2016-07-01 18:31

2016-07-01 18:31

Fritz med eliten

RULLSKIDOR: Möter Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk

Tillsammans med kända längdskidprofiler, som Ida Ingemarsdotter och Marcus Hellner, deltar Åmålstjejen Hanna Fritz i rullskidstävlingen ”Inge Bråten Memorial” i Sunne i helgen.

För första gången direktsänds rullskidstävlingen ”Inge Bråten Memorial”, som på lördag 2 juli arrangeras för femte året. En av dem som kommer att hylla den bortgångne norska skidledaren, Inge Bråten, genom att delta i loppet är Hanna Fritz från Åmål som numera tävlar för Filipstad SF.

Åmålstjejen kommer få tufft motstånd mot Sveriges och Norges elit. Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk från det svenska damlandslaget i längdskidor samt Linn Persson och Emma Nilsson från skidskyttelandslaget är några tuffa konkurrenter.

Hellner tävlar

På herrarnas startlista står till exempel landslagsåkare Johan Olsson och Marcus Hellner. De kommer bland annat möta de svårslagna norrmännen Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal och Anders Gløersen, sistnämnde är världsmästare i stafett samt VM-trea i det 15-kilometerslopp som Johan Olsson vann i Falun 2015.

För första gången direktsänds rullskidstävlingen ”Inge Bråten Memorial”, som på lördag 2 juli arrangeras för femte året. En av dem som kommer att hylla den bortgångne norska skidledaren, Inge Bråten, genom att delta i loppet är Hanna Fritz från Åmål som numera tävlar för Filipstad SF.

Åmålstjejen kommer få tufft motstånd mot Sveriges och Norges elit. Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk från det svenska damlandslaget i längdskidor samt Linn Persson och Emma Nilsson från skidskyttelandslaget är några tuffa konkurrenter.

Hellner tävlar

På herrarnas startlista står till exempel landslagsåkare Johan Olsson och Marcus Hellner. De kommer bland annat möta de svårslagna norrmännen Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal och Anders Gløersen, sistnämnde är världsmästare i stafett samt VM-trea i det 15-kilometerslopp som Johan Olsson vann i Falun 2015.

  • Emma Bäckström