2016-09-15 10:48

2016-09-15 10:48

Silver för Åmåliternas damer i Helsingborg

ÅMÅL: Lång resa för mästerskap i boule

September månad inleddes för SPF Åmåliternas del med en resa till Helsingborg för att spela förbundsmästerskapet i boule. Damlaget tog silver.

Det är en lång resa, men är man litet intresserad, finns det alltid något att titta på. Man kan beundra den stora gasklockan i Göteborg innan den rivs, man kan förundras över radiostationen Grimeton med sina antenner. Och så får vi veta var en del av våra goda ostar görs, för där inom synhåll från vägen ligger Kvibille mejeri.

Tidigt på lördagsmorgonen gav sig 18 förhoppningsfulla Åmåliter ut till Väla motorstation. När dagen summerades efter att alla hade spelat fyra matcher, låg ett av Åmåliternas damlag på femte plats. Om den ställningen höll sig efter söndagens två obligatoriska matcher, skulle det bli kvartsfinal för deras del.

Det gjorde det och inte bara det. Laget vann kvarten och gick till semifinal och gick vidare till final. Resten av Åmåliterna satt bänkade vid ringside och följde den spännande upplösningen. Signe Frisk, Iris Granlund och Gun Johansson föll med flaggan i topp med resultatet 12-13. Man brukar inte tala om damers ålder, men dessa tre silvermedaljörer är tillsammans 260 år.

34 damlag deltog och 29 herrlag, varav Åmåliternas bästa kom på 18:e plats. Inget av de 50 mixedlagen kom från Åmål.

Efter prisutdelningen var det dags för den långa hemfärden.

Det är en lång resa, men är man litet intresserad, finns det alltid något att titta på. Man kan beundra den stora gasklockan i Göteborg innan den rivs, man kan förundras över radiostationen Grimeton med sina antenner. Och så får vi veta var en del av våra goda ostar görs, för där inom synhåll från vägen ligger Kvibille mejeri.

Tidigt på lördagsmorgonen gav sig 18 förhoppningsfulla Åmåliter ut till Väla motorstation. När dagen summerades efter att alla hade spelat fyra matcher, låg ett av Åmåliternas damlag på femte plats. Om den ställningen höll sig efter söndagens två obligatoriska matcher, skulle det bli kvartsfinal för deras del.

Det gjorde det och inte bara det. Laget vann kvarten och gick till semifinal och gick vidare till final. Resten av Åmåliterna satt bänkade vid ringside och följde den spännande upplösningen. Signe Frisk, Iris Granlund och Gun Johansson föll med flaggan i topp med resultatet 12-13. Man brukar inte tala om damers ålder, men dessa tre silvermedaljörer är tillsammans 260 år.

34 damlag deltog och 29 herrlag, varav Åmåliternas bästa kom på 18:e plats. Inget av de 50 mixedlagen kom från Åmål.

Efter prisutdelningen var det dags för den långa hemfärden.