2016-10-01 17:30

2016-10-03 14:25

IFK Åmål säkrade seriesegern

FOTBOLL: Viken klart för negativt kval

Segerchampagnen hade legat på lagring i flera matcher. Efter 5–0 i det avslutande derbyt mot IF Viken fick IFK Åmål äntligen korka upp champagnen, ta på sig guldhattarna och fira seriesegern i division 4 Bohuslän-Dal.
– Det är en stor lättnad att det är klart, säger IFK Åmåls tränare Conny Johansson.

Redan före avspark gratulerade Viken seriekonkurrenterna IFK Åmål till seriesegern genom att lämna över en blombukett. Melleruds IF hade visserligen en mikroskopisk chans att gå om IFK Åmål men då skulle det krävas att Åmål rasade ihop fullständigt och släppte in närmare 30 mål mot Viken samtidigt som Mellerud skulle vinna mot Högsäters GF.

Det scenariot kändes långt bort när matchen väl kom i gång på Rösvallen.

IFK Åmåls Nenad Ilijic var ett ständigt hot för Vikenförsvaret inledningsvis. En kvart in i matchen drog han iväg ett distansskott med en lurig luftbana som lurade Christoffer Härd i Viken-målet. Ribban räddade Viken den gången, men det skulle komma mera från IFK Åmål och Nenad Ilijic. Bara minuten senare fick Härd sträcka ut och kunde styra Illijc skott till hörna. På Illics tredje försök fick Härd kapitulera. 1–0 till IFK Åmål efter 20 minuters spel.

IFK Åmål hade ett stort bollinnehav men Viken spelade kompakt och stängde ytorna effektivt i den första halvleken. När Viken väl erövrade bollen hade laget stora problem att hålla i den och tappade den snabbt. Thomas Sääv stångades framgångsrikt men var alldeles för ensam på topp i Viken.

Strax före halvtidsvilan skruvade IFK Åmåls Shaun Watt in 2–0 till gästerna.

Nära reducering

Viken hade ett gyllene tillfälle att reducera tidigt i andra när Rasmus Facht snodde bollen av IFK:s Innerback Carl Schneider. Men avslutet gick rakt på Samuel Howard i Kamraternas mål.

IFK Åmål gjorde flera byten i den andra halvleken och Viken fick allt svårare att hänga med pigga IFK-ben. 3–0 styrdes turligt in av en IFK Åmål-spelare.

– Vi är jobbiga att möta i 90 minuter. De orkade med oss i 45 minuter men vi var tyngre och bättre än dem i dag, säger IFK Åmåls tränare Conny Johansson.

Spelarna på IFK-bänken verkade säkra på sin sak och tog på sig guldhattarna tidigt i den andra halvleken.

Mollapolci tvåmålsskytt

Inbytte Argjend Mollapolci hade en lyckad eftermiddag på Rösvallen och placerade in både 4–0 och slutresultatet 5–0.

Resultatet innebär att IFK Åmål säkrade seriesegern, tre poäng före Melleruds IF som vann sin avslutande match mot Högsäters GF med 2–0.

Viken, som hade tre poäng och 16 mål till godo till Brålanda IF på nedflyttningsplats inför matchen, är klart för division 4-kval mot division 5-lagen Åsebro IF och Stala/Myckleby. Brålanda förlorade sin avslutande match mot Eds FF med 6–2.

Redan före avspark gratulerade Viken seriekonkurrenterna IFK Åmål till seriesegern genom att lämna över en blombukett. Melleruds IF hade visserligen en mikroskopisk chans att gå om IFK Åmål men då skulle det krävas att Åmål rasade ihop fullständigt och släppte in närmare 30 mål mot Viken samtidigt som Mellerud skulle vinna mot Högsäters GF.

Det scenariot kändes långt bort när matchen väl kom i gång på Rösvallen.

IFK Åmåls Nenad Ilijic var ett ständigt hot för Vikenförsvaret inledningsvis. En kvart in i matchen drog han iväg ett distansskott med en lurig luftbana som lurade Christoffer Härd i Viken-målet. Ribban räddade Viken den gången, men det skulle komma mera från IFK Åmål och Nenad Ilijic. Bara minuten senare fick Härd sträcka ut och kunde styra Illijc skott till hörna. På Illics tredje försök fick Härd kapitulera. 1–0 till IFK Åmål efter 20 minuters spel.

IFK Åmål hade ett stort bollinnehav men Viken spelade kompakt och stängde ytorna effektivt i den första halvleken. När Viken väl erövrade bollen hade laget stora problem att hålla i den och tappade den snabbt. Thomas Sääv stångades framgångsrikt men var alldeles för ensam på topp i Viken.

Strax före halvtidsvilan skruvade IFK Åmåls Shaun Watt in 2–0 till gästerna.

Nära reducering

Viken hade ett gyllene tillfälle att reducera tidigt i andra när Rasmus Facht snodde bollen av IFK:s Innerback Carl Schneider. Men avslutet gick rakt på Samuel Howard i Kamraternas mål.

IFK Åmål gjorde flera byten i den andra halvleken och Viken fick allt svårare att hänga med pigga IFK-ben. 3–0 styrdes turligt in av en IFK Åmål-spelare.

– Vi är jobbiga att möta i 90 minuter. De orkade med oss i 45 minuter men vi var tyngre och bättre än dem i dag, säger IFK Åmåls tränare Conny Johansson.

Spelarna på IFK-bänken verkade säkra på sin sak och tog på sig guldhattarna tidigt i den andra halvleken.

Mollapolci tvåmålsskytt

Inbytte Argjend Mollapolci hade en lyckad eftermiddag på Rösvallen och placerade in både 4–0 och slutresultatet 5–0.

Resultatet innebär att IFK Åmål säkrade seriesegern, tre poäng före Melleruds IF som vann sin avslutande match mot Högsäters GF med 2–0.

Viken, som hade tre poäng och 16 mål till godo till Brålanda IF på nedflyttningsplats inför matchen, är klart för division 4-kval mot division 5-lagen Åsebro IF och Stala/Myckleby. Brålanda förlorade sin avslutande match mot Eds FF med 6–2.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.