2017-07-17 10:18

2017-07-17 10:18

Åmålsseger under en fantastisk helg i Årjäng

TRAV: 18 000 besökare på två travdagar

Det var verkligen en succéhelg i Årjäng med V75 och Årjängs Stora Sprinterlopp i fokus. På fredagen kom 3 400 besökare och på lördagens stordag kom 14 600 i det strålande sommarvädret vilket sammantaget innebär en publik på 18 000 personer.
Årjängs kommun i princip fördubblade sin folkmängd.

Huvudloppen var som nämnts Årjängs Stora Sprinterlopp men anrika Erik Perssons Memorial har dock en längre historik då den första upplagan kördes redan 1942 medan Årjängs Stora Heatlopp, som det då hette, har sitt ursprung sedan 1952.

Målfotoseger

Vinnaren kom från Jägersro i form av Dante Boko och Adrian Kolgjini som från ledningen höll undan för en grymt avslutande Propulsion, där uppförstorat målfoto fick vidtas för att skilja dem åt. Båda noterade 1.09,6a/1 640 meter vilket är en tangering av Sebastian K’s rekord från 2013.

I Memorialen blev det hemmaseger då Odins Eld och Torbjörn Jansson trots markförlust från start kom tillbaka och avgjorde med en halv längd till Villas Cato och en för dagen mycket positiv Kong Henry. Segertiden för Odins Eld blev nya rekordet 1.24,3/2 160 meter.

Stoeliten, som inledde V75-omgången, blev en enkel match för skällen Evin Boko och Johnny Takter som lade grunden till att utdelningen klev strax över tre miljoner till de åtta lyckliga vinnarna.

Åmålsseger

Utanför V75-spelet tog Åmålshästen Fixie en bejublad seger då hon i loppets slutskede tog ner ledande favoriten Apple Rose. Detta var andra årssegern för Fixie och vid båda tillfällena har Carl Johan Jepson suttit i sulkyn. Uppfödare, ägare och tränare är Åmålsamatören Mona Bäckström.

Notabelt är att Fixie sänkte sitt rekord med 4,9 sekunder då hon noterade tiden 1.12,2a/1 640 meter vilket är grymt bra för klassen.

Fem stjärnor också till Another Dream som från utvändigt ledaren tog över ledningen i det tuffa tempot men fick på tampen ge vika för närgångne Edindy. Tränar hästen gör Åmåls John Ö Jensen och även här var det Carl Johan Jepson i vagnen.

Bra av Pamson

Från fredgens övningar kan vi notera ett bra lopp av Pamson som trea i sitt debutlopp för Anders Eléhn.

Mias Komet segrade i lärlingsloppet för Örebros Micael Lindblom och i detta lopp inkom Nygårds Diamant som fyra.

I uttagningsloppet till amatör-SM avslutade Estreet Zon snyggt för Paula Pettersson och dessa är därmed klara för finalen på Visby.

Årjängshästen Bobbery ledde från start till mål i uttagningsloppet till dam-SM och här var det Örebros Linda Sedström som skötte tömmarna.

Huvudloppen var som nämnts Årjängs Stora Sprinterlopp men anrika Erik Perssons Memorial har dock en längre historik då den första upplagan kördes redan 1942 medan Årjängs Stora Heatlopp, som det då hette, har sitt ursprung sedan 1952.

Målfotoseger

Vinnaren kom från Jägersro i form av Dante Boko och Adrian Kolgjini som från ledningen höll undan för en grymt avslutande Propulsion, där uppförstorat målfoto fick vidtas för att skilja dem åt. Båda noterade 1.09,6a/1 640 meter vilket är en tangering av Sebastian K’s rekord från 2013.

I Memorialen blev det hemmaseger då Odins Eld och Torbjörn Jansson trots markförlust från start kom tillbaka och avgjorde med en halv längd till Villas Cato och en för dagen mycket positiv Kong Henry. Segertiden för Odins Eld blev nya rekordet 1.24,3/2 160 meter.

Stoeliten, som inledde V75-omgången, blev en enkel match för skällen Evin Boko och Johnny Takter som lade grunden till att utdelningen klev strax över tre miljoner till de åtta lyckliga vinnarna.

Åmålsseger

Utanför V75-spelet tog Åmålshästen Fixie en bejublad seger då hon i loppets slutskede tog ner ledande favoriten Apple Rose. Detta var andra årssegern för Fixie och vid båda tillfällena har Carl Johan Jepson suttit i sulkyn. Uppfödare, ägare och tränare är Åmålsamatören Mona Bäckström.

Notabelt är att Fixie sänkte sitt rekord med 4,9 sekunder då hon noterade tiden 1.12,2a/1 640 meter vilket är grymt bra för klassen.

Fem stjärnor också till Another Dream som från utvändigt ledaren tog över ledningen i det tuffa tempot men fick på tampen ge vika för närgångne Edindy. Tränar hästen gör Åmåls John Ö Jensen och även här var det Carl Johan Jepson i vagnen.

Bra av Pamson

Från fredgens övningar kan vi notera ett bra lopp av Pamson som trea i sitt debutlopp för Anders Eléhn.

Mias Komet segrade i lärlingsloppet för Örebros Micael Lindblom och i detta lopp inkom Nygårds Diamant som fyra.

I uttagningsloppet till amatör-SM avslutade Estreet Zon snyggt för Paula Pettersson och dessa är därmed klara för finalen på Visby.

Årjängshästen Bobbery ledde från start till mål i uttagningsloppet till dam-SM och här var det Örebros Linda Sedström som skötte tömmarna.

  • Björn Martinsson