2016-09-17 20:43

2016-09-17 20:44

Tre mål med två man utvisade

FOTBOLL: Viken vägrade ge sig mot Mellerud och vann med 5–1

Viken ville helt enkelt inte ge sig. Sista kvarten, med två man mindre på plan, gjorde Åmålslaget tre mål mot Mellerud och vann med 5–1.
Det var helt klart en märklig match publiken fick se på Rösvallen.
Det var också utan tvekan en Vikenseger som IFK Åmåls supportrar jublade ovanligt mycket åt.

Det var viktiga poäng som IF Viken fick med sig i bottenstriden av division 4 Bohuslän-Dal. Nu vann visserligen Vallen, som ligger på platsen ovan Viken i serietabellen, med ännu större siffror, 8–1, men avståndet till Brålanda nedanför utökades.

Det var även viktiga poäng som Mellerud förlorade i toppstriden. Att Viken vann med 5–1 betyder att seriesegern för IFK Åmål i praktiken är helt klar. Det fanns ett antal IFK-supportrar på Rösvallen som nog aldrig förr hållit så hjärtinnerligt på Viken.

– Även jag gläds med IFK. De är seriens bästa lag. Men det viktiga för oss är att vi gör vårt, säger Vikentränaren Magnus Wallin.

Tårar i ögonen

Han är stolt och rörd över sina spelares insats och säger att han fick tårar i ögonen när slutsignalen gick.

– Vi är förtjänta av den här segern. Och det säger jag utan att blinka. Sett till hela matchen är det en fantastisk prestation av killarna. Deras bestämdhet och målmedvetenhet...

Framför allt vill han lyfta fram Thomas Sääv och Adam Hultén som viktiga kuggar.

Det var tveklöst en av de märkligaste matcher som skådats på länge. Sista kvarten, med två spelare utvisade, gick Viken från 2–1 till 5–1 mot ett allt mer frustrerat Mellerud. Det borde inte vara möjligt, men Vikenspelarna gav aldrig upp, spelade lågt försvarsspel och var effektiva i sina kontringar, medan Mellerud, som hade mer boll, inte fick in sina chanser.

Intensivt och spännande

Det märktes redan från början att det var en betydelsefull match. Det var inget skönspel publiken bjöds på från någotdera laget. Men det var å andra sidan desto mer spännande, intensivt och händelserikt.

Alla som gillar fysisk kamp, hårt jobb, griniga gubbar (oavsett ålder), teater och tjuvnyp fick också sitt lystmäte.

Vikens huvudplan var tydlig från början: Tätt försvarspel och sedan sikta på Thomas Sääv. Det var också så 1–0-målet kom till. Sääv nickskarvade till djupledsspringande Tobias Härd som kom ren. Då hade det gått 20 minuter.

Melleruds kvittering var en läckerhet. Sebastian Hedlund skruvade mycket elegant en frispark runt muren.

Mörkt i halvtid

Så när Viken gick till halvtidsvila, såg det mörkt ut. Det stod 1–1 och ytterbacken Andreas Ljung hade nyss blivit utvisad efter en grov fällning bakifrån.

– Jag är väldigt missnöjd med första halvlek, säger Magnus Wallin. Man kan säga att det var en monolog i omklädningsrummet där i halvtid. Men det hade ju effekt.

Viken prioriterade försvarsspelet ännu mer och satsade på kontringar. Thomas Sääv blev frispelad och kunde på egen hand göra 2–1. Det var ett oerhört viktigt mål. För bara några minuter senare, med cirka en kvart kvar av matchen, blev även Hossam Kaawach utvisad i ett av lagens många hetsiga gruff.

Nära kvittering

Mellerud försökte gång på gång spela sig in bakom Vikenförsvaret, men hemmalaget backade hem och ytan var allt som oftast stängd. Simon Svensson, som var en av Melleruds bästa spelare, var ytterst nära att nicka in en kvittering, med Christoffer Härd i Vikenmålet lyckades tippa bollen över ribban.

