2017-05-19 16:07

2017-05-19 16:07

Poängstark back till ÅSK

ISHOCKEY: Ludvikaback förstärker

Åmåls SK har fått napp i försvarsjakten. Poängstarke Ludvikabacken Alexander Hänninen har skrivit på för klubben.

Ludvika HF har tre tunga säsonger i division 2 västra B bakom sig. I år slutade det med en jumboplats i både serien och den efterföljande kvalserien. I stället för att följa med laget ner till division 3 väljer nu försvararen Alexander Hänninen att fortsätta karriären i Åmåls SK.

– Jag var sugen på att testa något nytt, säger Alexander Hänninen.

Alltid spelat i Ludvika

25-åringen har under hela sin karriär varit moderklubben Ludvika trogen. De senaste sex säsongerna har han tillbringat i A-laget där det totalt har blivit 165 matcher i hockeytvåan. Under de här säsongerna har han snittat på sju mål och runt 15 poäng per säsong.

Vad har du för förväntningar på säsongen 2017–2018?

– Det är väl att börja vinna lite hockeymatcher, och utvecklas både som människa och spelare.

Vad kan du bidra med?

– Det fysiska spelet och offensiven är väl min styrka.

Stor och stark

Med sina 188 centimeter och 98 kilo är högerskytten Alexander Hänninen en spelartyp som Åmåls SK har eftersökt, inte minst efter förlusten av kanadensarna Brian Birkhoff och Matt Solomon, menar Åmåls SK:s sportchef Mikael Engberg.

– Det är en fysisk spelare med ett mycket bra skott som ÅSK hoppas få stor användning av, inte minst i powerplay.

Ludvika HF har tre tunga säsonger i division 2 västra B bakom sig. I år slutade det med en jumboplats i både serien och den efterföljande kvalserien. I stället för att följa med laget ner till division 3 väljer nu försvararen Alexander Hänninen att fortsätta karriären i Åmåls SK.

– Jag var sugen på att testa något nytt, säger Alexander Hänninen.

Alltid spelat i Ludvika

25-åringen har under hela sin karriär varit moderklubben Ludvika trogen. De senaste sex säsongerna har han tillbringat i A-laget där det totalt har blivit 165 matcher i hockeytvåan. Under de här säsongerna har han snittat på sju mål och runt 15 poäng per säsong.

Vad har du för förväntningar på säsongen 2017–2018?

– Det är väl att börja vinna lite hockeymatcher, och utvecklas både som människa och spelare.

Vad kan du bidra med?

– Det fysiska spelet och offensiven är väl min styrka.

Stor och stark

Med sina 188 centimeter och 98 kilo är högerskytten Alexander Hänninen en spelartyp som Åmåls SK har eftersökt, inte minst efter förlusten av kanadensarna Brian Birkhoff och Matt Solomon, menar Åmåls SK:s sportchef Mikael Engberg.

– Det är en fysisk spelare med ett mycket bra skott som ÅSK hoppas få stor användning av, inte minst i powerplay.