2016-05-20 15:44

2016-05-20 15:44

Knäproblem stoppar ny rekordtid

LÖPNING: Conny Wass springer SM i halvmaraton

Spring Åmåls Conny Wass har stadigt förbättrat sin tid på Göteborgsvarvet de tre senaste åren. Men med 105 missade träningspass på grund av knäproblem blir det svårt att slå fjolårets 1.15.42 i år, tror han.

I morgon springer 64 500 löpare Göteborgsvarvet. 47 Åmålsbor är anmälda till tävlingen, som också är SM i halvmaraton. Conny Wass är en av 99 löpare som är anmälda i herrklassen. Wass gör sin fjärde raka start i loppet, och utvecklingen har gått snabbt. Första året sprang han på 1.29.35 och förra året hade han 1.15.42, vilket räckte till en 56:e plats totalt och en femteplats i klassen H35. I år får han svårt att upprepa den bedriften. En knäinflammation i vintras har lett till att han har missat 105 inplanerade löppass, säger han.

– Jag har höjt träningsmängden lite för varje år, och nu sa kroppen ifrån.

I dag känner han inte av knäproblemen. För en dryg vecka sedan var han med i Spring Åmåls segrarlag i Maratonstafetten i Karlstad. Men med det ofrivilliga träningsuppehållet i vintras är det svårt att sia om hur fort det kommer att gå på Göteborgs gator i morgon.

– Springer jag på 1.16 så är jag riktigt nöjd. Jag skulle bli förvånad om jag springer snabbare än förra året. All missad träning borde ju sätta sina spår.

Hur kommer du att lägga upp loppet?

– Jag kommer att gå på känsla. Om jag känner mig sliten efter 12-13 kilometer har jag gått ut för fort, men om jag känner mig pigg halvvägs in i loppet kan jag öka lite. Ska man slå personligt rekord får man ligga på lite i början men det vågar jag inte det när jag inte riktigt vet var jag står.

I morgon springer 64 500 löpare Göteborgsvarvet. 47 Åmålsbor är anmälda till tävlingen, som också är SM i halvmaraton. Conny Wass är en av 99 löpare som är anmälda i herrklassen. Wass gör sin fjärde raka start i loppet, och utvecklingen har gått snabbt. Första året sprang han på 1.29.35 och förra året hade han 1.15.42, vilket räckte till en 56:e plats totalt och en femteplats i klassen H35. I år får han svårt att upprepa den bedriften. En knäinflammation i vintras har lett till att han har missat 105 inplanerade löppass, säger han.

– Jag har höjt träningsmängden lite för varje år, och nu sa kroppen ifrån.

I dag känner han inte av knäproblemen. För en dryg vecka sedan var han med i Spring Åmåls segrarlag i Maratonstafetten i Karlstad. Men med det ofrivilliga träningsuppehållet i vintras är det svårt att sia om hur fort det kommer att gå på Göteborgs gator i morgon.

– Springer jag på 1.16 så är jag riktigt nöjd. Jag skulle bli förvånad om jag springer snabbare än förra året. All missad träning borde ju sätta sina spår.

Hur kommer du att lägga upp loppet?

– Jag kommer att gå på känsla. Om jag känner mig sliten efter 12-13 kilometer har jag gått ut för fort, men om jag känner mig pigg halvvägs in i loppet kan jag öka lite. Ska man slå personligt rekord får man ligga på lite i början men det vågar jag inte det när jag inte riktigt vet var jag står.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.