2016-05-23 17:32

2016-05-23 17:32

Svanskog slog Rottneros – utan att imponera

FOTBOLL: Obesegrat efter sex omgångar

Tre matcher – tre segrar. Svanskogs IF vann sin tredje match på en vecka när laget i lördags slog Rottneros IK med 3–1.

Lördagens match mot Rottneros IK var Svanskogs tredje på en vecka. Det märktes. Spelkvalitén lämnade en del att önska på den ojämna Svanevallen.

Men hemmalagets Niklas Olsson behärskade underlaget väl och placerade in 1–0 redan i den andra minuten. Målet följdes upp av ytterligare ett gäng fina lägen för Svanskog, men skärpan saknades. 2–0 dröjde till den 20:e minuten då Jacob Wolfbrant friställde Stefan Persson med en fin passning.

Rottneros replikerade

Bara sex minuter senare reducerade Rottneros till 1–2. Målet gav Rottneros syre, laget tog över och hade flera lägen att kvittera. Svanskogs 3–1 kom därför något oväntat. Laget fick frispark i ett bra läge. Stefan Persson lyfte in den till en inrusande Tobias Korsvik som tryckte in 3–1-målet, som stängde matchen.

I den andra halvleken kontrollerade Svanskog matchen. Mycket tack vare nyinbytte Christian Rahm som spelade stabilt.

Med sex omgångar spelade leder nykomlingen Svanskog serien, två poäng före IF Örnen.

– Nu har inte spelet fungerat de sista matcherna, men ändå vinner vi. Det visar vilken bra inställning vi har, säger tränaren Roland Strandh.

Lördagens match mot Rottneros IK var Svanskogs tredje på en vecka. Det märktes. Spelkvalitén lämnade en del att önska på den ojämna Svanevallen.

Men hemmalagets Niklas Olsson behärskade underlaget väl och placerade in 1–0 redan i den andra minuten. Målet följdes upp av ytterligare ett gäng fina lägen för Svanskog, men skärpan saknades. 2–0 dröjde till den 20:e minuten då Jacob Wolfbrant friställde Stefan Persson med en fin passning.

Rottneros replikerade

Bara sex minuter senare reducerade Rottneros till 1–2. Målet gav Rottneros syre, laget tog över och hade flera lägen att kvittera. Svanskogs 3–1 kom därför något oväntat. Laget fick frispark i ett bra läge. Stefan Persson lyfte in den till en inrusande Tobias Korsvik som tryckte in 3–1-målet, som stängde matchen.

I den andra halvleken kontrollerade Svanskog matchen. Mycket tack vare nyinbytte Christian Rahm som spelade stabilt.

Med sex omgångar spelade leder nykomlingen Svanskog serien, två poäng före IF Örnen.

– Nu har inte spelet fungerat de sista matcherna, men ändå vinner vi. Det visar vilken bra inställning vi har, säger tränaren Roland Strandh.

Matchfakta

Svanskogs IF – Rottneros IK 3–1 (3–1)

Mål: 1–0 Niklas Olsson (2), 2–0 Stefan Persson (20), 2–1 Anders Sigurdsson (26), 3–1 Tobias Korssjön (32)

Domare: Nicklas Mattsson

Publik: 55

Arena: Svanevallen

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.