2016-10-15 21:54

2016-10-15 21:54

Hemmapremiär med mersmak

ISHOCKEY: Åmåls SK avfärdade Arvika HC med 6–1

Åmåls SK vann säsongens första hemmamatch med övertygande 6–1 mot Arvika HC. Långa stunder var det spel mot ett mål.
– Vi har fortfarande mycket att jobba med, säger ÅSK:s huvudtränare Jonas Möörk.

Många av de knappt 200 åskådarna som bänkade sig i Åmåls ishall på lördagseftermiddagen lär återvända. Hemmalaget visade både att de kan producera framåt och stänga till bakåt, när det behövs, mot jämbördiga motståndare. För även om siffrorna rusade iväg och slutade med 6–1 till Åmåls SK, så var Arvika HC inte helt ofarliga till en början.

– Första perioden var inget jag ville se, säger Jonas Möörk, som menar att hans spelare slarvade och inte visade tillräckligt med ödmjukhet under de inledande 20 minuterna.

Fläckfri målvakt

Matchen hade knappt börjat innan hemmalaget drog på sig ett lagstraff, vilket Arvika HC utnyttjade på bästa sätt genom att ta ledningen med 1–0 i powerplay. Den i övrigt felfrie Åmålsmålvakten Ian Perrier gjorde vad han kunde för att stoppa pucken, men fick inte tillräckligt med hjälp av backarna.

Bortaledningen stod sig till första periodpausen. Därefter tog det roliga slut för gästerna, som bara lyckades åstadkomma fem skott i mellanakten, medan Åmåls SK satte tre baljor.

– Andra perioden var lite enklar. Då stressade vi motståndarna till misstag, säger Jona Möörk.

Första hemmamålet sattes av forwarden Daniel Karlsson, som höll sig framme vid en grötig situation framför Arvikamålvakten. Samme Karlsson sprätte sedan upp det matchavgörande 2–1-målet i de övre nätmaskorna när målvakten hade hamnat på magen innan lagkaptenen Thomas Sääv avslutade trestegsraketen genom att styra en skottpassning upp i krysset.

Spel mot ett mål

Tredje perioden blev aldrig speciellt spännanden, även om det dröjde nästan tio minuter innan Rickard Karlsson kunde stänka in 4–1 till Åmåls SK. Efter 5–1 tog Arvika HC pliktskyldigt timeout, men den riktiga forceringen uteblev. Ändå uppstod det uppstod tillräckligt med luckor i försvarszonen för att Thomas Sääv skulle bli kvällens enda tvåmålsskytt.

– Arvika hade knappt något spel under de sista 40 minuterna, säger Jonas Möörk, efter lagens andra möte på två dagar.

Även i fredagens match var det Åmåls SK det starkare laget och fick med sig ett stabilt 6–2-resultat från bortaplan. Stundtals har huvudtränaren varit riktigt nöjd med vad han har fått se, men det finns också saker som kan bli bättre.

– För att slå de bästa lagen i serien måste vi bli mycket tajtare, säger Jonas Möörk. Vi har tränat för att spela på ett visst sätt, med fem man som är nära varandra hela tiden. I dag gjorde vi tre mål på det spelsättet. Det är viktigt att laget får se vad som händer när alla gör sitt jobb.

På söndag möter Åmåls SK Grums IK på bortaplan.

Många av de knappt 200 åskådarna som bänkade sig i Åmåls ishall på lördagseftermiddagen lär återvända. Hemmalaget visade både att de kan producera framåt och stänga till bakåt, när det behövs, mot jämbördiga motståndare. För även om siffrorna rusade iväg och slutade med 6–1 till Åmåls SK, så var Arvika HC inte helt ofarliga till en början.

– Första perioden var inget jag ville se, säger Jonas Möörk, som menar att hans spelare slarvade och inte visade tillräckligt med ödmjukhet under de inledande 20 minuterna.

Fläckfri målvakt

Matchen hade knappt börjat innan hemmalaget drog på sig ett lagstraff, vilket Arvika HC utnyttjade på bästa sätt genom att ta ledningen med 1–0 i powerplay. Den i övrigt felfrie Åmålsmålvakten Ian Perrier gjorde vad han kunde för att stoppa pucken, men fick inte tillräckligt med hjälp av backarna.

Bortaledningen stod sig till första periodpausen. Därefter tog det roliga slut för gästerna, som bara lyckades åstadkomma fem skott i mellanakten, medan Åmåls SK satte tre baljor.

– Andra perioden var lite enklar. Då stressade vi motståndarna till misstag, säger Jona Möörk.

Första hemmamålet sattes av forwarden Daniel Karlsson, som höll sig framme vid en grötig situation framför Arvikamålvakten. Samme Karlsson sprätte sedan upp det matchavgörande 2–1-målet i de övre nätmaskorna när målvakten hade hamnat på magen innan lagkaptenen Thomas Sääv avslutade trestegsraketen genom att styra en skottpassning upp i krysset.

Spel mot ett mål

Tredje perioden blev aldrig speciellt spännanden, även om det dröjde nästan tio minuter innan Rickard Karlsson kunde stänka in 4–1 till Åmåls SK. Efter 5–1 tog Arvika HC pliktskyldigt timeout, men den riktiga forceringen uteblev. Ändå uppstod det uppstod tillräckligt med luckor i försvarszonen för att Thomas Sääv skulle bli kvällens enda tvåmålsskytt.

– Arvika hade knappt något spel under de sista 40 minuterna, säger Jonas Möörk, efter lagens andra möte på två dagar.

Även i fredagens match var det Åmåls SK det starkare laget och fick med sig ett stabilt 6–2-resultat från bortaplan. Stundtals har huvudtränaren varit riktigt nöjd med vad han har fått se, men det finns också saker som kan bli bättre.

– För att slå de bästa lagen i serien måste vi bli mycket tajtare, säger Jonas Möörk. Vi har tränat för att spela på ett visst sätt, med fem man som är nära varandra hela tiden. I dag gjorde vi tre mål på det spelsättet. Det är viktigt att laget får se vad som händer när alla gör sitt jobb.

På söndag möter Åmåls SK Grums IK på bortaplan.

Matchfakta

Åmåls SK – Arvika HC 6–1 (0–1, 3–0, 3–0)

Mål första perioden: 0–1 Fabian Sandberg (05:50).

Andra Perioden: 1–1 Daniel Karlsson (27:13), 2–1 Daniel Karlsson (32:16), 3–1 Thomas Sääv (36:48).

Tredje perioden: 4–1 Rickard Eriksson (48:28), 5–1 Markus Gustafsson (51:45), 6–1 Thomas Sääv (58:43).

Utvisningar, ÅSK: 4X2, AHC: 2X2.

Domare:

Arena: Åmåls Ishall, Åskådare: 184.