2016-08-01 12:47

2016-08-01 12:48

Åmålstravet bjöd på högervarv och folkfest

TRAV: Skrällseger i "The Right Way"

Mycket folk hade sökt sig ut till Mörtebol för att avnjuta en trevlig V64-omgång i högervarv. Cirka 3 000 personer fanns på plats på Åmålstravet och gav tävlingarna en fin inramning.

Gästande Robert Bergh blev dagens kusk med tre segrar, varav två inom V64-ramen.

Huvudloppet The Right Way gick till Jonas Moberg och hans Mon Petit Cheval som kom med en rykande avslutning över upploppet och ställde favoriten Underpaid Hanover utan chans i V64-avdelning 3. Mon Petit Cheval var dagens rensare inom V64, då han gav höga oddset 21,64. Dramatik var det dock då Naglo Del Nord galopperade mitt på upploppet med tillsynes allt under kontroll.

Fick turligt ledningen

I V64-avdelning 1 fick Robert Bergh fick lite turligt ledningen med Lirac De Zuen i första sväng när Bella Jaam hade avgjort spetsstriden men galopperade kort därefter. Bergh fyraåriga sto gick undan i säker stil före Bellflower som följde i dennes rygg.

V64-avdelning 2 var ett kallblodslopp där det växlade i ledningen flera gånger men efter kalva distansen tog norske Drivin över befälet och vann sedan enkelt före Stensvik Maja som fick göra grovjobbet ute i tredjespår. Bronspengen till Kong Henry som avslutade bra.

I V64-4 gjordes en stark insats av Aifur som för Carl Johan Jepson fick tåga på utsidan ledaren Estreet Zon men kunde trots det avgöra enkelt upploppet ner.

Berghs tredje seger

Robert Bergh tog sin tredje seger denna eftermiddag och då med Part Nan Engelen som tog över ledningen två varv från mål i V64-avdelning 5. Beppen Palema avslutade bra men utgjorde inget allvarligt hot medan Torps Chivas tog sista totoplatsen.

Bernt Johanssons Minneslopp avslutade V64-gåtan och här blev det Seronera och Björn Goop som avgick med segern med lite tur inblandat. Bullyoung ledde i sista sväng och hade ett par längder till just Seronera då han plötsligt galopperade.

Silvén vann först

I söndagens första lopp gick segern till Appy Li och Jan Silvén som från ledningen höll ifrån sig utvändige favoriten Echos Orlando där hemmahästen Carbureightr tog sista totoplatsen.

Montéloppet vanns av duktiga Joesefin Ivehag som satt i sadeln på Crazy Foot Mambo vilken i första sväng satt i ledningen och höll säkert undan för Cognac Sting i loppets slutskede.

Robert Bergh hade sämsta läget bakom bilen Tournado Dream i dagens tredje lopp, men efter diverse galopper inledningsvis var Bergh i ledningen ur första sväng. Global Takeway försökte sista biten men fick nöja sig med andrapriset.

Saul var bara bäst i lopp 4 då han från utvändigt ledaren åkte ifrån sista 500 meterna för Björn Goop.

Strålande dag

Satte punkt för den strålande söndagseftermiddagen gjorde Årjängs Per Ludvig Nilsen som ledde runt om med Likable Heldia som närmast bakom sig hade Västerbo Maple.

Gästande Robert Bergh blev dagens kusk med tre segrar, varav två inom V64-ramen.

Huvudloppet The Right Way gick till Jonas Moberg och hans Mon Petit Cheval som kom med en rykande avslutning över upploppet och ställde favoriten Underpaid Hanover utan chans i V64-avdelning 3. Mon Petit Cheval var dagens rensare inom V64, då han gav höga oddset 21,64. Dramatik var det dock då Naglo Del Nord galopperade mitt på upploppet med tillsynes allt under kontroll.

Fick turligt ledningen

I V64-avdelning 1 fick Robert Bergh fick lite turligt ledningen med Lirac De Zuen i första sväng när Bella Jaam hade avgjort spetsstriden men galopperade kort därefter. Bergh fyraåriga sto gick undan i säker stil före Bellflower som följde i dennes rygg.

V64-avdelning 2 var ett kallblodslopp där det växlade i ledningen flera gånger men efter kalva distansen tog norske Drivin över befälet och vann sedan enkelt före Stensvik Maja som fick göra grovjobbet ute i tredjespår. Bronspengen till Kong Henry som avslutade bra.

I V64-4 gjordes en stark insats av Aifur som för Carl Johan Jepson fick tåga på utsidan ledaren Estreet Zon men kunde trots det avgöra enkelt upploppet ner.

Berghs tredje seger

Robert Bergh tog sin tredje seger denna eftermiddag och då med Part Nan Engelen som tog över ledningen två varv från mål i V64-avdelning 5. Beppen Palema avslutade bra men utgjorde inget allvarligt hot medan Torps Chivas tog sista totoplatsen.

Bernt Johanssons Minneslopp avslutade V64-gåtan och här blev det Seronera och Björn Goop som avgick med segern med lite tur inblandat. Bullyoung ledde i sista sväng och hade ett par längder till just Seronera då han plötsligt galopperade.

Silvén vann först

I söndagens första lopp gick segern till Appy Li och Jan Silvén som från ledningen höll ifrån sig utvändige favoriten Echos Orlando där hemmahästen Carbureightr tog sista totoplatsen.

Montéloppet vanns av duktiga Joesefin Ivehag som satt i sadeln på Crazy Foot Mambo vilken i första sväng satt i ledningen och höll säkert undan för Cognac Sting i loppets slutskede.

Robert Bergh hade sämsta läget bakom bilen Tournado Dream i dagens tredje lopp, men efter diverse galopper inledningsvis var Bergh i ledningen ur första sväng. Global Takeway försökte sista biten men fick nöja sig med andrapriset.

Saul var bara bäst i lopp 4 då han från utvändigt ledaren åkte ifrån sista 500 meterna för Björn Goop.

Strålande dag

Satte punkt för den strålande söndagseftermiddagen gjorde Årjängs Per Ludvig Nilsen som ledde runt om med Likable Heldia som närmast bakom sig hade Västerbo Maple.

  • Björn Martinsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.