2016-09-22 19:07

2016-09-22 19:07

Tre segrar för Magnus Jakobsson

TRAV: Åmålstravets champion utökade på lunchtravet

I championstriden var det i praktiken klart att Magnus Jakobsson skulle ta hem årets titel 2016 på Åmålstravet. Denna sista dag tog Färjestadstränaren ytterligare tre segrar och kom upp i totalt elva vilket är fem mer än tvåan Robert Bergh.

På V4-spelet blev det en riktig skräll på Åmålstravet. Den kom i avdelning 3 genom King Classic och Morgan Ivarsson som gjorde en fin avslutning sista 500 metrarna och höll en säker längd till Soda och Seek And Destroy.

I övrigt var det årets Åmålschampion Magnus Jakobsson som inledde med två överlägsna spetssegrar inom V4-ramen.

Först ut var Fossens Bonus som direkt när bilen släppte dök till ledningen och sedan var sexåringen helt överlägsen på 1.13,6a/2 080 meter. Med denna ögonöppnare stundar snart V75 och varför inte på Färjestad i början av oktober.

Tredje raka

I avdelning 2 var det sedan dags för Åmålshästen I’m Magic som i första sväng tog över ledningen. Sedan var det ingen som kunde rå på fyraåringen som nu tog sin tredje seger och har vunnit samtliga starter i karriären. Uppfödare är Lena Karlsson från Tydje som också äger hästen tillsammans med sambon Lars-Olof Ottosson.

Sukpoint C.C. trivs tydligen bra på Åmålstravet då han tillsammans med Carl Johan Jepson spurtade till seger i V4-avdelning 4. Detta var hästens andra seger för året och båda är tagna i Åmål.

Utanför streckspelen kom ytterligare en seger för Magnus Jakobsson då treåringen Global Trackmaster trots galopp var överlägsen på fina 1.15,8a/2 080 meter.

Carl Johan Jepson tog sin andra dagseger då han avgjorde över upploppet med starke treåringen Nowheres Avenue som tränas av Axevallas Ulf Stenströmer.

Första kallblodssegern

Överlägsen bland lärlingarna var Andreas Andersson som vann totalt fem gånger. Denna tävlingsdag vann han för övrigt med kallblodet Stumne Scott, vilket var Andreas första seger med ett kallblod.

Sofia Adolfsson är erkänt skicklig i monté och hon kunde lägga ytterligare en seger i sin fina statistik. Hon ledde med Italian Job från start till mål.

Van Figo vann senast i Åmål och denna bedrift upprepades då han för Glenn H Persson tog ner ledande Cotton Club sista biten. Detta var också en riktig Åmålsuppgörelse då hästarna tränas och ägs av Mikael Englund respektive Kjell Magnusson.

Fynd på internet

Även i årets sista lopp på Åmålstravet blev det hemmaseger då Roger Anderberg vann med familjens kallblod Wille Tabac. Över upploppet tog deras nyförvärv greppet på favoriten Sköy Viktoria och vann säkert på 1.34,2/2 080 meter.

– Gun hittade honom på internet och hon gillade bilderna hon såg på fyraåringen. Sedan i mars månad har han varit i vår ägo, säger segerkusken och tränaren Roger Anderberg, som vunnit två lopp på mindre än en vecka då han även segrade med Boozer Artist i Årjäng under marknadstravet.

På V4-spelet blev det en riktig skräll på Åmålstravet. Den kom i avdelning 3 genom King Classic och Morgan Ivarsson som gjorde en fin avslutning sista 500 metrarna och höll en säker längd till Soda och Seek And Destroy.

I övrigt var det årets Åmålschampion Magnus Jakobsson som inledde med två överlägsna spetssegrar inom V4-ramen.

Först ut var Fossens Bonus som direkt när bilen släppte dök till ledningen och sedan var sexåringen helt överlägsen på 1.13,6a/2 080 meter. Med denna ögonöppnare stundar snart V75 och varför inte på Färjestad i början av oktober.

Tredje raka

I avdelning 2 var det sedan dags för Åmålshästen I’m Magic som i första sväng tog över ledningen. Sedan var det ingen som kunde rå på fyraåringen som nu tog sin tredje seger och har vunnit samtliga starter i karriären. Uppfödare är Lena Karlsson från Tydje som också äger hästen tillsammans med sambon Lars-Olof Ottosson.

Sukpoint C.C. trivs tydligen bra på Åmålstravet då han tillsammans med Carl Johan Jepson spurtade till seger i V4-avdelning 4. Detta var hästens andra seger för året och båda är tagna i Åmål.

Utanför streckspelen kom ytterligare en seger för Magnus Jakobsson då treåringen Global Trackmaster trots galopp var överlägsen på fina 1.15,8a/2 080 meter.

Carl Johan Jepson tog sin andra dagseger då han avgjorde över upploppet med starke treåringen Nowheres Avenue som tränas av Axevallas Ulf Stenströmer.

Första kallblodssegern

Överlägsen bland lärlingarna var Andreas Andersson som vann totalt fem gånger. Denna tävlingsdag vann han för övrigt med kallblodet Stumne Scott, vilket var Andreas första seger med ett kallblod.

Sofia Adolfsson är erkänt skicklig i monté och hon kunde lägga ytterligare en seger i sin fina statistik. Hon ledde med Italian Job från start till mål.

Van Figo vann senast i Åmål och denna bedrift upprepades då han för Glenn H Persson tog ner ledande Cotton Club sista biten. Detta var också en riktig Åmålsuppgörelse då hästarna tränas och ägs av Mikael Englund respektive Kjell Magnusson.

Fynd på internet

Även i årets sista lopp på Åmålstravet blev det hemmaseger då Roger Anderberg vann med familjens kallblod Wille Tabac. Över upploppet tog deras nyförvärv greppet på favoriten Sköy Viktoria och vann säkert på 1.34,2/2 080 meter.

– Gun hittade honom på internet och hon gillade bilderna hon såg på fyraåringen. Sedan i mars månad har han varit i vår ägo, säger segerkusken och tränaren Roger Anderberg, som vunnit två lopp på mindre än en vecka då han även segrade med Boozer Artist i Årjäng under marknadstravet.

  • Björn Martinsson