2016-05-30 15:27

2016-05-30 15:27

Nytt banrekord på Mörtebol

TRAV: Magnus Jakobsson och Ole Christian Kjenner dominerade på Åmålstravet

Tongivande. Färjestads Magnus Jakobsson och norrmannen Ole Christian Kjenner bokförde sig för varsin trippel vid Åmålstravets fredagstävlingar.
Med Mantoqueen satte Magnus Jakobsson också nytt banrekord.

Magnus Jakobsson inledde V5-spelet med en överlägsen seger bakom stallets femåriga sto Mantoqueen. På första långsidan hade Jakobsson från sitt tillägg kommit perfekt till i andra utvändigt för att kort senare ta över ledningen. Resten blev en enda uppvisning där Mantoqueen segrade på nya banrekordet 1.14,6/2 100 meter.

I V5-avdelning 2 var det många galopper och bland annat för Provinstidningens spikförslag Raj’s Linda Jo. Segern gick till tilläggsbelastade Osen Prinsessa som gick starkt ute i tredjespår och gav kvällens store man, norske lärlingen Ole Christian Kjenner, hans tredje seger. Kjenner blev hundraprocentig på sina tre uppsittningar. Andrapriset gick till Zirkonia som kördes av Sveriges äldste kusk, 80-årige Karl-Gösta Edman.

Stark på långsidan

Thomas Martinsson och hans egen Thomson var lösningen i V5-avdelning 3 där fyraåringen kom med en stark sista långsida och vann lätt före Vallentina körd av Marcus Hultman.

Magnus Jakobsson fick gå den tunga vägen på utsidan ledaren Liberty V.H. med sin uppsittning Old Faithful som ändå kunde ta ner denne och svara upp mot en bra avslutande Eddie i V5-avdelning 4.

Tätt på upploppet

I V5-avslutningen blev det en tät slutstrid där en tapper Confess Arn för Sofia Adolfsson höll undan när hemmahästen Ängens Kryptonit ställde en allvarlig fråga över upploppet. Tredjepriset till Carlos Milo som tränas av John Ö Jensen.

Värt att notera är också att i kvällens första lopp vann norska kallblodet Battimo för Ole Kristian Kjenner på 1.35,4 i sin första start som treåring.

Bjarne Albinsson satt bakom Azzar Norhd i som i en snabb avslutning tog ner ledande Super Image i lopp 2.

Ole Christian Kjenner tog sin andra seger för kvällen när han vann V4-avdelning 1 med Yankee Frecel som fick ett bra lopp bakom duon Van Figo och Sukpoint C.C., vilka höll tempot upp hela vägen.

Mikael J Andersson anförde V4-avdelning 2 från start till mål med betrodde Milles Magnus som närmast bakom sig hade Årjängshästen Gloria B.J.

I kvällens sista lopp gick segern till Aramis Race och Magnus Jakobsson som liksom norrmannen Ole Christian Kjenner tog tre segrar den här kvällen. Andrapriset gick till Lemoman, tränad av Åmåls Jonny Johansson och körd av Paw Mahony.

Magnus Jakobsson inledde V5-spelet med en överlägsen seger bakom stallets femåriga sto Mantoqueen. På första långsidan hade Jakobsson från sitt tillägg kommit perfekt till i andra utvändigt för att kort senare ta över ledningen. Resten blev en enda uppvisning där Mantoqueen segrade på nya banrekordet 1.14,6/2 100 meter.

I V5-avdelning 2 var det många galopper och bland annat för Provinstidningens spikförslag Raj’s Linda Jo. Segern gick till tilläggsbelastade Osen Prinsessa som gick starkt ute i tredjespår och gav kvällens store man, norske lärlingen Ole Christian Kjenner, hans tredje seger. Kjenner blev hundraprocentig på sina tre uppsittningar. Andrapriset gick till Zirkonia som kördes av Sveriges äldste kusk, 80-årige Karl-Gösta Edman.

Stark på långsidan

Thomas Martinsson och hans egen Thomson var lösningen i V5-avdelning 3 där fyraåringen kom med en stark sista långsida och vann lätt före Vallentina körd av Marcus Hultman.

Magnus Jakobsson fick gå den tunga vägen på utsidan ledaren Liberty V.H. med sin uppsittning Old Faithful som ändå kunde ta ner denne och svara upp mot en bra avslutande Eddie i V5-avdelning 4.

Tätt på upploppet

I V5-avslutningen blev det en tät slutstrid där en tapper Confess Arn för Sofia Adolfsson höll undan när hemmahästen Ängens Kryptonit ställde en allvarlig fråga över upploppet. Tredjepriset till Carlos Milo som tränas av John Ö Jensen.

Värt att notera är också att i kvällens första lopp vann norska kallblodet Battimo för Ole Kristian Kjenner på 1.35,4 i sin första start som treåring.

Bjarne Albinsson satt bakom Azzar Norhd i som i en snabb avslutning tog ner ledande Super Image i lopp 2.

Ole Christian Kjenner tog sin andra seger för kvällen när han vann V4-avdelning 1 med Yankee Frecel som fick ett bra lopp bakom duon Van Figo och Sukpoint C.C., vilka höll tempot upp hela vägen.

Mikael J Andersson anförde V4-avdelning 2 från start till mål med betrodde Milles Magnus som närmast bakom sig hade Årjängshästen Gloria B.J.

I kvällens sista lopp gick segern till Aramis Race och Magnus Jakobsson som liksom norrmannen Ole Christian Kjenner tog tre segrar den här kvällen. Andrapriset gick till Lemoman, tränad av Åmåls Jonny Johansson och körd av Paw Mahony.

  • Björn Martinsson