2016-07-04 17:40

2016-07-04 17:40

Fritz kom på 23:e plats

RULLSKIDOR: Åmålsjunior mötte längdskideliten

Som ensam junior mötte Hanna Fritz bland annat Julia Svan och två tjejer från skidskyttelandslaget i kvartsfinalen av Inge Bråten Memorial. Hon lyckades inte slå de etablerade åkerskorna och slutade på en hedrande 23:e plats.

I lördags tävlade Hanna Fritz tillsammans med den svenska och norska skideliten i rullskidstävlingen Inge Bråten Memorial. Bland de tävlande fanns kändisar som Marcus Hellner, Johan Olsson och Hanna Falk.

– Det var en spännande upplevelse. Hanna är inte van vid att tävla på rullskidor, som kräver en annan taktik än längdskidor. Det är fördelaktigt att vara lite grövre och muskulös för att få högre fart på asfalt, vilket var till Hannas nackdel. Det märktes på Johan Olsson, som också är lättviktig, att han hade svårare för att få upp farten, säger Stefan Fritz, Hanna Fritz pappa.

Tävlingsdagen i Sunne började med att alla deltagare fick köra en individuell bana på tid. De 30 som fick bäst resultat gick vidare till kvartsfinal.

Hanna Fritz hamnade i den fjärde kvartsfinalen, tillsammans med Gunde Svans dotter, Julia Svan, två landslagsåkare från skidskyttelandslaget och en skidåkerska från Slovakien.

– Hanna var ensam junior mot riktigt tuffa etablerade motståndare. Hon hängde med bra de första 600 metrarna men på slutet tappade hon. Hon kom cirka sju sekunder efter ettan och med tanke på att hon är så ung är det en jättebra prestation, säger Stefan Fritz.

SM på fredag

Arrangörerna från Sunne valde ut några juniorer som de visste var duktiga och trodde var intresserade till att delta. Eftersom att Hanna Fritz går på skidgymnasium i Torsby så hade hon en nära anknytning. Ingen av juniorerna gick vidare från kvartsfinalen.

– Jag tror att tävlingen gav mersmak för Hanna. På fredag ska hon tävla i rullskids-SM i Norrköping. Det är långdistans, till skillnad från lördagens skate, och det tror jag passar henne bättre, säger Stefan Fritz.

I lördags tävlade Hanna Fritz tillsammans med den svenska och norska skideliten i rullskidstävlingen Inge Bråten Memorial. Bland de tävlande fanns kändisar som Marcus Hellner, Johan Olsson och Hanna Falk.

– Det var en spännande upplevelse. Hanna är inte van vid att tävla på rullskidor, som kräver en annan taktik än längdskidor. Det är fördelaktigt att vara lite grövre och muskulös för att få högre fart på asfalt, vilket var till Hannas nackdel. Det märktes på Johan Olsson, som också är lättviktig, att han hade svårare för att få upp farten, säger Stefan Fritz, Hanna Fritz pappa.

Tävlingsdagen i Sunne började med att alla deltagare fick köra en individuell bana på tid. De 30 som fick bäst resultat gick vidare till kvartsfinal.

Hanna Fritz hamnade i den fjärde kvartsfinalen, tillsammans med Gunde Svans dotter, Julia Svan, två landslagsåkare från skidskyttelandslaget och en skidåkerska från Slovakien.

– Hanna var ensam junior mot riktigt tuffa etablerade motståndare. Hon hängde med bra de första 600 metrarna men på slutet tappade hon. Hon kom cirka sju sekunder efter ettan och med tanke på att hon är så ung är det en jättebra prestation, säger Stefan Fritz.

SM på fredag

Arrangörerna från Sunne valde ut några juniorer som de visste var duktiga och trodde var intresserade till att delta. Eftersom att Hanna Fritz går på skidgymnasium i Torsby så hade hon en nära anknytning. Ingen av juniorerna gick vidare från kvartsfinalen.

– Jag tror att tävlingen gav mersmak för Hanna. På fredag ska hon tävla i rullskids-SM i Norrköping. Det är långdistans, till skillnad från lördagens skate, och det tror jag passar henne bättre, säger Stefan Fritz.

  • Emma Bäckström