2016-06-11 19:52

2016-06-13 11:05

Sent mål räddade poäng

FOTBOLL: IFK Åmål kvitterade i sista stund mot Ödsmål

Det såg ut som om IFK Åmål trots spelövertag skulle bli poänglöst mot Ödsmåls IK. Men Diego Dos Santos Castro lyckades på övertid rädda en poäng till Åmålskamraterna med ett till synes rätt så löst distansskott. Matchen slutade 1–1.

Bara en poäng skiljer Ödsmål från IFK Åmål i tabellen. IFK Åmål har gjort väldigt många fler mål, men samtidigt är Ödsmål det lag som har släppt in minst poäng av alla lag i division 4 Bohuslän-Dal. På tio matcher, inklusive lördagens möte mot Åmål, har det bara blivit åtta bakåtmål för Ödsmål.

Så det var på många sätt en väntad matchbild på Örnäsvallen. Ödsmåls försvarsspel imponerade storligen, med bra press och bra samarbete spelarna emellan. IFK Åmål hade merparten av spelet och ett antal farliga möjligheter, men Ödsmål lyckades avstyra det mesta.

Fösta målet viktigt

Särskilt dröjer sig ett par chanser för kaptenen Caue Benicio i början av matchen kvar i minnet. Hade de bollarna gått lite, lite lägre, hade troligtvis matchen utvecklat sig helt annorlunda. Hade IFK Åmål fått första målet hade Ödsmål varit tvunget att flytta upp på ett helt annat sätt.

Nu var det i stället Ödsmål som tog ledningen efter 18 minuter efter en utslagsgivande försvarstabbe i IFK-ledet. Skicklige Ödsmålsforwarden Gustav Kjellström blev fri och spelade i sidled över till Filip Bergholtz som enkelt kunde lägga in bollen i öppet mål.

Oerhört nära

IFK Åmål var oerhört nära många gånger om i motståndarens straffområde, men saknade effektiviteten att göra mål. Faktum är att Ödsmål hade ytterligare två frilägen i första halvlek efter att IFK missat i kommunikationen.

– När vi väl kommer upp på deras planhalva spelar vi bra, men när vi blir långa har vi problem och tar fel beslut, säger IFK-tränaren Conny Johansson.

Efter paus var det uppenbart att Ödsmål bestämt sig för att stänga matchen och spelade lågt, disciplinerat och tätt. IFK-spelarna försökte tråckla sig fram, men det var mycket trångt.

Samuel Schullström, som var en av flera som kom in när IFK möblerade om laget i halvlek, var pigg på vänsterkanten och stod för en rad fina inlägg. Men det blev sällan särskilt farligt. Inte minst på grund av att Ödsmålsspelarna överlag är betydligt resligare än Åmålsspelarna.

Närmast var Schullström i stället när han oväntat och tungt, ur dålig vinkel, drog bollen på mål när alla väntade sig inlägg.

Frustrationen spred sig i IFK Åmål och det blev en hel del tjafs och diskussioner. Det såg trots alla chanserna ut som om det var kört för hemmalaget. Men då hamnade bollen hos Diego Dos Santos Castro strax utanför Ödsmåls straffområde och med ett rätt märkligt avslut på volley, inte särskilt hårt, blev det till slut kvittering.

Då hade matchklockan redan stannat på 45 minuter, men det var ändå inte över än. Under de återstående två minuterna hann det både bli en misstänkt straffsituation och en lobb strax över ribban för IFK Åmål.

IFK Åmål ska å andra sidan vara väldigt glada för att inte ha fått en spelare utvisad. Det var mycket nära två gånger om.

– Som det blev så vinner vi ju en poäng, men det är surt med ett sådant spelövertag att vi inte kan förvalta det, säger Conny Johansson.

Han konstaterar att truppen saknar en utpräglad målskytt. Laget har tränat avslut mycket, men har inte den spelartypen som naturligt är på rätt plats i straffområdet och får in bollen.

Serieledaren Mellerud vann mot Munkedal och utökade därmed avståndet mot såväl IFK Åmål som Ödsmål i tabelltoppen.

Bara en poäng skiljer Ödsmål från IFK Åmål i tabellen. IFK Åmål har gjort väldigt många fler mål, men samtidigt är Ödsmål det lag som har släppt in minst poäng av alla lag i division 4 Bohuslän-Dal. På tio matcher, inklusive lördagens möte mot Åmål, har det bara blivit åtta bakåtmål för Ödsmål.

Så det var på många sätt en väntad matchbild på Örnäsvallen. Ödsmåls försvarsspel imponerade storligen, med bra press och bra samarbete spelarna emellan. IFK Åmål hade merparten av spelet och ett antal farliga möjligheter, men Ödsmål lyckades avstyra det mesta.

Fösta målet viktigt

Särskilt dröjer sig ett par chanser för kaptenen Caue Benicio i början av matchen kvar i minnet. Hade de bollarna gått lite, lite lägre, hade troligtvis matchen utvecklat sig helt annorlunda. Hade IFK Åmål fått första målet hade Ödsmål varit tvunget att flytta upp på ett helt annat sätt.

Nu var det i stället Ödsmål som tog ledningen efter 18 minuter efter en utslagsgivande försvarstabbe i IFK-ledet. Skicklige Ödsmålsforwarden Gustav Kjellström blev fri och spelade i sidled över till Filip Bergholtz som enkelt kunde lägga in bollen i öppet mål.

Oerhört nära

IFK Åmål var oerhört nära många gånger om i motståndarens straffområde, men saknade effektiviteten att göra mål. Faktum är att Ödsmål hade ytterligare två frilägen i första halvlek efter att IFK missat i kommunikationen.

– När vi väl kommer upp på deras planhalva spelar vi bra, men när vi blir långa har vi problem och tar fel beslut, säger IFK-tränaren Conny Johansson.

Efter paus var det uppenbart att Ödsmål bestämt sig för att stänga matchen och spelade lågt, disciplinerat och tätt. IFK-spelarna försökte tråckla sig fram, men det var mycket trångt.

Samuel Schullström, som var en av flera som kom in när IFK möblerade om laget i halvlek, var pigg på vänsterkanten och stod för en rad fina inlägg. Men det blev sällan särskilt farligt. Inte minst på grund av att Ödsmålsspelarna överlag är betydligt resligare än Åmålsspelarna.

Närmast var Schullström i stället när han oväntat och tungt, ur dålig vinkel, drog bollen på mål när alla väntade sig inlägg.

Frustrationen spred sig i IFK Åmål och det blev en hel del tjafs och diskussioner. Det såg trots alla chanserna ut som om det var kört för hemmalaget. Men då hamnade bollen hos Diego Dos Santos Castro strax utanför Ödsmåls straffområde och med ett rätt märkligt avslut på volley, inte särskilt hårt, blev det till slut kvittering.

Då hade matchklockan redan stannat på 45 minuter, men det var ändå inte över än. Under de återstående två minuterna hann det både bli en misstänkt straffsituation och en lobb strax över ribban för IFK Åmål.

IFK Åmål ska å andra sidan vara väldigt glada för att inte ha fått en spelare utvisad. Det var mycket nära två gånger om.

– Som det blev så vinner vi ju en poäng, men det är surt med ett sådant spelövertag att vi inte kan förvalta det, säger Conny Johansson.

Han konstaterar att truppen saknar en utpräglad målskytt. Laget har tränat avslut mycket, men har inte den spelartypen som naturligt är på rätt plats i straffområdet och får in bollen.

Serieledaren Mellerud vann mot Munkedal och utökade därmed avståndet mot såväl IFK Åmål som Ödsmål i tabelltoppen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.