I stället skapade Thomas Sääv på nytt en målchans på egen hand, men serverade den här gången Andreas Jonsson till 3–1. Inbytte Erik Fredriksson låg sedan bakom de två sista målen, också efter långbollar. Han gjorde 4–1 själv med fem minuter kvar, och var då nog ensam ljusblå spelare på offensiv planhalva. Sedan hann han även servera en framrusande Tobias Härd till 5–1.

Det var viktiga poäng som IF Viken fick med sig i bottenstriden av division 4 Bohuslän-Dal. Nu vann visserligen Vallen, som ligger på platsen ovan Viken i serietabellen, med ännu större siffror, 8–1, men avståndet till Brålanda nedanför utökades.

Det var även viktiga poäng som Mellerud förlorade i toppstriden. Att Viken vann med 5–1 betyder att seriesegern för IFK Åmål i praktiken är helt klar. Det fanns ett antal IFK-supportrar på Rösvallen som nog aldrig förr hållit så hjärtinnerligt på Viken.

– Även jag gläds med IFK. De är seriens bästa lag. Men det viktiga för oss är att vi gör vårt, säger Vikentränaren Magnus Wallin.

Tårar i ögonen

Han är stolt och rörd över sina spelares insats och säger att han fick tårar i ögonen när slutsignalen gick.

– Vi är förtjänta av den här segern. Och det säger jag utan att blinka. Sett till hela matchen är det en fantastisk prestation av killarna. Deras bestämdhet och målmedvetenhet...

Framför allt vill han lyfta fram Thomas Sääv och Adam Hultén som viktiga kuggar.

Det var tveklöst en av de märkligaste matcher som skådats på länge. Sista kvarten, med två spelare utvisade, gick Viken från 2–1 till 5–1 mot ett allt mer frustrerat Mellerud. Det borde inte vara möjligt, men Vikenspelarna gav aldrig upp, spelade lågt försvarsspel och var effektiva i sina kontringar, medan Mellerud, som hade mer boll, inte fick in sina chanser.

Intensivt och spännande

Det märktes redan från början att det var en betydelsefull match. Det var inget skönspel publiken bjöds på från någotdera laget. Men det var å andra sidan desto mer spännande, intensivt och händelserikt.

Alla som gillar fysisk kamp, hårt jobb, griniga gubbar (oavsett ålder), teater och tjuvnyp fick också sitt lystmäte.

Vikens huvudplan var tydlig från början: Tätt försvarspel och sedan sikta på Thomas Sääv. Det var också så 1–0-målet kom till. Sääv nickskarvade till djupledsspringande Tobias Härd som kom ren. Då hade det gått 20 minuter.

Melleruds kvittering var en läckerhet. Sebastian Hedlund skruvade mycket elegant en frispark runt muren.

Mörkt i halvtid

Så när Viken gick till halvtidsvila, såg det mörkt ut. Det stod 1–1 och ytterbacken Andreas Ljung hade nyss blivit utvisad efter en grov fällning bakifrån.

– Jag är väldigt missnöjd med första halvlek, säger Magnus Wallin. Man kan säga att det var en monolog i omklädningsrummet där i halvtid. Men det hade ju effekt.

Viken prioriterade försvarsspelet ännu mer och satsade på kontringar. Thomas Sääv blev frispelad och kunde på egen hand göra 2–1. Det var ett oerhört viktigt mål. För bara några minuter senare, med cirka en kvart kvar av matchen, blev även Hossam Kaawach utvisad i ett av lagens många hetsiga gruff.

Nära kvittering

Mellerud försökte gång på gång spela sig in bakom Vikenförsvaret, men hemmalaget backade hem och ytan var allt som oftast stängd. Simon Svensson, som var en av Melleruds bästa spelare, var ytterst nära att nicka in en kvittering, med Christoffer Härd i Vikenmålet lyckades tippa bollen över ribban.

I stället skapade Thomas Sääv på nytt en målchans på egen hand, men serverade den här gången Andreas Jonsson till 3–1. Inbytte Erik Fredriksson låg sedan bakom de två sista målen, också efter långbollar. Han gjorde 4–1 själv med fem minuter kvar, och var då nog ensam ljusblå spelare på offensiv planhalva. Sedan hann han även servera en framrusande Tobias Härd till 5–1.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.