2016-08-01 20:09

2016-08-01 20:22

Hemmamedaljer i Skytte-SM

SKYTTE: Fint arrangemang vid välrenommerade banor

Hemmaklubben Åmålsortens jaktvårdsförening tog ett silver och två brons vid SM i jaktkombination på Kallskog i helgen.
I seniorklassen tog Joakim Fransson en meriterande tredjeplats.

Lite drygt 30 skyttar från en stor del av Sverige kom till Kallskogs fina anläggning för att skjuta om mästerskapstitlar i jaktkombination i helgen. Arrangerande Åmålsortens JVF hade hoppats på något fler men konkurrensen är tuff. Många tävlingar arrangeras på rad, bland annat VM, och alla kan inte var med överallt.

Det blev i alla fina tävlingar och framskjutna placeringar för hemmaklubben.

I seniorklassen tog Joakim Fransson en meriterande tredjeplats med slutpoängen, 531. Svensk mästare blev Christian Andreason från Glaskogens JSK i Arvika som sköt ihop 559 poäng. Silvret tog Rickard Johansson från Jakt- och sportskytteklubben Trofé från Kalix!

– På förhand var det Joakim och Dan Fransson som hade bäst chanser av våra skyttar och nu hade Joakim rätt dag. Jätteroligt med en ung skytt som började ganska nyligen. Nu börjar han få tävlingsrutin och det går riktigt bra för honom, säger Joakim Karlsson i Åmålsortens jaktvårdsförening.

I lagtävlingen segrade Glaskogens förstalag på 1605 poäng, med välmeriterade Nicklas Bergström, samt Fredrik Olsson och Christian Andreasson. Den senare tog alltså dubbla guld. Silvret tog Åmålsortens jaktvårdsförening på 1563 poäng. I laget ingick Joakim Fransson, Dan Fransson och Tommy Johansson.

Tre mindre klasser avgjordes också. I juniorklassen kom tre skyttar till start. Där segrade Andreas Bergström före Anton Andreasson, båda Glaskogen. Trea slutade Anton Fransson från Åmålsortens jaktvårdsförening.

Anton Andreasson från Arvika är tolv år men har skjutit i fyra-fem år.

– Jag började med jaktkombination förra året. Innan dess har jag skjutit luftgevär och hagel, säger han.

Något äldre är Ludvig Nilsson från Rimforsa, som slutade på elfte plats i seniorklassen i Åmål.

– Min väg in i tävlingsskyttet gick via jakten. Och den har jag fått i arv, jag följde med min pappa.

Under helgen räknades också poängen ut i gren för gren, men då utan att någon svensk mästare korades. Men grensegrare i skeetskyttet blev Dan Fransson från Åmålsorten, före Stefan Frykstedt, Malung, och Joakim Fransson, Åmålsorten. Grensegern på älgen tog junioren Andreas Bergström, Glaskogen, som bara missade tre poäng i grenen, På grisen segrade Rickard Johansson från Kalix, som bara missade en enda poäng.

Deltagarna utifrån vid detta mästerskap verkade trivas och de fick två härliga tävlingsdagar, plus en träningsdag, i Åmål.

– Vi är nöjda. Vädret var med oss och tekniken var med oss hela helgen, säger tävlingskoordinator Joakim Karlsson.

Lite drygt 30 skyttar från en stor del av Sverige kom till Kallskogs fina anläggning för att skjuta om mästerskapstitlar i jaktkombination i helgen. Arrangerande Åmålsortens JVF hade hoppats på något fler men konkurrensen är tuff. Många tävlingar arrangeras på rad, bland annat VM, och alla kan inte var med överallt.

Det blev i alla fina tävlingar och framskjutna placeringar för hemmaklubben.

I seniorklassen tog Joakim Fransson en meriterande tredjeplats med slutpoängen, 531. Svensk mästare blev Christian Andreason från Glaskogens JSK i Arvika som sköt ihop 559 poäng. Silvret tog Rickard Johansson från Jakt- och sportskytteklubben Trofé från Kalix!

– På förhand var det Joakim och Dan Fransson som hade bäst chanser av våra skyttar och nu hade Joakim rätt dag. Jätteroligt med en ung skytt som började ganska nyligen. Nu börjar han få tävlingsrutin och det går riktigt bra för honom, säger Joakim Karlsson i Åmålsortens jaktvårdsförening.

I lagtävlingen segrade Glaskogens förstalag på 1605 poäng, med välmeriterade Nicklas Bergström, samt Fredrik Olsson och Christian Andreasson. Den senare tog alltså dubbla guld. Silvret tog Åmålsortens jaktvårdsförening på 1563 poäng. I laget ingick Joakim Fransson, Dan Fransson och Tommy Johansson.

Tre mindre klasser avgjordes också. I juniorklassen kom tre skyttar till start. Där segrade Andreas Bergström före Anton Andreasson, båda Glaskogen. Trea slutade Anton Fransson från Åmålsortens jaktvårdsförening.

Anton Andreasson från Arvika är tolv år men har skjutit i fyra-fem år.

– Jag började med jaktkombination förra året. Innan dess har jag skjutit luftgevär och hagel, säger han.

Något äldre är Ludvig Nilsson från Rimforsa, som slutade på elfte plats i seniorklassen i Åmål.

– Min väg in i tävlingsskyttet gick via jakten. Och den har jag fått i arv, jag följde med min pappa.

Under helgen räknades också poängen ut i gren för gren, men då utan att någon svensk mästare korades. Men grensegrare i skeetskyttet blev Dan Fransson från Åmålsorten, före Stefan Frykstedt, Malung, och Joakim Fransson, Åmålsorten. Grensegern på älgen tog junioren Andreas Bergström, Glaskogen, som bara missade tre poäng i grenen, På grisen segrade Rickard Johansson från Kalix, som bara missade en enda poäng.

Deltagarna utifrån vid detta mästerskap verkade trivas och de fick två härliga tävlingsdagar, plus en träningsdag, i Åmål.

– Vi är nöjda. Vädret var med oss och tekniken var med oss hela helgen, säger tävlingskoordinator Joakim Karlsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.