2016-05-22 11:43

2016-05-22 11:43

Naivt försvarsspel sänkte Kamraterna

FOTBOLL: IFK Åmål förlorade med 2-3 mot Eds FF på bortaplan

IFK Åmål hade mest boll i fredagens bortamatch mot Eds FF, men förlorade ändå med 3–2.

– Det var det här jag var rädd för innan, sa IFK Åmåls huvudtränare Conny Johansson direkt efter slutsignalen.

På resultattavlan kunde han se att Eds FF hade besegrat Kamraterna med 3–2. Ett högst oförtänt resultat, enligt Johansson, som ändå gav en eloge till motståndarna.

– De spelar efter sina resurser, medan vi totalt hade huvudet under armen i försvarsspelet.

Tveksam straff

I första halvlek hade IFK Åmål minst 80 procent av bollinnehavet. Ändå kunde Eds FF lite överraskande dra ifrån till en 2–0 ledning. Första målet nickades in på ett kort inlägg i den 15:e minuten och sedan utökade hemmalaget ledningen genom en straff cirka 20 minuter senare.

Straffen utdömdes efter en löpduell mellan två spelare, där domaren ansåg att Åmålsförsvararen träffade sin motståndare före han spelade bort bollen.

Trots underlägget fortsatte IFK Åmål på den inslagna vägen med mycket bollinnehav. Men varken kontringar eller inlägg resulterade i några direkta farligheter.

Först mot slutet av första halvlek (omkring den 42:a minuten) lyckades Kamraterna trycka in ett reduceringsmål när det uppstod trängsel kring Edsmålvakten i samband med en hörna. Målet tillskrevs anfallaren Idris Scott, som stötte in bollen med tåspetsarna.

Hoppet grusades

I andra halvlek fortsatte IFK Åmål att trycka på vilket också gav en kvittering. Vid det laget kände sig Conny Johansson ganska säker på att få med sig åtminstone en poäng till Åmål. Men de planerna grusades totalt när Eds FF kontrade in det matchavgörande 3–2 målet med bara två minuter kvar av att spela.

– Det känns väldigt surt. Vi förlorar helt enkelt på grund av att vi inte gör mål på alla våra lägen och halvchanser. Vi måste ha haft minst 25 hörnor totalt, säger Conny Johansson.

– Det var det här jag var rädd för innan, sa IFK Åmåls huvudtränare Conny Johansson direkt efter slutsignalen.

På resultattavlan kunde han se att Eds FF hade besegrat Kamraterna med 3–2. Ett högst oförtänt resultat, enligt Johansson, som ändå gav en eloge till motståndarna.

– De spelar efter sina resurser, medan vi totalt hade huvudet under armen i försvarsspelet.

Tveksam straff

I första halvlek hade IFK Åmål minst 80 procent av bollinnehavet. Ändå kunde Eds FF lite överraskande dra ifrån till en 2–0 ledning. Första målet nickades in på ett kort inlägg i den 15:e minuten och sedan utökade hemmalaget ledningen genom en straff cirka 20 minuter senare.

Straffen utdömdes efter en löpduell mellan två spelare, där domaren ansåg att Åmålsförsvararen träffade sin motståndare före han spelade bort bollen.

Trots underlägget fortsatte IFK Åmål på den inslagna vägen med mycket bollinnehav. Men varken kontringar eller inlägg resulterade i några direkta farligheter.

Först mot slutet av första halvlek (omkring den 42:a minuten) lyckades Kamraterna trycka in ett reduceringsmål när det uppstod trängsel kring Edsmålvakten i samband med en hörna. Målet tillskrevs anfallaren Idris Scott, som stötte in bollen med tåspetsarna.

Hoppet grusades

I andra halvlek fortsatte IFK Åmål att trycka på vilket också gav en kvittering. Vid det laget kände sig Conny Johansson ganska säker på att få med sig åtminstone en poäng till Åmål. Men de planerna grusades totalt när Eds FF kontrade in det matchavgörande 3–2 målet med bara två minuter kvar av att spela.

– Det känns väldigt surt. Vi förlorar helt enkelt på grund av att vi inte gör mål på alla våra lägen och halvchanser. Vi måste ha haft minst 25 hörnor totalt, säger Conny Johansson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.