2016-10-03 14:36

2016-10-03 14:36

Fengersfors riskerar åka ur femman

FOTBOLL: Får vänta på besked

Fengersfors IK slutade näst sist i serien efter avslutande 1–7 mot Melleruds IF 2. Trots det kan laget få chansen i division 5 även nästa säsong – tack vare att IK Svane klarade division 3-kontraktet.

– Det ska vara klart att vi är kvar i femman i och med Svane klarade sig kvar i trean. Vi får skicka en blomma till Svane, säger Fengersfors tränare Hasse Blixt.

Men riktigt så enkelt är det inte, menar Ove Owe Fjällstål, sekreterare i Dalslands fotbollförbunds tävlingskommitté. Han slår fast att det enda som är klart gällande division 5 är att ett lag går upp och att ett lag går ner. Fengersfors, som slutade näst sist i tabellen, tre poäng före jumbon Ärtemarks IF/Billingsfors, får sitt öde bestämt först när de högre serierna och kvalen är färdigspelade.

Fengersfors fick en tuff avslutning på seriespelet i söndags – gästande Melleruds startelva innehöll flera inlånade division 4-spelare.

Redan fyra minuter in i matchen öppnade gästerna målkontot genom Jonatan Lundgren. Halvvägs in i halvleken replikerade Fengersfors nye målspottare Mauli Kyekye till 1–1. Men hemmaglädjen varade bara i fem minuter, sedan tog Mellerud ledningen igen genom svårstoppade Ahmad Mohammad Abbas.

Abbas hade mer att bjuda på och stod för tre mål i den andra halvleken. Fengersfors orkade inte stå emot och Mellerud ryckte ifrån och vann med hela 7–1 till slut.

– Mellerud fick två snabba mål i den andra halvleken som tog musten ur oss, säger Hasse Blixt.

– Det ska vara klart att vi är kvar i femman i och med Svane klarade sig kvar i trean. Vi får skicka en blomma till Svane, säger Fengersfors tränare Hasse Blixt.

Men riktigt så enkelt är det inte, menar Ove Owe Fjällstål, sekreterare i Dalslands fotbollförbunds tävlingskommitté. Han slår fast att det enda som är klart gällande division 5 är att ett lag går upp och att ett lag går ner. Fengersfors, som slutade näst sist i tabellen, tre poäng före jumbon Ärtemarks IF/Billingsfors, får sitt öde bestämt först när de högre serierna och kvalen är färdigspelade.

Fengersfors fick en tuff avslutning på seriespelet i söndags – gästande Melleruds startelva innehöll flera inlånade division 4-spelare.

Redan fyra minuter in i matchen öppnade gästerna målkontot genom Jonatan Lundgren. Halvvägs in i halvleken replikerade Fengersfors nye målspottare Mauli Kyekye till 1–1. Men hemmaglädjen varade bara i fem minuter, sedan tog Mellerud ledningen igen genom svårstoppade Ahmad Mohammad Abbas.

Abbas hade mer att bjuda på och stod för tre mål i den andra halvleken. Fengersfors orkade inte stå emot och Mellerud ryckte ifrån och vann med hela 7–1 till slut.

– Mellerud fick två snabba mål i den andra halvleken som tog musten ur oss, säger Hasse Blixt.

Matchfakta

Fengersfors IK - Melleruds IF lag 2 1–7 (1–3)

Mål: 0–1 J. Lundgren (4), 1–1 M. Kyekye (19), 1–2 A. M. Abbas (25), 1–3 A. M. Abbas (42), 1–4 J. Stefansson (46), 1–5 A. M. Abbas (47), 1–6 A. M. Abbas (55), 1–7 T. Svensson (87).