2016-06-13 17:18

2016-06-13 17:18

Två felfria rundor gav SM-guld

RIDSPORT: Nathalie Persson vann lag-SM med Jump Club

Nathalie Persson från Åmål fick bästa möjliga utdelning i lag-SM-finalen på Strömsholm. Persson var felfri och tog guld med sitt lag Jump Club.

Ett av Nathalie Perssons stora mål den här säsongen var att rida lag-SM på Strömsholm med sitt nya lag Jump Club. Laget tog sig hela vägen till finalen i Strömsholm, tillsammans med elva andra lag, och där fortsatte framgångarna.

Tre felfria ekipage

I den första omgången inledde Nathalie Persson och b-ponnyn Ard Chuan Delight med en säker nolla. Kollegan Ebba Lindbergsson på c-ponnyn Munsboro Cross var också felfri men Fredrika Von Celsing, på Jessame Calco, hade tolv fel. Då laget fick stryka ett resultat hängde det nu på avslutande Kajsa Björe på c-ponnyn Törnrosa. Björe behöll kylan och red felfritt. Jump Club var tillsammans med Stöcke det enda felfria laget i den första omgången och tog därmed en av de sju platserna i omgång två.

Sju lag i finalrundan

Egentligen skulle bara sex lag ha tagit sig vidare men då fem lag slutade på åtta fel gick sju lag vidare till den andra omgången.

Nathalie Persson fortsatte att rida stabilt i den andra omgången med ytterligare en nolla.

Ebba Lindbergsson var också felfri medan Fredrika Von Celsing hade åtta fel.

Förutsättningarna inför Kajsa Björes ritt var enkla – en felfri runda skulle ge guldet till Jump Club. Kajsa satte ytterligare en nolla och red hem SM-guldet till Jump Club. Laget var i final för tredje året i rad men tidigare år har de åkt ut i den första omgången.

Tvåa på Sundbyholm

Nathalie Persson och Ard Chuan Delight har även deltagit i SM-kval i inverkansridning, vid de nationella tävlingarna på Sundbyholm i Eskilstuna. Ekipaget slutade på en fin tredjeplats vilket innebär att de är totaltvåa i Sverige inför finalen under SM, vecka 31.

Ekipaget kom även tvåa i första kvalet till Folksam ponny cup, den största cupen i Sverige för ponnyer.

Riksfinal väntar

Nathalie Persson är dessutom vidare till riksfinalen på Grevagården med sin sjuåriga d-ponny Shakespeare, efter en klar seger i zonfinalen. 15 ekipage är kvalificerade för riksfinalen.

Ett av Nathalie Perssons stora mål den här säsongen var att rida lag-SM på Strömsholm med sitt nya lag Jump Club. Laget tog sig hela vägen till finalen i Strömsholm, tillsammans med elva andra lag, och där fortsatte framgångarna.

Tre felfria ekipage

I den första omgången inledde Nathalie Persson och b-ponnyn Ard Chuan Delight med en säker nolla. Kollegan Ebba Lindbergsson på c-ponnyn Munsboro Cross var också felfri men Fredrika Von Celsing, på Jessame Calco, hade tolv fel. Då laget fick stryka ett resultat hängde det nu på avslutande Kajsa Björe på c-ponnyn Törnrosa. Björe behöll kylan och red felfritt. Jump Club var tillsammans med Stöcke det enda felfria laget i den första omgången och tog därmed en av de sju platserna i omgång två.

Sju lag i finalrundan

Egentligen skulle bara sex lag ha tagit sig vidare men då fem lag slutade på åtta fel gick sju lag vidare till den andra omgången.

Nathalie Persson fortsatte att rida stabilt i den andra omgången med ytterligare en nolla.

Ebba Lindbergsson var också felfri medan Fredrika Von Celsing hade åtta fel.

Förutsättningarna inför Kajsa Björes ritt var enkla – en felfri runda skulle ge guldet till Jump Club. Kajsa satte ytterligare en nolla och red hem SM-guldet till Jump Club. Laget var i final för tredje året i rad men tidigare år har de åkt ut i den första omgången.

Tvåa på Sundbyholm

Nathalie Persson och Ard Chuan Delight har även deltagit i SM-kval i inverkansridning, vid de nationella tävlingarna på Sundbyholm i Eskilstuna. Ekipaget slutade på en fin tredjeplats vilket innebär att de är totaltvåa i Sverige inför finalen under SM, vecka 31.

Ekipaget kom även tvåa i första kvalet till Folksam ponny cup, den största cupen i Sverige för ponnyer.

Riksfinal väntar

Nathalie Persson är dessutom vidare till riksfinalen på Grevagården med sin sjuåriga d-ponny Shakespeare, efter en klar seger i zonfinalen. 15 ekipage är kvalificerade för riksfinalen.