2016-06-20 14:42

2016-06-20 14:42

Mellerud dödade matchen på 25 minuter

FOTBOLL: de Bourghs två mål räckte inte

Tre insläppta mål på 25 minuter blev för mycket för Tösse IF som förlorade mot Melleruds IF 2 med 3–4.
– De första 25 minuterna var de sämsta vi gjort i år, säger tränaren Thomas Magnusson.

Tösse fick en mardrömsstart i det viktiga bottenmötet mot Melleruds IK 2. Redan 25 minuter in i matchen hade Mellerud gått upp till en 3–0-ledning efter två mål av Seid Hamed Hosseini och ett mål av Alvin Johansson.

– Vi sa att vi skulle gå ut och spela rejält, men vi var inte med alls, vi var knappt tvåa på bollarna. Jag vet inte om det var stundens allvar som tog tag i spelarna eller vad som hände, säger Thomas Magnusson.

Efter mardrömsstarten spelade Tösse upp sig och hade tre–fyra bra målchanser före halvtid.

– Hade vi fått något mål i första hade det nog sett annorlunda ut.

Oscar de Bourgh ingöt nytt hopp i hemmalaget när han reducerade till 1–3 tio minuter in i andra. Men när Hampus Soppi Svensson satte 4–1 med kvarten kvar att spela kändes det hopplöst på Tössevallen. Hemmalaget fortsatte dock att jobba på och fick också utdelning. Först genom Daniel Karlsson i den 80:e minuten och sedan genom Oscar de Bourgh i slutminuterna. Men Mellerud höll undan och vann med 4–3.

– Det var en otroligt svag insats av oss. Det är för många enkla misstag.

Redan i nästa omgång, den 28 juni, har Tösse chansen att revanschera sig mot Mellerud. Då möts lagen i den sista omgången före sommaruppehållet.

– Vi får tuffa till oss och göra det bättre då. Vi måste komma ihop som lag igen, det har vi inte varit sedan Åsebromatchen.

Tösse fick en mardrömsstart i det viktiga bottenmötet mot Melleruds IK 2. Redan 25 minuter in i matchen hade Mellerud gått upp till en 3–0-ledning efter två mål av Seid Hamed Hosseini och ett mål av Alvin Johansson.

– Vi sa att vi skulle gå ut och spela rejält, men vi var inte med alls, vi var knappt tvåa på bollarna. Jag vet inte om det var stundens allvar som tog tag i spelarna eller vad som hände, säger Thomas Magnusson.

Efter mardrömsstarten spelade Tösse upp sig och hade tre–fyra bra målchanser före halvtid.

– Hade vi fått något mål i första hade det nog sett annorlunda ut.

Oscar de Bourgh ingöt nytt hopp i hemmalaget när han reducerade till 1–3 tio minuter in i andra. Men när Hampus Soppi Svensson satte 4–1 med kvarten kvar att spela kändes det hopplöst på Tössevallen. Hemmalaget fortsatte dock att jobba på och fick också utdelning. Först genom Daniel Karlsson i den 80:e minuten och sedan genom Oscar de Bourgh i slutminuterna. Men Mellerud höll undan och vann med 4–3.

– Det var en otroligt svag insats av oss. Det är för många enkla misstag.

Redan i nästa omgång, den 28 juni, har Tösse chansen att revanschera sig mot Mellerud. Då möts lagen i den sista omgången före sommaruppehållet.

– Vi får tuffa till oss och göra det bättre då. Vi måste komma ihop som lag igen, det har vi inte varit sedan Åsebromatchen.

Matchfakta

Tösse – Mellerud 2 3–4

Mål: 0–1 Seid Hamed Hosseini (9), 0–2 S. H. Hosseini (22), 0–3 Alvin Johansson (25), 1–3 Oscar De Bourgh (57), 1–4 Hampus Soppi Svensson (73), 2–4 Daniel Karlsson (80), 3–4 O. De Bourgh (89).

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.