2016-07-13 09:26

2016-07-13 09:26

Hagelbrand går under klubban

ÅMÅL/BENGTSFORS: Lokala idrottsprofiler auktioneras ut

Åmålslöparen Jan Hagelbrand kommer att auktioneras ut tillsammans med racingveteranen Erik Berger. Intäkterna går till välgörenhet.

Vinnaren av auktionen, som hålls i Dals Långeds Folkets hus den 29 juli, kommer att få äta en flerrättersmiddag ihop med Jan Hagelbrand och Erik Berger. Med tanke på herrarnas meriter lär det bjudas på en del intressanta sportanekdoter och berättelser från olika tävlingsbanorna kring matbordet.

Massor av medaljer

Friidrottaren Jan Hagelbrand är bland annat femfaldig svensk mästare i 3 000 meter hinder (senast 1985) medan Erik Berger har totalt 24 SM-medaljer i prisskåpet hemma i Bengtsfors.

Auktionen ingår som en del av programmet under Bengtsfors kommuns kulturvecka och görs till förmån för Rädda Barnen. Initiativtagaren Johnny Andersson hoppas på bud från så väl privatpersoner som företag, organisationer och föreningar. Detsamma gör Jan Hagelbrand och Erik Berger.

– Det är bra om vi kan hjälpas, det är så många barn som far illa i världen, säger trion i ett pressmeddelande.

Vinnaren av auktionen, som hålls i Dals Långeds Folkets hus den 29 juli, kommer att få äta en flerrättersmiddag ihop med Jan Hagelbrand och Erik Berger. Med tanke på herrarnas meriter lär det bjudas på en del intressanta sportanekdoter och berättelser från olika tävlingsbanorna kring matbordet.

Massor av medaljer

Friidrottaren Jan Hagelbrand är bland annat femfaldig svensk mästare i 3 000 meter hinder (senast 1985) medan Erik Berger har totalt 24 SM-medaljer i prisskåpet hemma i Bengtsfors.

Auktionen ingår som en del av programmet under Bengtsfors kommuns kulturvecka och görs till förmån för Rädda Barnen. Initiativtagaren Johnny Andersson hoppas på bud från så väl privatpersoner som företag, organisationer och föreningar. Detsamma gör Jan Hagelbrand och Erik Berger.

– Det är bra om vi kan hjälpas, det är så många barn som far illa i världen, säger trion i ett pressmeddelande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.