2016-09-23 21:08

2016-09-23 21:09

Viken måste ha en poäng och Brålanda tre

FOTBOLL: Vikensupportrarna bör hålla tummarna för Svane

Vikens möte mot Brålanda på söndag blir avgörande Brålanda måste gå för tre poäng för att ha en chans att nå kvalplatsen.
– Jag är övertygad om att det blir en stenhård batalj, säger Vikentränaren Magnus Wallin.
Hans lag behöver få med sig åtminstone en poäng.
Dessutom bör Vikens supportrar börja heja på IK Svane, om de inte redan gör det.

Förutsättningarna i botten av division 4 Bohuslän-Dal är inte helt enkla att bena ut. Det är väldigt många om och men som gäller i tävlingsreglerna.

Klart är att de två sista lagen åker ur serien direkt, utan kval. Jumbon Skärhamns IK kommer att ha väldigt svårt att klättra och får sikta in sig på femman nästa år. Den stora frågan är sedan om det blir Brålanda eller Viken som följer med ner. I det allra värsta scenariot är det båda.

Viken har fördel lagen emellan efter sin galna kämpaseger mot Mellerud senast. Brålanda måste ta tre poäng när Viken gästar på Sörbyvallen på söndag för att ha en chans på kvalplatsen. Viken klarar sig med en poäng. Det skulle till och med kunna gå vägen för Viken utan poäng om laget sedan lyckas knipa poäng mot IFK Åmål i den avslutande omgången.

Förutsättningarna för Viken mot Brålanda är inte de bästa. Laget är decimerat på grund av skador och sjukdomar och dessutom är Rasmus Facht, Jim Glimmersten, Andreas Ljung och Hossam Kaawach avstängda.

Saknas i truppen gör även Adam Hultén, som gjorde en bra match senast mot Mellerud, och viktiga spelare som Lars Jingfors och Andreas Jonsson. Det är därutöver även osäkert om Adrian Hansen kan vara med. Tillkommer i truppen gör Tobias Johansson och Marcus Albinsson.

Tänker ta poäng

Vikentränaren Magnus Wallin räknar med att laget måste ta poäng mot Brålanda, för IFK Åmål som sedan väntar i sista omgången ser han som seriens bästa lag.

Alla om och men som gäller kring kvalplatsen har han skjutit åt sidan. Första steget är att klara den.

– Vårt enda fokus nu är att göra en bra prestation på söndag. Det är det enda vi kan påverka, säger han.

Det är för laget på kvalplatsen som det är viktigt att hålla tummarna för IK Svane. Det är oerhört jämnt kring kvalstrecken i division 3 nordvästra Götaland. Men om först Svane klarar sig kvar och sedan tvåan i division 4 Bohuslän-Dal, i dagsläget Mellerud, lyckas kvala sig upp, så är kvallaget i botten av fyran säkert.

Kvalet inleds oavsett

Om Viken klarar kvalplatsen kommer laget att möta tvåorna i division 5 Dalsland och division 5 Bohuslän, men beroende på hur kvalet till trean går är det inte säkert att kvalet till fyran spelas färdigt.

– Första matchen spelas oavsett, för att inte dra ut på tiden. Det finns inte tid att vänta in division 3-kvalet. Sedan får vi se hur vi gör, säger Maria Niklasson Bergsten, ordförande i Bohusläns Fotbollförbunds tävlingskommitté som administrerar division 4-serien.

I det värsta scenariot, att både Svane åker ur trean och Mellerud, alternativt Ödsmål, missar kvalet uppåt, kommer endast ett lag av tre i division 4-kvalet att spela i fyran nästa år och två lag i femman.

Viktigt på Långevi

Hur det går i fyrans kval kommer i sin tur att få återverkningar i botten av division 5, där det också är jämnt. Ur division 5 flyttas minst två lag ner, men det kan bli fler beroende på resultaten högre upp.

