2016-07-01 09:24

2016-07-01 09:24

Årjängs och Färjestads kuskar vann

TRAV: Åmålstränade Torps Corona fick pangstart i V4-2

Kristian Lindberg, Per Ludvig Nilsen och Rebecca Arnerlöf från Årjäng samt Mikael J Andersson från Färjestad var V4-omgångens segerkuskar på Åmålstravet på torsdagen. Per Ludvig Nilsen vann med Åmålsamatören Dan R Carlssons Torps Corona.

Kristian Lindberg inledde V4-spelet med en säker seger för sitt fyraåriga sto Hammars Cina som sista varvet gick utanpå ledaren Stjernemodin. Inne på upploppet skaffade Hammars Cina greppet och vann säkert före närgångne Klocksve Sprinten till glada oddset 15,11. Sista totoplatsen gick till Stjernemodin som inte fick travet att stämma sista biten.

Per Ludvig Nilsen fick från springspår en pangstart med Torps Corona och hon satt på några steg i ledningen i V4-avdelning 2. Efter ett varv kom favoriten Sukpoint C.C. upp på utsidan för Mikael J Andersson och det blev just dessa två som gjorde upp där målfotot visade att Torps Corona hade nosen före på linjen. Detta var det fyraåriga stoets första seger i sjätte starten.

Hårt ansatt ledare

Mikael J Andersson fick revansch i V4-avdelning 3 då han ledde runt om med Iniesta Bob. Men de blev rejält ansatta av utvändige Mr Creation där båda noterade fina tiden 1.14,6a/1 680 meter.

I sista avdelningen ledde Neptune Face länge i detta lopp över 2 480 meter med betrodde Seek And Destroy i sin rygg. Varvet kvar lyfte Rebecca Arnerlöf ut Seek And Destroy på utsidan ledaren och dessa två gick ifrån. Rebecca Arnerlöf stod alltså som segrare i dagens lärlingslopp, som var V4-avdelning 4.

Koka höll undan

På V5-spelet höll C.C. Queen, för stall Goops lärling Shkelzen Koka, undan bra för en spurtande Soda i avdelning 1.

Det blev en hård upploppsstrid i V5-avdelning 2 där Sienna Lady och Dagfinn Aarum avgjorde före Nora Francis som var tapper på utsidan ledaren.

Kallblodsloppet gick till Bambam Pegg och Emil Sillén som vann lätt trots galopp under vägen där de avväpnade ledaren Sköy Viktoria i god tid före linjen.

V5-avdelning 4 var ett montélopp där favoriten Stabec’s Whisky med duktiga Josefine Ivehag ledde varje meter före hela tiden på utsidan uppvaktande Imaketheheadline.

Sista loppet, tillika V5-avdelning 5, gick till norske hästen Enjoy The Ticket väl understödd av Magnus Jakobsson där hemmahästen I Am Legend spurtade till andrapriset för Andreas Andersson.

Kristian Lindberg inledde V4-spelet med en säker seger för sitt fyraåriga sto Hammars Cina som sista varvet gick utanpå ledaren Stjernemodin. Inne på upploppet skaffade Hammars Cina greppet och vann säkert före närgångne Klocksve Sprinten till glada oddset 15,11. Sista totoplatsen gick till Stjernemodin som inte fick travet att stämma sista biten.

Per Ludvig Nilsen fick från springspår en pangstart med Torps Corona och hon satt på några steg i ledningen i V4-avdelning 2. Efter ett varv kom favoriten Sukpoint C.C. upp på utsidan för Mikael J Andersson och det blev just dessa två som gjorde upp där målfotot visade att Torps Corona hade nosen före på linjen. Detta var det fyraåriga stoets första seger i sjätte starten.

Hårt ansatt ledare

Mikael J Andersson fick revansch i V4-avdelning 3 då han ledde runt om med Iniesta Bob. Men de blev rejält ansatta av utvändige Mr Creation där båda noterade fina tiden 1.14,6a/1 680 meter.

I sista avdelningen ledde Neptune Face länge i detta lopp över 2 480 meter med betrodde Seek And Destroy i sin rygg. Varvet kvar lyfte Rebecca Arnerlöf ut Seek And Destroy på utsidan ledaren och dessa två gick ifrån. Rebecca Arnerlöf stod alltså som segrare i dagens lärlingslopp, som var V4-avdelning 4.

Koka höll undan

På V5-spelet höll C.C. Queen, för stall Goops lärling Shkelzen Koka, undan bra för en spurtande Soda i avdelning 1.

Det blev en hård upploppsstrid i V5-avdelning 2 där Sienna Lady och Dagfinn Aarum avgjorde före Nora Francis som var tapper på utsidan ledaren.

Kallblodsloppet gick till Bambam Pegg och Emil Sillén som vann lätt trots galopp under vägen där de avväpnade ledaren Sköy Viktoria i god tid före linjen.

V5-avdelning 4 var ett montélopp där favoriten Stabec’s Whisky med duktiga Josefine Ivehag ledde varje meter före hela tiden på utsidan uppvaktande Imaketheheadline.

Sista loppet, tillika V5-avdelning 5, gick till norske hästen Enjoy The Ticket väl understödd av Magnus Jakobsson där hemmahästen I Am Legend spurtade till andrapriset för Andreas Andersson.

  • Björn Martinsson