2016-06-10 15:53

2016-06-10 15:53

15 mil vid Vättern väntar Åmåls CA

CYKLING: Cykelklubben växer

Årets cykelvecka i Motala har trampat igång. På söndag cyklar 13 medlemmar från Åmåls Cykelamatörer Halvvättern.

Flaggskeppet Vätternrundan avgörs nästa helg men redan nu på söndag är det dags för 15 mil långa Halvvättern dit 13 medlemmar från Åmåls CA är anmälda. Åmåls CA kommer att köra de 15 milen i en gemensam grupp, berättar Ola Bengtsson, sekreterare i klubben.

– Redan när vi startade om klubben för ett par år sedan pratade vi om att köra något lopp där alla kan hänga med, och då blev det Halvvättern.

Åmålscyklisterna planerar att hålla en snitthastighet på 27 kilometer i timmen och räknar med att vara ute i fem och en halv timme ungefär.

Halvvättern startar och avslutar i Motala och följer Vättern ner till Ödeshög där banan går inåt landet en bit innan den svänger norröver igen.

Åmåls CA låg vilande i flera år men de senaste två åren har det blivit drag i klubben igen, med 50–60 medlemmar. I vintras hade klubben gemensamma spinningpass och under utesäsongen körs tre träningar i veckan.

Motionscyklingen har vuxit enormt i Sverige de senaste åren vilket även märks av lokalt.

– Cyklingen har vuxit som bara den de sista åren. 2008, när man var ute och tränade, mötte man en eller två cyklister på hela säsongen. Nu möter man lika många på varje träningspass, säger Ola Bengtsson.

Flaggskeppet Vätternrundan avgörs nästa helg men redan nu på söndag är det dags för 15 mil långa Halvvättern dit 13 medlemmar från Åmåls CA är anmälda. Åmåls CA kommer att köra de 15 milen i en gemensam grupp, berättar Ola Bengtsson, sekreterare i klubben.

– Redan när vi startade om klubben för ett par år sedan pratade vi om att köra något lopp där alla kan hänga med, och då blev det Halvvättern.

Åmålscyklisterna planerar att hålla en snitthastighet på 27 kilometer i timmen och räknar med att vara ute i fem och en halv timme ungefär.

Halvvättern startar och avslutar i Motala och följer Vättern ner till Ödeshög där banan går inåt landet en bit innan den svänger norröver igen.

Åmåls CA låg vilande i flera år men de senaste två åren har det blivit drag i klubben igen, med 50–60 medlemmar. I vintras hade klubben gemensamma spinningpass och under utesäsongen körs tre träningar i veckan.

Motionscyklingen har vuxit enormt i Sverige de senaste åren vilket även märks av lokalt.

– Cyklingen har vuxit som bara den de sista åren. 2008, när man var ute och tränade, mötte man en eller två cyklister på hela säsongen. Nu möter man lika många på varje träningspass, säger Ola Bengtsson.