2016-07-04 23:08

2016-07-05 09:01

Omvänt i toppen bland herrarna i stadsloppet

FRIIDROTT: Banläggaren Conny Wass fick vinna själv

I fjol fick Conny Wass ge sig i en spurtstrid i Åmåls stadslopp. I år kunde han ställa sig överst prispallen, mycket nöjd med sin tid och sin prestation:
– Jag tänkte efter fem kilometer att nu springer jag för fort. Samtidigt kände jag mig pigg så jag fortsatte.

Damernas långa lopp vanns av en annan lokal, rutinerad löpare. Monica Jansson, var minst lika glad och lycklig som Conny Wass, och desto mer överraskad. Hon var faktiskt inte ens säker på att hon skulle hinna till start, för strax innan deltog hon i femkilometersloppet som följeslagare till en nioåring.

– Jag visste inte hur snabbt hon skulle springa, men hon kom i mål på 37 minuter och då hann jag till milloppet.

I herrarnas långa lopp var fjolårssegraren Tomas Johansson från Spring Åmål förhandsfavorit, särskilt med tanke på att främste konkurrenten, klubbkompisen Conny Wass har en trasslig säsong bakom sig.

Men Tomas Johansson trampade snett och klarade inte att hålla Conny Wass höga fart. Segertiden 33.10 räknar Wass som bättre än fjolårets, eftersom banan då var lite för kort och i år förlängts till 10 kilometer.

En del i Conny Wass framgång kan nog förklaras med bättre sömn. I fjol när banläggaren kom tvåa och förlorade på upploppet, hade han snitslat banan till halv två på natten. I år var han klar redan vid halv elva på kvällen.

Höjde pokalen

Och då lossnade det. Det var en mycket lycklig vinnare som klev överst på prispallen och höjde pokalen. Ett tag trodde han att han skulle komma ner i 32 minuter, och han känner att han har fart nog nu att klara 32 på bana.

– Jag tänkte efter fem kilometer att nu springer jag för fort. Samtidigt kände jag mig pigg så jag fortsatte. Jag var rädd jag skulle krokna, men jag höll den farten och tröttnade aldrig, säger Conny Wass.

Femkilometersloppet hade hög klass i täten. Först i mål var Patrik Svantesson från Trollhättans SOK på 18.29. Tvåa i mål var ytterligare en orienterare, och bästa dam, Linda Take, Edsbördig Karlstadsbo på 19.27. Hon fick dessutom dottern Rebecka Take bredvid sig på prispallen som tvåa.

Damernas långa lopp vanns av en annan lokal, rutinerad löpare. Monica Jansson, var minst lika glad och lycklig som Conny Wass, och desto mer överraskad. Hon var faktiskt inte ens säker på att hon skulle hinna till start, för strax innan deltog hon i femkilometersloppet som följeslagare till en nioåring.

– Jag visste inte hur snabbt hon skulle springa, men hon kom i mål på 37 minuter och då hann jag till milloppet.

I herrarnas långa lopp var fjolårssegraren Tomas Johansson från Spring Åmål förhandsfavorit, särskilt med tanke på att främste konkurrenten, klubbkompisen Conny Wass har en trasslig säsong bakom sig.

Men Tomas Johansson trampade snett och klarade inte att hålla Conny Wass höga fart. Segertiden 33.10 räknar Wass som bättre än fjolårets, eftersom banan då var lite för kort och i år förlängts till 10 kilometer.

En del i Conny Wass framgång kan nog förklaras med bättre sömn. I fjol när banläggaren kom tvåa och förlorade på upploppet, hade han snitslat banan till halv två på natten. I år var han klar redan vid halv elva på kvällen.

Höjde pokalen

Och då lossnade det. Det var en mycket lycklig vinnare som klev överst på prispallen och höjde pokalen. Ett tag trodde han att han skulle komma ner i 32 minuter, och han känner att han har fart nog nu att klara 32 på bana.

– Jag tänkte efter fem kilometer att nu springer jag för fort. Samtidigt kände jag mig pigg så jag fortsatte. Jag var rädd jag skulle krokna, men jag höll den farten och tröttnade aldrig, säger Conny Wass.

Femkilometersloppet hade hög klass i täten. Först i mål var Patrik Svantesson från Trollhättans SOK på 18.29. Tvåa i mål var ytterligare en orienterare, och bästa dam, Linda Take, Edsbördig Karlstadsbo på 19.27. Hon fick dessutom dottern Rebecka Take bredvid sig på prispallen som tvåa.