ett helt gäng spelare hamnade på 38 poäng och tredjeplatsen tog Peter Lindberg hand om. Alla från hemmaklubben.

B-klassen blev en jämn tillställning. Den vanns av Seth Gustafsson på 39 poäng, före Anders Bring, 39, och Tobias Skoog, också han 39. Samtliga spelare från Forsbacka GK.

I C-klassen blev det damseger, när Ulrika Abrahamsson vann på 41 poäng, före Eric Ulesköld och Anders Fagerström, båda på 40 poäng. Ettan och trean tävlar för Forsbacka, medan Eric Ulesköld representerar Bokskogens Golfklubb i Skåne.

Lite ruggigare

I söndagens parspel i lite mer ruggigt väder vanns A-klassen av Kristoffer Krave och Christoffer Solhemmer som tillsammans skrapade ihop 45 poäng. De vann ganska klart före Tobias Skoog och Jonathan Warg på 41 poäng och trean Marie Tegenborg och Jan Nyman från Salems Golfklubb på 39 poäng.

I B-klassen tog damerna hem spelet. Där vann Maria Lindberg och Sara Stålhandske på 47 poäng, klart före Merete Sund Falnes och Leif Einar Falnes från Karöy GK i Norge på 41 poäng. Trea blev hemmaspelarna Thorbjörn Johansson och Ann-Christin Nyström.

Forsbackaveckan pågår till och med torsdag.

Forsbackaveckan har inletts med två helgtävlingar, en singeltävling på lördagen och en irish greensome på söndagen.

De flesta spelarna var förstås hemmaspelare, som representerade Forsbacka Golfklubb, men det fanns också en hel del gästspelare och en del av dem placerade sig ganska högt i resultatlistan.

Strålande vackert

Premiärdagen avgjordes singelspel. Det var ett strålande vackert väder och Forsbackabanan visade sig från sin allra bästa sida.

Singelspelet avgjordes i tre klasser. A-klassen vanns av Kent Gustavsson på 39 poäng. före Jörgen Odén på 38. Ett helt gäng spelare hamnade på 38 poäng och tredjeplatsen tog Peter Lindberg hand om. Alla från hemmaklubben.

B-klassen blev en jämn tillställning. Den vanns av Seth Gustafsson på 39 poäng, före Anders Bring, 39, och Tobias Skoog, också han 39. Samtliga spelare från Forsbacka GK.

I C-klassen blev det damseger, när Ulrika Abrahamsson vann på 41 poäng, före Eric Ulesköld och Anders Fagerström, båda på 40 poäng. Ettan och trean tävlar för Forsbacka, medan Eric Ulesköld representerar Bokskogens Golfklubb i Skåne.

Lite ruggigare

I söndagens parspel i lite mer ruggigt väder vanns A-klassen av Kristoffer Krave och Christoffer Solhemmer som tillsammans skrapade ihop 45 poäng. De vann ganska klart före Tobias Skoog och Jonathan Warg på 41 poäng och trean Marie Tegenborg och Jan Nyman från Salems Golfklubb på 39 poäng.

I B-klassen tog damerna hem spelet. Där vann Maria Lindberg och Sara Stålhandske på 47 poäng, klart före Merete Sund Falnes och Leif Einar Falnes från Karöy GK i Norge på 41 poäng. Trea blev hemmaspelarna Thorbjörn Johansson och Ann-Christin Nyström.

Forsbackaveckan pågår till och med torsdag.