2016-09-26 17:44

2016-09-26 17:44

Conny Wass under två timmar igen

LÖPNING: Många Åmålsbor sprang de tre milen

Conny Wass, LK Spring Åmål, var snabbaste lokala löparen i Lidingöloppet även i år. 1.57.45 stannade hans klocka på den här gången.

Klockan 12.30 i lördags ljöd startskottet för det 52:a Lidingöloppet på Koltorps Gärde. Under de följande 90 minuterna släpptes 20 000 löpare iväg i elva olika startgrupper. Ett tiotal av löparna kom från Åmål. Snabbast av Åmålslöparna var, liksom i fjol, Conny Wass, LK Spring Åmål, som sprang i mål på tiden 1.57.45, vilket räckte till plats 78. Värt att notera är att tiden bara är två sekunder långsammare än Wass lopp för två år sedan. Förra året nådde han sin rekordnotering i Lidingöloppet så här långt – tiden 1.53.33 och en 45:e plats.

Mattias Sundell, på plats 195, från samma klubb var näst snabbast bland de lokala löparna i år. 2.06,17 stannade hans klocka på.

Thorpman snabb

I damklassen stod Karin Thorpman, från Åmål, för en stark insats. Thorpman var ute i 2.54.47 vilket gav plats 883 i damklassen.

I herrtoppen blev årets Lidingölopp en jämn historia. Kenyanen Japhet Kipkorir och Desta Kibrom från Etiopien höll länge ihop men på målrakan spurtade Japhet Kipkorir hem segern – hans tredje i loppet. Kipkorirs segertid på de tre milen blev 1.37.52, en sekund snabbare än Kibrom. Bäste svensk blev David Nilsson med sin tredjeplats, 53 sekunder bakom Kipkorir.

Comebackande Mustafa Mohamed slutade på fjärde plats i loppet.

Svenskor i topp

I damklassen vann Maria Larsson, före veteranen Malin Ewerlöf. Larsson noterades för tiden 1.56.54. Ewerlöf, en av Sveriges mest framgångsrika medeldistanslöpare genom tiderna, siktade på en tid under två timmar och gick i mål på 1.58.51. Anna Mårsell, Stora Tuna OK, tog hand om tredjeplatsen.

Klockan 12.30 i lördags ljöd startskottet för det 52:a Lidingöloppet på Koltorps Gärde. Under de följande 90 minuterna släpptes 20 000 löpare iväg i elva olika startgrupper. Ett tiotal av löparna kom från Åmål. Snabbast av Åmålslöparna var, liksom i fjol, Conny Wass, LK Spring Åmål, som sprang i mål på tiden 1.57.45, vilket räckte till plats 78. Värt att notera är att tiden bara är två sekunder långsammare än Wass lopp för två år sedan. Förra året nådde han sin rekordnotering i Lidingöloppet så här långt – tiden 1.53.33 och en 45:e plats.

Mattias Sundell, på plats 195, från samma klubb var näst snabbast bland de lokala löparna i år. 2.06,17 stannade hans klocka på.

Thorpman snabb

I damklassen stod Karin Thorpman, från Åmål, för en stark insats. Thorpman var ute i 2.54.47 vilket gav plats 883 i damklassen.

I herrtoppen blev årets Lidingölopp en jämn historia. Kenyanen Japhet Kipkorir och Desta Kibrom från Etiopien höll länge ihop men på målrakan spurtade Japhet Kipkorir hem segern – hans tredje i loppet. Kipkorirs segertid på de tre milen blev 1.37.52, en sekund snabbare än Kibrom. Bäste svensk blev David Nilsson med sin tredjeplats, 53 sekunder bakom Kipkorir.

Comebackande Mustafa Mohamed slutade på fjärde plats i loppet.

Svenskor i topp

I damklassen vann Maria Larsson, före veteranen Malin Ewerlöf. Larsson noterades för tiden 1.56.54. Ewerlöf, en av Sveriges mest framgångsrika medeldistanslöpare genom tiderna, siktade på en tid under två timmar och gick i mål på 1.58.51. Anna Mårsell, Stora Tuna OK, tog hand om tredjeplatsen.