2017-05-15 19:11

2017-05-15 19:17

Källvik Leufvén tog hem segern i Swedish League

ORIENTERING: Större än SM-guld

Johanna Källvik Leufvén från Åmåls OK segrade i 18-årsklassen i Swedish League i orientering. En merit som faktiskt är större än SM-guld.
Och tvillingsystern Erika vann dubbelt den sista tävlingshelgen.

I finalen av Swedish League i Bollnäs bjöds det på glädje när Johanna Källvik Leufvén, Åmåls OK, leende sprang över mållinjen i D18-klassens jaktstart. Därmed blev hon totalsegrade i Swedish League.

Eftersom även den internationella junioreliten deltar i Swedish League och eftersom tävlingen utser den bäste orienteraren över sammanlagt sju deltävlingar, så är meriten att betrakta som större än ett JSM-guld.

Därmed torde Johanna Källvik Leufvéns seger i Swedish League vara den största meriten i Åmåls Orienteringsklubbs historia.

Lägg därtill att båda systrarna är förstaårsjuniorer.

En fräck kupp

Johanna bjöd på en fräck kupp i skogen. När hon kände att hon blev trött i den höga farten tog hon helt enkelt en annan väg än övriga – och därtill två gånger om. De smarta vägvalen visade sig vara lyckokast. Johanna Källvik Leufvén var först över mållinjen – och sprudlande glad.

I totalsammandraget innebar söndagens resultat att Johanna Källvik Leufvén vann D18-klassen i Swedish League, 14 sekunder före Lisa Jonsson-Nordin från Skåneslättens OL och ytterligare en sekund före Vilma von Krusenstierna från OK Kåre. Erika Källvik Leufvén slutade fyra i totalsammandraget, bara 17 sekunder efter sin tvillingsyster.

Erika vann dubbelt

Finalen i D18 var riktigt tajt. Starttiden baserades på tidigare intjänade poäng i Swedish League under våren. Johanna startade fyra och Erika sexa. Erika var snabbast av alla sista tävlingsdagen men det var som sagt Johanna som tog hem slutsegern.

I den inledande sprinten på fredagen hade Erika slutat sjua och Johanna nia. Därefter blev det alltså seger för Erika Källvik Leufvén såväl på lördagens medeldistans som söndagens jaktstart.

Stor prestation

Men bäst sammanlagt i Swedish Leauge var alltså Johanna Källvik Leufvén. Och prestationen är fantastiskt.

Vårens tävlingsserie ligger till grund för kommande landslagsuttagningar, vilket bådar gott för Åmåls orienteringslöften.

I seniorklasserna blev det en triumfens dag för familjen Jansson-Bergman och OK Ravinen när Swedish League 2017 avgjordes med en jaktstart norr om Bollnäs.

Helena Jansson jagade ikapp och förbi Tove Alexandersson – och Gustav Bergman kämpade ner Emil Svensk, som gått ut i täten.

H20-klassen var länge en rysare. Trion Simon Hector, Isac von Krusenstierna och Simon Imark följdes åt men vid varvningen på arenan hade Hector fått ett försprång. Snättringe-talangen lyckades sedan hålla ut hela vägen in i mål, även om Imark, Tullinge SK, inte var långt efter på upploppet. I D20 var det Linnéa Golsäter från Eksjö SOK som segrade framför klubbkamraten Sanna Fast.

H18-klassen i Swedish Leauge vanns av blott 16-årige Viktor Svensk från Stora Tuna OK.

I finalen av Swedish League i Bollnäs bjöds det på glädje när Johanna Källvik Leufvén, Åmåls OK, leende sprang över mållinjen i D18-klassens jaktstart. Därmed blev hon totalsegrade i Swedish League.

Eftersom även den internationella junioreliten deltar i Swedish League och eftersom tävlingen utser den bäste orienteraren över sammanlagt sju deltävlingar, så är meriten att betrakta som större än ett JSM-guld.

Därmed torde Johanna Källvik Leufvéns seger i Swedish League vara den största meriten i Åmåls Orienteringsklubbs historia.

Lägg därtill att båda systrarna är förstaårsjuniorer.

En fräck kupp

Johanna bjöd på en fräck kupp i skogen. När hon kände att hon blev trött i den höga farten tog hon helt enkelt en annan väg än övriga – och därtill två gånger om. De smarta vägvalen visade sig vara lyckokast. Johanna Källvik Leufvén var först över mållinjen – och sprudlande glad.

I totalsammandraget innebar söndagens resultat att Johanna Källvik Leufvén vann D18-klassen i Swedish League, 14 sekunder före Lisa Jonsson-Nordin från Skåneslättens OL och ytterligare en sekund före Vilma von Krusenstierna från OK Kåre. Erika Källvik Leufvén slutade fyra i totalsammandraget, bara 17 sekunder efter sin tvillingsyster.

Erika vann dubbelt

Finalen i D18 var riktigt tajt. Starttiden baserades på tidigare intjänade poäng i Swedish League under våren. Johanna startade fyra och Erika sexa. Erika var snabbast av alla sista tävlingsdagen men det var som sagt Johanna som tog hem slutsegern.

I den inledande sprinten på fredagen hade Erika slutat sjua och Johanna nia. Därefter blev det alltså seger för Erika Källvik Leufvén såväl på lördagens medeldistans som söndagens jaktstart.

Stor prestation

Men bäst sammanlagt i Swedish Leauge var alltså Johanna Källvik Leufvén. Och prestationen är fantastiskt.

Vårens tävlingsserie ligger till grund för kommande landslagsuttagningar, vilket bådar gott för Åmåls orienteringslöften.

I seniorklasserna blev det en triumfens dag för familjen Jansson-Bergman och OK Ravinen när Swedish League 2017 avgjordes med en jaktstart norr om Bollnäs.

Helena Jansson jagade ikapp och förbi Tove Alexandersson – och Gustav Bergman kämpade ner Emil Svensk, som gått ut i täten.

H20-klassen var länge en rysare. Trion Simon Hector, Isac von Krusenstierna och Simon Imark följdes åt men vid varvningen på arenan hade Hector fått ett försprång. Snättringe-talangen lyckades sedan hålla ut hela vägen in i mål, även om Imark, Tullinge SK, inte var långt efter på upploppet. I D20 var det Linnéa Golsäter från Eksjö SOK som segrade framför klubbkamraten Sanna Fast.

H18-klassen i Swedish Leauge vanns av blott 16-årige Viktor Svensk från Stora Tuna OK.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.