2016-06-10 15:58

2016-06-10 15:58

Skadedrabbat Viken tappade ledning

FOTBOLL: Kungshamn vann bottenmötet

Det är inte Vikens vår. En kraftigt desarmerad trupp förlorade mot Kungshamns IF med 1–2.

– Det var en mycket tung förlust. Kryss hade varit rättvist sett till målchanser, säger Vikens tränare Magnus Wallin.

Att det var två lag på den nedre tabellhalvan i division 4 Bohuslän-Dal som möttes i Kungshamn speglade matchbilden. Kungshamn ägde mer boll, men Viken, som saknade ett helt lag på grund av skador och resor, hade flest kvalificerade målchanser.

Härd storspelade

I den åttonde minuten fick Viken inkast på offensiv planhalva. Inkastet nådde Thomas Sääv som skarvade till Simon Fredriksson som satte 1–0. Kungshamn fortsatte att vara bollförande och skapade en del hörnor men de få gångerna det hettade till stod Vikens målvakt Christoffer Härd i vägen.

– Härd var väldigt stabil i målet, säger Magnus Wallin.

Kungshamn brände även en straff efter en dryg halvtimme. Strax därpå var Viken nära att rycka. Simon Fredriksson träffade stolpen och Thomas Sääv var nära att slå in returen, men målvakten räddade på mållinjen.

Viken åkte på en rejäl kalldusch precis före halvtidsvilan. Kungshamn, som var tunga på fasta situationer, tryckte in kvitteringen efter en hörna.

Andra halvlek fortsatte som den första med mycket spel på mittplan, utan några riktigt heta målchanser åt något håll. Med drygt tio minuter kvar av matchen tappade Viken bollen högt upp i banan. Kungshamn ställde om snabbt och satte avgörande 2–1, efter ett inspel snett inåt bakåt från kortlinjen.

– Kungshamn hade lite mer boll än oss, men skapade inte så mycket, ändå vann de. Det är så det är just nu för oss, vi har inte marginalerna med oss, säger Vikens tränare Magnus Wallin, som plussar Adam Hultén och Thomas Sääv efter matchen.

– Linus Fritzon kom in i 73:e minten och gjorde det också mycket bra.

– Det var en mycket tung förlust. Kryss hade varit rättvist sett till målchanser, säger Vikens tränare Magnus Wallin.

Att det var två lag på den nedre tabellhalvan i division 4 Bohuslän-Dal som möttes i Kungshamn speglade matchbilden. Kungshamn ägde mer boll, men Viken, som saknade ett helt lag på grund av skador och resor, hade flest kvalificerade målchanser.

Härd storspelade

I den åttonde minuten fick Viken inkast på offensiv planhalva. Inkastet nådde Thomas Sääv som skarvade till Simon Fredriksson som satte 1–0. Kungshamn fortsatte att vara bollförande och skapade en del hörnor men de få gångerna det hettade till stod Vikens målvakt Christoffer Härd i vägen.

– Härd var väldigt stabil i målet, säger Magnus Wallin.

Kungshamn brände även en straff efter en dryg halvtimme. Strax därpå var Viken nära att rycka. Simon Fredriksson träffade stolpen och Thomas Sääv var nära att slå in returen, men målvakten räddade på mållinjen.

Viken åkte på en rejäl kalldusch precis före halvtidsvilan. Kungshamn, som var tunga på fasta situationer, tryckte in kvitteringen efter en hörna.

Andra halvlek fortsatte som den första med mycket spel på mittplan, utan några riktigt heta målchanser åt något håll. Med drygt tio minuter kvar av matchen tappade Viken bollen högt upp i banan. Kungshamn ställde om snabbt och satte avgörande 2–1, efter ett inspel snett inåt bakåt från kortlinjen.

– Kungshamn hade lite mer boll än oss, men skapade inte så mycket, ändå vann de. Det är så det är just nu för oss, vi har inte marginalerna med oss, säger Vikens tränare Magnus Wallin, som plussar Adam Hultén och Thomas Sääv efter matchen.

– Linus Fritzon kom in i 73:e minten och gjorde det också mycket bra.

Matchfakta

Kungshamns IF – IF Viken 2–1 (1–1)

Mål: 0–1 Simon Fredriksson (8), 1–1 Gustav Rödström (45), 2–1 Björn Syversen (78)

Domare: Joakim Pettersson

Publik: 100

Arena: Kungshamnsvallen

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.