2016-06-02 09:35

2016-06-02 09:35

Glassig avslutning på Hanebol

ORIENTERING: 68 orienterare tävlar i Skara

Allt fler barn och ungdomar hittar till orienteringsträningarna i Åmåls OK. I tisdags avslutades vårsäsongen med en glass och stafetter i solskenet.

Det var stort intresse för Åmåls OK:s skidträningar i vintras. Många av skidåkarna växlade sedan över till orienteringen som även de har sett ett växande engagemang. Sedan i slutet av mars har omkring 45 barn i åldrarna 5 till 13 år varit med och tränat varje vecka i skogarna vid Hanebol och Örnäs.

Stadsorienteringen vid Södra skolan lockade också oväntat många barn, trots hällregn.

I tisdags kväll avslutade Åmåls OK vårens träningssäsong för barn- och ungdomar med en orienteringsstafett. Sju lag med vardera sex orienterare i blandade åldrar tog sig runt olika banor i skogarna kring Hanebol.

Efter väl genomförda lopp och ett engagerat påhejande av varandra bjöds det på korv och glass i den varma sommarkvällen.

Tävlingssäsongen avslutas för klubben på söndagen med en bussresa till Skarasprinten, en sprinttävling som genomförs inne på Skara Sommarland. Tävlingen är mycket populär. 68 barn och vuxna åker med från Åmålsklubben.

Det var stort intresse för Åmåls OK:s skidträningar i vintras. Många av skidåkarna växlade sedan över till orienteringen som även de har sett ett växande engagemang. Sedan i slutet av mars har omkring 45 barn i åldrarna 5 till 13 år varit med och tränat varje vecka i skogarna vid Hanebol och Örnäs.

Stadsorienteringen vid Södra skolan lockade också oväntat många barn, trots hällregn.

I tisdags kväll avslutade Åmåls OK vårens träningssäsong för barn- och ungdomar med en orienteringsstafett. Sju lag med vardera sex orienterare i blandade åldrar tog sig runt olika banor i skogarna kring Hanebol.

Efter väl genomförda lopp och ett engagerat påhejande av varandra bjöds det på korv och glass i den varma sommarkvällen.

Tävlingssäsongen avslutas för klubben på söndagen med en bussresa till Skarasprinten, en sprinttävling som genomförs inne på Skara Sommarland. Tävlingen är mycket populär. 68 barn och vuxna åker med från Åmålsklubben.