2016-09-08 16:36

2016-09-08 16:36

IFK Åmål belönas för arbete med flyktingar

FOTBOLL: Kamraterna får 10 000 kronor

Länsförsäkringar Älvsborg ger 10 000 kronor i stipendium till IFK Åmål för deras framgångsrika arbete med att locka personer av invandrarbakgrund.

– Vi gör ett ganska kraftfullt integrationsjobb som någon annan hade varit tvungen att göra annars, säger IFK Åmåls klubbordförande Christer Östholm.

Eftersom de flesta nyanlända som kommer till Åmål bosätter sig mitt i centrum, så faller det sig naturligt att fotbollsintresserade flykting- och invandrarbarn i första hand söker sig till Örnäsvallen. Nästa steg blir att öka engagemanget bland deras föräldrar.

– Vi har arbetat länge med integration, säger Göte Larsson, sekreterare i Kamraternas ungdomssektion. Redan på 90-talet tog vi hand om invandrare från Chile och El Salvador, plus jugoslaviska fraktioner.

Totalt var det sex eller sju Åmålsföreningar som ansökte om Länsförsäkringar Älvsborgs stipendium till ”Lovande förebilder”. Då prischecken var öronmärkt för just integrationsarbete anser både givaren och mottagaren att valet föll på rätt kandidat.

– Är det någon som förtjänar stipendiet så är det vi, säger Göte Larsson.

– Vi gör ett ganska kraftfullt integrationsjobb som någon annan hade varit tvungen att göra annars, säger IFK Åmåls klubbordförande Christer Östholm.

Eftersom de flesta nyanlända som kommer till Åmål bosätter sig mitt i centrum, så faller det sig naturligt att fotbollsintresserade flykting- och invandrarbarn i första hand söker sig till Örnäsvallen. Nästa steg blir att öka engagemanget bland deras föräldrar.

– Vi har arbetat länge med integration, säger Göte Larsson, sekreterare i Kamraternas ungdomssektion. Redan på 90-talet tog vi hand om invandrare från Chile och El Salvador, plus jugoslaviska fraktioner.

Totalt var det sex eller sju Åmålsföreningar som ansökte om Länsförsäkringar Älvsborgs stipendium till ”Lovande förebilder”. Då prischecken var öronmärkt för just integrationsarbete anser både givaren och mottagaren att valet föll på rätt kandidat.

– Är det någon som förtjänar stipendiet så är det vi, säger Göte Larsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.