2016-09-26 12:28

2016-09-26 12:28

Svanskog fixade kvalplatsen

FOTBOLL: Kvalar mot Skattkärrs IF

Kils storseger mot Fiskevik i seriefinalen gav Svanskog chansen att nå kvalplatsen. Och som de tog den. Laget krossade Värmskog med 7–1 och är klart för division 4-kval.
– En sådan glädje har jag inte sett sedan vi vann serien i fjol, säger tränaren Roland Strandh.

Redan i lördags möttes Kils AIK och Fiskeviks IF i en direkt avgörande match om seriesegern i division 5 västra Värmland. För Kils del krävdes en seger för att säkra seriesegern. Och med hela 5–1 i seriefinalen är Kil tillbaka i division 4. Resultatet innebar att Svanskog i söndagens bortamatch mot Värmskogs SK behövde vinna med minst tre mål för att ta över kvalplatsen från Fiskevik.

Motiverade spelare

En morot så god som någon för Svanskogsspelarna. Värmskog å sin sida spelade samtidigt för att undvika kvalplatsen nedåt.

Av förra helgens håglösa Svanskog syntes inte mycket. Inställningen var uppskruvad till max och ett rörligt Svanskog tog tag i matchen direkt. På lagets åttonde(!) hörna nickade Jimmy Karlsson in 1–0, efter dryga halvtimmen. Bara minuten senare utökade Jacob Wolfbrandt till 2–0.

Med 2–1 i halvtid hade Svanskog fortfarande två mål upp till Fiskevik på kvalplats.

– Mitt brandtal före matchen, verkade grabbarna ta rätt, för det var ett taggat och tänt lag i pausen, säger Svanskogs huvudtränare Roland Strandh.

Svanskogs andra halvlek var en av säsongens bästa. Laget låg rätt i positionerna, tog närkamperna och hittade rätt med passningarna. Slitet och skärpan gav utdelning fem gånger om (Alexander Wargh Karlsson ordnade ett hattrick) och Svanskog vann till slut matchen med 7–1.

– Hela laget gjorde en riktigt bra insats men ”vargligan” Jacob Wolfbrandt och Alexander Wargh Karlsson sticker ut med alla sina mål, säger Roland Strandh.

Tvåa som nykomling

Svanskog, nykomlingen från division 6, slutade därmed två poäng bakom seriesegraren Kil.

I kvalet till division 4, som inleds på söndag, väntar tvåan i division 5 östra Värmland, Skattkärrs IF. I kvalet ställs Svanskog även mot IFK Munkfors, IFK Ås/ Åmotfors IF eller Töcksfors IF från division 4. Den serien avgörs först nästa helg. De tre kvallagen möts sedan i enkelmöten. Gruppsegraren spelar i division 4 nästa år.

– Kval är bara bonus och där allt kan hända, säger Roland Strandh.

Redan i lördags möttes Kils AIK och Fiskeviks IF i en direkt avgörande match om seriesegern i division 5 västra Värmland. För Kils del krävdes en seger för att säkra seriesegern. Och med hela 5–1 i seriefinalen är Kil tillbaka i division 4. Resultatet innebar att Svanskog i söndagens bortamatch mot Värmskogs SK behövde vinna med minst tre mål för att ta över kvalplatsen från Fiskevik.

Motiverade spelare

En morot så god som någon för Svanskogsspelarna. Värmskog å sin sida spelade samtidigt för att undvika kvalplatsen nedåt.

Av förra helgens håglösa Svanskog syntes inte mycket. Inställningen var uppskruvad till max och ett rörligt Svanskog tog tag i matchen direkt. På lagets åttonde(!) hörna nickade Jimmy Karlsson in 1–0, efter dryga halvtimmen. Bara minuten senare utökade Jacob Wolfbrandt till 2–0.

Med 2–1 i halvtid hade Svanskog fortfarande två mål upp till Fiskevik på kvalplats.

– Mitt brandtal före matchen, verkade grabbarna ta rätt, för det var ett taggat och tänt lag i pausen, säger Svanskogs huvudtränare Roland Strandh.

Svanskogs andra halvlek var en av säsongens bästa. Laget låg rätt i positionerna, tog närkamperna och hittade rätt med passningarna. Slitet och skärpan gav utdelning fem gånger om (Alexander Wargh Karlsson ordnade ett hattrick) och Svanskog vann till slut matchen med 7–1.

– Hela laget gjorde en riktigt bra insats men ”vargligan” Jacob Wolfbrandt och Alexander Wargh Karlsson sticker ut med alla sina mål, säger Roland Strandh.

Tvåa som nykomling

Svanskog, nykomlingen från division 6, slutade därmed två poäng bakom seriesegraren Kil.

I kvalet till division 4, som inleds på söndag, väntar tvåan i division 5 östra Värmland, Skattkärrs IF. I kvalet ställs Svanskog även mot IFK Munkfors, IFK Ås/ Åmotfors IF eller Töcksfors IF från division 4. Den serien avgörs först nästa helg. De tre kvallagen möts sedan i enkelmöten. Gruppsegraren spelar i division 4 nästa år.

– Kval är bara bonus och där allt kan hända, säger Roland Strandh.

Matchfakta

Värmskogs SK – Svanskogs IF 1–7 (1–2)

Mål: 0–1 Jimmy Karlsson (34), 0–2 Jacob Wolfbrandt (36), 1–2 Daniel Höglander Emilsson (39), 1–3 Jacob Wolfbrandt (57), 1–4 Alexander Wargh Karlsson (61), 1–5 Alexander Wargh Karlsson (70), 1–6 Magnus Jansson (82), 1–7 Alexander Wargh Karlsson, straff (85)

Varningar SIF: Tobias Korssjön

Domare: Stefan Fredriksson

Publik: 125