2016-08-10 10:44

2016-08-10 10:44

Tre Åmålslag på prispallen

FOTBOLL: Resultat från Åseglass cup

Även om det viktigaste inte är att vinna utan att ha kul, är det alltid lite extra roligt att kunna ta med sig en pokal hem när man har varit på fotbollscup. Det kunde IF Vikens tioåringar, tolvåringar och IFK Åmåls tioåringar göra från Åseglass cupen i söndags.

I söndags var fem lag från Åmål och två lag från Tösse iväg på den årliga Åseglass cupen – fotbollscupen i Åsebro där alla spelare får varsin glass efter varje spelad match.

Jobbade sig uppåt

Placeringsmässigt gick det bäst för IFK Åmåls P10-lag som slutade på en andraplats i sin åldersgrupp. Men det såg inte särskilt hoppfullt ut i början av dagen när de förlorade med 0–2 mot Högsäters GF.

– Efter den första matchen mot Högsäter tittade jag hur det hade gått för de andra lagen. Åsaka, som var en av de kommande motståndarna, hade vunnit över Högsäter med 9–1. Då kändes det inte som att vi skulle få spela några fler matcher än de som var i gruppen, säger tränaren Ulf Godtman.

Men IFK Åmål kämpade på och spelade oavgjort mot Åsaka SK, vann över Åsebro IF med 4–1 och över Bäckefors IF med 3–0. Resultaten räckte för att ta sig vidare till semifinal, där de vann över Mellerud på straffar.

Startade skakigt

Även IF Viken och Tösse IF fanns representerade bland tioåringarna, i en annan grupp än den som IFK Åmål spelade i. Viken började skakigt mot Tösse och förlorade med 2–1. Men Åmålslaget förbättrade sig för varje match och i slutändan var det de som tog sig vidare från gruppen. Tösse fick möta Bäckefors i matchen om sjundeplats och vann med 8–0.

Högsäter var vassare

I semifinalen stoppades dock Viken av Högsäter som besegrade Åmålslaget med 4–0.

– Grabbarna var besvikna, men lyckades ladda om inför matchen om tredjepris där de vann mot Mellerud, säger tränaren Roger Lehtonen.

I finalen var revanschlystnaden stor hos IFK-spelarna efter morgonens förlust mot Högsäter. Men Högsäter bevisade än en gång att de var det bästa laget och vann med 2–1 över IFK som slutade på en andraplats.

Viken kom trea

Bland tolvåringarna var det elva lag på två grupper som tampades om förstaplatsen, däribland ett lag från Viken och två från IFK Åmål. Viken vann två matcher och spelade tre oavgjort. Det räckte för en plats till semifinalen. Där mötte de Sommaro IF, som senare vann hela cupen. Motståndet blev för svårt, Sommaro gjorde tre mål på fem minuter och därefter var matchen avgjord.

I matchen om tredjeplats mötte Viken Bäckefors IF och vann med 4–1.

– Så länge som killarna har kul spelar det mindre roll hur det går resultatmässigt. Men det är klart att de blev extra glada över att få ta med sig en pokal hem, säger tränaren Kim Malmsköld.

I söndags var fem lag från Åmål och två lag från Tösse iväg på den årliga Åseglass cupen – fotbollscupen i Åsebro där alla spelare får varsin glass efter varje spelad match.

Jobbade sig uppåt

Placeringsmässigt gick det bäst för IFK Åmåls P10-lag som slutade på en andraplats i sin åldersgrupp. Men det såg inte särskilt hoppfullt ut i början av dagen när de förlorade med 0–2 mot Högsäters GF.

– Efter den första matchen mot Högsäter tittade jag hur det hade gått för de andra lagen. Åsaka, som var en av de kommande motståndarna, hade vunnit över Högsäter med 9–1. Då kändes det inte som att vi skulle få spela några fler matcher än de som var i gruppen, säger tränaren Ulf Godtman.

Men IFK Åmål kämpade på och spelade oavgjort mot Åsaka SK, vann över Åsebro IF med 4–1 och över Bäckefors IF med 3–0. Resultaten räckte för att ta sig vidare till semifinal, där de vann över Mellerud på straffar.

Startade skakigt

Även IF Viken och Tösse IF fanns representerade bland tioåringarna, i en annan grupp än den som IFK Åmål spelade i. Viken började skakigt mot Tösse och förlorade med 2–1. Men Åmålslaget förbättrade sig för varje match och i slutändan var det de som tog sig vidare från gruppen. Tösse fick möta Bäckefors i matchen om sjundeplats och vann med 8–0.

Högsäter var vassare

I semifinalen stoppades dock Viken av Högsäter som besegrade Åmålslaget med 4–0.

– Grabbarna var besvikna, men lyckades ladda om inför matchen om tredjepris där de vann mot Mellerud, säger tränaren Roger Lehtonen.

I finalen var revanschlystnaden stor hos IFK-spelarna efter morgonens förlust mot Högsäter. Men Högsäter bevisade än en gång att de var det bästa laget och vann med 2–1 över IFK som slutade på en andraplats.

Viken kom trea

Bland tolvåringarna var det elva lag på två grupper som tampades om förstaplatsen, däribland ett lag från Viken och två från IFK Åmål. Viken vann två matcher och spelade tre oavgjort. Det räckte för en plats till semifinalen. Där mötte de Sommaro IF, som senare vann hela cupen. Motståndet blev för svårt, Sommaro gjorde tre mål på fem minuter och därefter var matchen avgjord.

I matchen om tredjeplats mötte Viken Bäckefors IF och vann med 4–1.

– Så länge som killarna har kul spelar det mindre roll hur det går resultatmässigt. Men det är klart att de blev extra glada över att få ta med sig en pokal hem, säger tränaren Kim Malmsköld.

  • Emma Bäckström