2016-08-01 17:03

2016-08-01 17:03

SM-brons för Conny Wass från Åmål

FRIIDROTT: Fina framgångar de senaste helgerna

Conny Wass från FK Spring Åmål har några fina tävlingshelger bakom sig. Först tog han SM-brons på 10 000 meter. Och i fredags vann han halvmaran Läckövarvet på Kållandsö.
– Jag är väldigt nöjd med SM-bronset, säger Wass.

SM avgjordes i Söderhamn förra helgen och på i H35-klassen, på 10 000 meter, tog Conny Wass brons på tiden 33.45,28.

Den här gången gick han ut lite för hårt i den 30-gradiga värmen, och tog helt slut de två sista varven.

Gick ut för hårt

– Jag ställde in mig på en 32.30-tid och gick ut hårt. Det var lite för hårt i värmen och den höga luftfuktigheten, visade det sig. Mina konkurrenter lyssnade nog lite mer på kroppen och sprang efter den dagens förutsättningar. Men jag är ändå väldigt nöjd med mitt SM-brons, säger Conny Wass från Åmål.

Martin Öhrman från Hässelby SK tog hem guldet på tiden 32.36,77, och silver tog Fred Grönwall från Roma IF på 32.44,76.

I fredags var Conny Wass i tävlingstagen igen. Den här gången gällde det halvmaran Läckövarvet. Och Conny Wass vann seniorklassen. Han sprang de 21 kilometerna på 1.13,55. Från Spring Åmål deltog också Andreas Ljunge som kom på en åttondeplats med tiden 1.19,48.

Mycket upp och ner

– Det var bra förhållanden, även om det var lite åskluft. Men de yttre förhållandena påverkade inte mig. Banan påminde lite om Hagenrundan, mycket upp och ner. En lite tuffare bana än Göteborgsvarvet, säger Conny Wass.

SM avgjordes i Söderhamn förra helgen och på i H35-klassen, på 10 000 meter, tog Conny Wass brons på tiden 33.45,28.

Den här gången gick han ut lite för hårt i den 30-gradiga värmen, och tog helt slut de två sista varven.

Gick ut för hårt

– Jag ställde in mig på en 32.30-tid och gick ut hårt. Det var lite för hårt i värmen och den höga luftfuktigheten, visade det sig. Mina konkurrenter lyssnade nog lite mer på kroppen och sprang efter den dagens förutsättningar. Men jag är ändå väldigt nöjd med mitt SM-brons, säger Conny Wass från Åmål.

Martin Öhrman från Hässelby SK tog hem guldet på tiden 32.36,77, och silver tog Fred Grönwall från Roma IF på 32.44,76.

I fredags var Conny Wass i tävlingstagen igen. Den här gången gällde det halvmaran Läckövarvet. Och Conny Wass vann seniorklassen. Han sprang de 21 kilometerna på 1.13,55. Från Spring Åmål deltog också Andreas Ljunge som kom på en åttondeplats med tiden 1.19,48.

Mycket upp och ner

– Det var bra förhållanden, även om det var lite åskluft. Men de yttre förhållandena påverkade inte mig. Banan påminde lite om Hagenrundan, mycket upp och ner. En lite tuffare bana än Göteborgsvarvet, säger Conny Wass.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.