Därför kan det finnas anledning att heja på Svane även i såväl Fengersfors som Tösse. FIK möter i femman Bengtsfors i en mycket viktig match i dag, lördag. Tre poäng på Långevi skulle vara ett mycket skönt andrum för brukslaget. Tösse möter serieledaren Färgelanda.

Förutsättningarna i botten av division 4 Bohuslän-Dal är inte helt enkla att bena ut. Det är väldigt många om och men som gäller i tävlingsreglerna.

Klart är att de två sista lagen åker ur serien direkt, utan kval. Jumbon Skärhamns IK kommer att ha väldigt svårt att klättra och får sikta in sig på femman nästa år. Den stora frågan är sedan om det blir Brålanda eller Viken som följer med ner. I det allra värsta scenariot är det båda.

Viken har fördel lagen emellan efter sin galna kämpaseger mot Mellerud senast. Brålanda måste ta tre poäng när Viken gästar på Sörbyvallen på söndag för att ha en chans på kvalplatsen. Viken klarar sig med en poäng. Det skulle till och med kunna gå vägen för Viken utan poäng om laget sedan lyckas knipa poäng mot IFK Åmål i den avslutande omgången.

Förutsättningarna för Viken mot Brålanda är inte de bästa. Laget är decimerat på grund av skador och sjukdomar och dessutom är Rasmus Facht, Jim Glimmersten, Andreas Ljung och Hossam Kaawach avstängda.

Saknas i truppen gör även Adam Hultén, som gjorde en bra match senast mot Mellerud, och viktiga spelare som Lars Jingfors och Andreas Jonsson. Det är därutöver även osäkert om Adrian Hansen kan vara med. Tillkommer i truppen gör Tobias Johansson och Marcus Albinsson.

Tänker ta poäng

Vikentränaren Magnus Wallin räknar med att laget måste ta poäng mot Brålanda, för IFK Åmål som sedan väntar i sista omgången ser han som seriens bästa lag.

Alla om och men som gäller kring kvalplatsen har han skjutit åt sidan. Första steget är att klara den.

– Vårt enda fokus nu är att göra en bra prestation på söndag. Det är det enda vi kan påverka, säger han.

Det är för laget på kvalplatsen som det är viktigt att hålla tummarna för IK Svane. Det är oerhört jämnt kring kvalstrecken i division 3 nordvästra Götaland. Men om först Svane klarar sig kvar och sedan tvåan i division 4 Bohuslän-Dal, i dagsläget Mellerud, lyckas kvala sig upp, så är kvallaget i botten av fyran säkert.

Kvalet inleds oavsett

Om Viken klarar kvalplatsen kommer laget att möta tvåorna i division 5 Dalsland och division 5 Bohuslän, men beroende på hur kvalet till trean går är det inte säkert att kvalet till fyran spelas färdigt.

– Första matchen spelas oavsett, för att inte dra ut på tiden. Det finns inte tid att vänta in division 3-kvalet. Sedan får vi se hur vi gör, säger Maria Niklasson Bergsten, ordförande i Bohusläns Fotbollförbunds tävlingskommitté som administrerar division 4-serien.

I det värsta scenariot, att både Svane åker ur trean och Mellerud, alternativt Ödsmål, missar kvalet uppåt, kommer endast ett lag av tre i division 4-kvalet att spela i fyran nästa år och två lag i femman.

Viktigt på Långevi

Hur det går i fyrans kval kommer i sin tur att få återverkningar i botten av division 5, där det också är jämnt. Ur division 5 flyttas minst två lag ner, men det kan bli fler beroende på resultaten högre upp.

Därför kan det finnas anledning att heja på Svane även i såväl Fengersfors som Tösse. FIK möter i femman Bengtsfors i en mycket viktig match i dag, lördag. Tre poäng på Långevi skulle vara ett mycket skönt andrum för brukslaget. Tösse möter serieledaren Färgelanda.