2016-09-11 16:17

2016-09-11 16:19

Smekeruds Javelin skrällde på V5

TRAV: Dubbel till Glenn H Persson på Åmålstravet

Glenn H Persson inledde lördagens travdag på Mörtebol med att ta en dubbel. Båda segrarna kom med amatörtränade hästar tillhörande Åmålstravet.
Det blev fina pengar på V5-spelet när hemmahästen Smekeruds Javelin skrällde till ett glatt odds.

Lördagens breddag, då det var Tidningarnas dag, bjöd på flera hemmasegrar. Glenn H Persson började i första loppet med favoriten Rod Civil som från utsidan D.D. Dajm tog ner denne i treåringens första seger i karriärens femte start. Tränar hästen gör Malin Gustavsson från Dals Rostock.

Andra segern för Glenn H Persson kom med Mikael Englunds fyraåring Van Figo som tog ner ledande Florella, vilken tränas och ägs av Åmåls Bo Jansson och kördes av brodern Kent Persson. Detta var för övrigt Van Figos tredje seger för året.

Det blev en svår V5-omgång denna lördagsmiddag som lockat runt ett tusen besökare till familjedagen på Åmålstravet.

En stor skräll inom V5-ramen var hemmahästen Smekeruds Javelin som från ledningen höll en säker halv längd till närgångne Undying Lands. Äger och tränar hästen gör Åmålsamatören Tomas Eklund och det var Åbys Daniel Karlsson som körde till seger.

– Det här känns väldigt bra då det strulat enormt för henne efter de två fina lopp under försommaren, sade Tomas Eklund.

Skrällde gjorde också Maria Elfstrand då hon vann den tunga vägen på utsidan ledaren Virginia Bell med Angelo Zaz som i sista sväng tog över och vann med fyra längder till Karl Oscar Palema.

Maria Elfstrand inledde också V5-spelet då hon i den första avdelningen ledde från start till mål med Nick Sisu. Här var Topical tapper tvåa från utsidan men fick aldrig tag i den ledande Åbyhästen.

Det började illa för favoriten Orlando Laser som i ingången till första sväng galopperade bort sig. Bättre då för Örebrohästen Fire Proof som tog hand om befälet för sin ägare och tränare Anna Sedström. Love You Silvio fick luckan i början av upploppet men Fire Proof gled undan med två säkra längder på dagssnabbaste 1.14,5a/1 680 meter.

Avslutade V5-omgången gjorde Marc Elias i sulkyn bakom amatörtränade Honey Love Bronzit som tidigt satt i ledningen medan favoriten Thomson inledde lite trevande. Det sexåriga stoet efter Love You var omutlig för dagen och Marc Elias kunde ta fram seger leendet i god tid innan mål då det var fyra längder ner till tvåan Askö On Line och trean Mophisto.

I övrigt kan noteras att i montéloppet gick segern till Örebros Anna Erixon som satt i sadeln på Umberto Marcato vilken tog över i sista sväng och vann lätt före Wallstreet Temple och hemmahästen Deneb Graff med Madelene Elgtberg i sadel.

Bonjour Hornline tog årets första seger efter att för Peter Ådefors anfört loppet från start till mål på 1.16,4/2 140 meter med några längder ner till Melvin Z. och Halberdier.

Michael Larsson visade upp en fin treåring i Kisiwa Tano som i sin debut ledde från start till mål och såg riktigt läcker ut. Plus också till John Ö Jensens treåring Carlos Topline som gick felfritt och tog tredjepriset.

Lördagens breddag, då det var Tidningarnas dag, bjöd på flera hemmasegrar. Glenn H Persson började i första loppet med favoriten Rod Civil som från utsidan D.D. Dajm tog ner denne i treåringens första seger i karriärens femte start. Tränar hästen gör Malin Gustavsson från Dals Rostock.

Andra segern för Glenn H Persson kom med Mikael Englunds fyraåring Van Figo som tog ner ledande Florella, vilken tränas och ägs av Åmåls Bo Jansson och kördes av brodern Kent Persson. Detta var för övrigt Van Figos tredje seger för året.

Det blev en svår V5-omgång denna lördagsmiddag som lockat runt ett tusen besökare till familjedagen på Åmålstravet.

En stor skräll inom V5-ramen var hemmahästen Smekeruds Javelin som från ledningen höll en säker halv längd till närgångne Undying Lands. Äger och tränar hästen gör Åmålsamatören Tomas Eklund och det var Åbys Daniel Karlsson som körde till seger.

– Det här känns väldigt bra då det strulat enormt för henne efter de två fina lopp under försommaren, sade Tomas Eklund.

Skrällde gjorde också Maria Elfstrand då hon vann den tunga vägen på utsidan ledaren Virginia Bell med Angelo Zaz som i sista sväng tog över och vann med fyra längder till Karl Oscar Palema.

Maria Elfstrand inledde också V5-spelet då hon i den första avdelningen ledde från start till mål med Nick Sisu. Här var Topical tapper tvåa från utsidan men fick aldrig tag i den ledande Åbyhästen.

Det började illa för favoriten Orlando Laser som i ingången till första sväng galopperade bort sig. Bättre då för Örebrohästen Fire Proof som tog hand om befälet för sin ägare och tränare Anna Sedström. Love You Silvio fick luckan i början av upploppet men Fire Proof gled undan med två säkra längder på dagssnabbaste 1.14,5a/1 680 meter.

Avslutade V5-omgången gjorde Marc Elias i sulkyn bakom amatörtränade Honey Love Bronzit som tidigt satt i ledningen medan favoriten Thomson inledde lite trevande. Det sexåriga stoet efter Love You var omutlig för dagen och Marc Elias kunde ta fram seger leendet i god tid innan mål då det var fyra längder ner till tvåan Askö On Line och trean Mophisto.

I övrigt kan noteras att i montéloppet gick segern till Örebros Anna Erixon som satt i sadeln på Umberto Marcato vilken tog över i sista sväng och vann lätt före Wallstreet Temple och hemmahästen Deneb Graff med Madelene Elgtberg i sadel.

Bonjour Hornline tog årets första seger efter att för Peter Ådefors anfört loppet från start till mål på 1.16,4/2 140 meter med några längder ner till Melvin Z. och Halberdier.

Michael Larsson visade upp en fin treåring i Kisiwa Tano som i sin debut ledde från start till mål och såg riktigt läcker ut. Plus också till John Ö Jensens treåring Carlos Topline som gick felfritt och tog tredjepriset.

  • Björn Martinsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.