2016-10-15 17:03

2016-10-15 17:03

Viken besegrade Åsebro och säkrade kontraktet

FOTBOLL: Åmålslaget vände och vann med 4–1 på Rudevi IP

Åsebro IF hade mest boll och de klaraste målchanserna till en början, men det var IF Viken som fick med sig poängen från lördagens kvalmatch på Rudevi IP. 4–1-segern innebär att Åmålslaget säkrade kontraktet till Division 4 även nästa säsong.

Andra kvalmatchen till Division 4 Bohuslän-Dal hade två ansikten. Det ena tillhörde Åsebro IF och det andra IF Viken. I slutändan var det Åmålslaget som visade mest karaktär och vann med 4–1 på bortaplan.

– Det känns väldigt bra att vi klarade kontraktet, säger Vikentränaren Magnus Wallin.

I första halvlek var det Åsebro IF som dominerade matchbilden och rättvist kunde spräcka målnolla på Rudevi IP efter 17 minuters spel. Bollen sattes i nät från straffpunkten, efter en handssituation som uppstått efter ett brutet uppspel från IF Vikens sida.

Två snabba mål

Hemmalaget var även nära att utöka till 2–0, men på något sätt lyckades gästerna från Åmål mobilisera tillräckligt med kraft för att skaka sig ur järngreppet, reducera och sedan ta ledningen på två fasta situationer i den 39:e respektive 41:a minuten. Målen gjordes av Lasse Jingfors och Thomas Sääv.

Resultatet stod sig till halvtidsvilan.

– Det var ett helt annat lag som kom ut efter pausen, säger Magnus Wallin.

IF Viken ryckte åt sig taktpinnen och visade tydligt att de har tillbringat säsongen en division över Åsebro IF. Spelövertaget gav utdelning i den 59:e minuten, då Tobias Pettersson hittade rätt med ett distansskott. Kort därefter tilldömdes IF Viken även en straff, men den duellen vanns av Åsebros målvakt.

Bollen hann knappt sättas i spel igen innan Hossam Kaawach höll sig framme på ett fint inspel och satte 4–1 till IF Viken, vilket också blev slutresultatet.

– På det stora hela är det rättvist att vi vinner, säger Magnus Wallin, som tycker att Rasmus Facht och Thomas Sääv var planens bästa spelare.

– Det känns väldigt bra att vi kunde avgöra kvalet på egen hand.

Nästa match för IF Viken blir förmodligen DM-finalen mot Melleruds IF, som också är inblandat i kvalspel. Lagen ska gemensamt komma överens om ett speldatum.

Andra kvalmatchen till Division 4 Bohuslän-Dal hade två ansikten. Det ena tillhörde Åsebro IF och det andra IF Viken. I slutändan var det Åmålslaget som visade mest karaktär och vann med 4–1 på bortaplan.

– Det känns väldigt bra att vi klarade kontraktet, säger Vikentränaren Magnus Wallin.

I första halvlek var det Åsebro IF som dominerade matchbilden och rättvist kunde spräcka målnolla på Rudevi IP efter 17 minuters spel. Bollen sattes i nät från straffpunkten, efter en handssituation som uppstått efter ett brutet uppspel från IF Vikens sida.

Två snabba mål

Hemmalaget var även nära att utöka till 2–0, men på något sätt lyckades gästerna från Åmål mobilisera tillräckligt med kraft för att skaka sig ur järngreppet, reducera och sedan ta ledningen på två fasta situationer i den 39:e respektive 41:a minuten. Målen gjordes av Lasse Jingfors och Thomas Sääv.

Resultatet stod sig till halvtidsvilan.

– Det var ett helt annat lag som kom ut efter pausen, säger Magnus Wallin.

IF Viken ryckte åt sig taktpinnen och visade tydligt att de har tillbringat säsongen en division över Åsebro IF. Spelövertaget gav utdelning i den 59:e minuten, då Tobias Pettersson hittade rätt med ett distansskott. Kort därefter tilldömdes IF Viken även en straff, men den duellen vanns av Åsebros målvakt.

Bollen hann knappt sättas i spel igen innan Hossam Kaawach höll sig framme på ett fint inspel och satte 4–1 till IF Viken, vilket också blev slutresultatet.

– På det stora hela är det rättvist att vi vinner, säger Magnus Wallin, som tycker att Rasmus Facht och Thomas Sääv var planens bästa spelare.

– Det känns väldigt bra att vi kunde avgöra kvalet på egen hand.

Nästa match för IF Viken blir förmodligen DM-finalen mot Melleruds IF, som också är inblandat i kvalspel. Lagen ska gemensamt komma överens om ett speldatum.

Matchfakta

Åsebro IF – IF Viken 1–4 (1–2)

Målskyttar: 1–0 , 1–1 Lasse Jingfors, 1–2 Thomas Sääv, 1–3 Tobias Pettersson, 1–4 Hossam Kaawach.

Varningar, ÅIF: XX, IFV: XX

Domare: Benny Berndtsson, Strömstad.

Arena: Rudevi IP, Publik: XX